Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 620 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-02-05, 11:47
I ja też cerratko będę Cię namawiać. Wiem, że to stresujące. Dla mnie do tej pory nie jest to przyjemna wizyta, ale za to jak słyszę że wszystko jest okej, to strasznie mi z tym dobrze. A tym bardziej powinnaś iść bo rozpoczęłaś już współżycie. Takie zwlekanie to tylko może doprowadzić do czegoś groźnego. Trzeba trochę myśleć o przyszłości.
Już nie mówiąc o tym, że badania mogą pomóc w wykryciu wczesnego stadium raka (tfu tfu) ale nigdy nie można niczego wykluczyć Pomyśl sobie, że taki facet czy kobieta to codziennie mają takie widoki i dla nich to nic nowego. A dla Ciebie to 5 minut stresu i już po badaniu a przynajmniej będziesz wiedzieć, że wszystko z Tobą okej, albo jeśli nie to podejmiesz w działania w kierunku wyleczenia
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 454 dni temu Posty: 4445
Profil:
Wysłany: 2008-02-05, 12:33
Kociak napisał/a:
A dla Ciebie to 5 minut stresu i już po badaniu
nawet nie 5 ile to położyć sie trzymac łapki na piersiach...lekarz zobaczy i gotowe:)
jesli wszystko dobrze idzie to caly pobyt w gabinecie to 5 min;-)
carrata na pewno pojdzie;-) ja tez poszlam pierwszy raz po 18tce
_________________ Cała w twoich rękach, dzięki Tobie wiem co w życiu ważne jest...
Informacje: Dołączyła 434 dni temu Posty: 4256 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-05, 13:44
a ja pierwszy raz byłam, jak już wiedziałam, że jestem w ciąży i chodziłam od początku do facetów czesto słyszę opinię, że facet jest delikatniejszy, ale ja myśle, że to raczej nie ma znaczenia
Informacje: Dołączyła 434 dni temu Posty: 6463 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-05, 21:14
ja bym proponowała nawet 2 w koncu w dzioba Ci zaglądał nie bedzie to nie poczuje hehehehe a jak ma pomóc to warto
a tak powaznie... zamknij oczy i nie mysl o tym....teraz takie badanie bedzie trwało chwilke..a jak Cie nadzerka taka porzadna nawiedzi to jak nieznosna sie stanie to sama polecisz jak głópia do gina, ale wtedy to rozkraczora posiedzisz dłuuugo i nie raz na jakis czas tylko bedziesz musiała czesto rzyłazic na kontrole.....a juz niedajboze zebys sobie przez tą wstydliwosc jakas krzywde zrobiła ( jakas powazniejsza dolegliwosc)
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 406 dni temu Posty: 8709 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Weronika
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2008-02-05, 21:21
Madae napisał/a:
zamknij oczy i nie mysl o tym
na pewno bym zamknęła oczy bo bym ryczała.. czułabym się jakby mi ktoś krzywdę robił.. no ja wiem, że za którymś razem bym się tak już nie czuła, ale ja nie potrafię tak po prostu siąść, pokazać co mam między nogami i nic nie myśleć.. ja wiem, że dla lekarza to tam się książka o anatomii otwiera a nie uda ale nie umiem...
Informacje: Dołączyła 369 dni temu Posty: 2990 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-05, 21:36
Cytat:
e-e .. a powinni?
No moim zdaniem tak, przecież tu chodzi o Twoje zdrowie...
Madaeśna ma rację. I jak już któraś z dziewczyn pisała, pomyśl o przyszłości... Jak chcesz mieć dzieci, skoro się tego wstydzisz? Kochana, sama sobie ciąży nie poprowadzisz i porodu nie przyjmiesz No nie warto sobie samej szkodzić, choćby i dla kilku chwil maksymalnego stresu i płaczu. Z taką reakcją też się ginekolog na pewno spotykał Zresztą nie będę powtarzać tego, co już tyle razy zostało napisane.
Poproś Radka, żeby był z Tobą, zaczekał w poczekalni.
Kochana, dasz radę.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 259 dni temu Posty: 3547 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-05, 21:44
cerrata kiedyś będziesz musiała iśc,lepiej żeby nie było za późno.wybierz sobie jakiegoś miłego lekarza,moja pani ginekolog jest taka przemiła,rozmawia ze mną jak z koleżanką o tym że mam ładny kolor włosów czy fajną bluzke,aż czasami zapominam gdzie jestem poleciłam ją już koleżance i nawet mojej mamie,popytaj koleżanek może znają kogoś dobrego kogo mogłyby ci polecic.
_________________ wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!
Informacje: Dołączyła 434 dni temu Posty: 6463 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-05, 21:56
pozatym jak jakiegos pasqdztwa sie nabawisz to mozesz potem nie moc mniec dzieci.....
a jak zamkniesz oczy to pomysl o Radku te badanie naprawde trwa tylko chwilke
Informacje: Dołączyła 369 dni temu Posty: 2990 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-05, 22:00
Madae napisał/a:
pozatym jak jakiegos pasqdztwa sie nabawisz to mozesz potem nie moc mniec dzieci.....
I dla mnie to była największa motywacja! Też się bałam jak cholera, ale pomyślałam sobie, że przecież tu chodzi o to, żebym mogła piękne i zdrowe dzieci urodzić
A i tak poszłam za późno, bo jak poszłam to już miałam rozwiniętą infekcję grzybiczą i początek nadżerki Na szczęście wszystko udało się wyleczyć, ale jak bym jeszcze zwlekała, to by było znacznie gorzej.
Cerratko, naprawdę nikt Ciebie tu nie chce straszyć, ale zmotywować. Jak widzisz, wiemy to często z autopsji
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 620 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-02-06, 12:44
cerrata, pomyśl sobie, że wcześniej czy później i tak będziesz musiała pójść a jak będziesz w ciąży to nawet co najmniej 10 razy, jeśli wszystko będzie grało i wtedy co? też będziesz mówiła, że się popłaczesz i nie pójdziesz?
Miałam taką kumpelę jak Ty też już współżyła, ale srała w gacie przed pójściem do ginekologa. Ale w końcu ją namówiłam, poszłam z nią i wiesz co powiedziała gdy wyszła? "Nawet fajnie było Nie wiem o co ja tyle krzyku robiłam." A też namawiałam ją dobre pare tygodni
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 406 dni temu Posty: 8709 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Weronika
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2008-02-07, 20:52
dobra...
myślę o sobie, chętnie bym poszła...
ale nie umiem się przełamać, żeby ktoś OBCY ...
no ja wiem że to lekarz itd
pójdę, ale muszę się psychicznie przygotować.
wiem, że pewnie się ze mnie śmiejecie, że tyle lat, że się boję jakby ktoś miał mnie zgwałcić... ale nie umiem inaczej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum