Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 371 dni temu Posty: 7209 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2007-08-09, 22:59 Pierwsza wypłata
hie hie
dostałam pierwszą w życiu wypłatę za pierwszą w życiu pracę!
ciekawa jestem ile miałyście lat trzymając w ręku pierwsze zarobione pieniądze. I na co je wydałyście
ja już sobie rozmyślam co by tu sobie kupić
Dobrze pamiętam swoja pierwszą wypłatę.
Kiedy dostałam pieniązki to pomyślałam : co ja mam z tymi kilkoma papierkami zrobić kiedy wcześniej przez cały miesiąc codziennie liczyłam tyle cudzej
Wysłany: 2007-08-09, 23:06
ja własnie posiadam taką cudowną zdolność do przepuszczania kasy jaką mam.. o ile ją juz mam..
dobrze, że kasę mam na koncie to przynajmniej mnie tak bardzo nie kusi...
[ Dodano: 2007-08-09, 23:07 ]
madzia napisał/a:
calineczka napisał/a:
Ale na co poszła to już ie pamietam
ja tez tego nie pamietam Wiem tylko jaka satysfakcja jest kiedy to sa zarobione przez nas samych pieniadze
no właśnie, tak mi lekko na sercu
przepracowałam sobie 2 tygodnie łał! strasznie długo..
Informacje: Dołączyła 334 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-08-09, 23:39
Hmmm. To było na początku klasy maturalnej i sporo mi poszło banalnie na podręczniki No i na różne wypady, kino i takie "kieszonkowe", żeby sobie kupić coś słodkiego na przerwie, czy coś w tym guście
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 348 dni temu Posty: 186
Profil: Imię: Marta
Wzrost: 170 cm
Włosy: czarne
Wysłany: 2007-08-10, 08:35
ja to miałam może z trzynaście lat!!!we wakacje pracowałam przy zrywie wiśni czy cuś takiego...już niepamiętam co zrobiłam z zarobioną kasą, kiedy to było
_________________ NIE CZUĆ NIC ZNACZYŁOBY WOGÓLE NIE ISTNIEĆ...
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 348 dni temu Posty: 186
Profil: Imię: Marta
Wzrost: 170 cm
Włosy: czarne
Wysłany: 2007-08-10, 09:05
Ananas napisał/a:
Niunia napisał/a:
kiedy to było
traptem 6 lat temu
też racja
ale pamiętam, że swoją pierwszą poważną wypłate, jakiś rok temu wydałam w połowie na ortodonte, a drugą połowe na dojazdy do szkoły nawet jednego piwka za nią nie wypiłam
_________________ NIE CZUĆ NIC ZNACZYŁOBY WOGÓLE NIE ISTNIEĆ...
Informacje: Dołączyła 399 dni temu Posty: 4258 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-08-10, 09:11
ja miałam chyba 19 lat zaraz po liceum znalazłam pracę w aptece jako pomoc i pracowałam tam ładnych pare latek, dopóki mnie szef po wychowawczym nie zwolnił a pierwsza wypłata poszła chyba na ciuszki i na kino z braciszkiem i jakimś moim lubym
Pierwsze pieniążki zarobiłam w ogólniaku, stałam w markecie na promocjach Nie zarobiłam żadnych kokosów, ale te pieniądze cieszyły wtedy jak żadne inne, bo swoje własne I też rozmyślałam i dokładnie planowałam na co je wydam i oczywiście nie pamiętam Ale wydaje mi się, że było to sprawienie sobie jakiejś przyjemności, jakiś ciuch czy kosmetyk, a może prezent dla kogoś bliskiego?? No nie wiem...
Wysłany: 2007-08-10, 11:15
no to ładne historie
większość z was nie pamięta na co wydała
a ja kupię aparat, jakiś taki tylko okazjonalny, bo na taki lepszy moja mam będzie brała kredyt kilka tysięcy a ja zarobiłam 600 za 2 tygodnie
no i reszta na ciuchy, kosmetyki pewnie
i przyjemności z Radziem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum