Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-29, 17:08
tak wieć : wszystko zalezy od przychodni/lekarza
najczesciej najpierw sie pyta z czym przychodzisz ( tnz tak dokładniej bo co tam masz to on wie ) a ty mu mowisz ze masz jakis problem ( dokładnie opowiadasz jaki ...) ze po tabletki, albo ze profilaktycznie na badania...
potem idziesz za kotarke ( jesli takową maja ) zdejmujesz co trza i kładziesz sie na lezance ( najczesciej nastepuje to po słowach : pani przejdzie za kotarke, lub pani sie przygotuje do badania czy cóś w tym rodzaju)
potem nastepuje samo badanie
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 537 dni temu Posty: 2842 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-02-29, 17:46
cerrata, dokładnie tak jak powiedziała Madae. U mnie w zasadzie było tka, że to tez ja decydowałam, co chce pierwsze, żeby badał. I np idę najpierw zdejmuję koszulkę, lekarz bada mi piersi, później wracam za kotarkę, ubieram koszulkę i ściągam dół Pamiętam, że kilka pierwszych razy chodziłam w takim dłuższym T-schircie, żeby wychodząc zza kotarki całkiem gołą dupcią nie świecić - tak się czułam jakoś chociaż trochę ubrana. Teraz mi to już wszystko jedno.
Mojego pierwszego razu u ginekologa nie wspomninam najmilej. Poszłam do niego będąc już w ciąży i lekarz po zbadaiu mnie zaczął się wydzierać na mnie, że taka młoda jeszcze dziecko a już w ciąży jestem. A ja że dość wygadana jestem to mu odpaliłam, że ma się zająć badaniem a nie wykładami na temat mojego wieku i ciąży. Oczywiście na następną wizytę poszłam już do kogoś innego i tam mnie przyjęli bez problemu,krzyków i zbędnej sensacji.
ja wspominam miło pierwszą wizytę - tym bardziej że była to kobieta ginekolog wiedziałam, że bedzie to kobieta i nie miałam aż takiego wielkiego stresu
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 189 dni temu Posty: 707
Profil:
Wysłany: 2008-03-04, 10:22
Donn napisał/a:
ja wspominam miło pierwszą wizytę - tym bardziej że była to kobieta ginekolog wiedziałam, że bedzie to kobieta i nie miałam aż takiego wielkiego stresu
Moim pierwszym ginekologiem był facet..dwa razy większy i dwa razy szerszy ode mnie Od zawsze chodzę do facetów :]
Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-03-04, 19:02
nie ma za co to naprawde nie jest takie straszne i mozna sie przyzwyczaic zycze Ci zebys na jakiegos miłego i fajnego doktora trafiła ( albo pania doktor )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum