Informacje: Dołączyła 538 dni temu Posty: 6460 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-08-10, 22:01
ja pierwsze pieniazki dostałam od mamy za pomoc w zmywaniu( to chyba 100 zl było na stare pieniądze nie pamietam dokl) naczyn jak miałam z 6 lat i pamietam ze poleciałam do babci i jej oddałam bo ciagle narzekała ze leki takie drogie i ze jej renty nie starcza, i potem qpa smiechu z tego była
a pierwsze (i 2 i 3 i 4 ... )zarobione w takiej prawdziwej pracy poszły na moje 2 sztylety i pokarm (świerszcze) dla mojej jaszczurki (wtedy miałam tylko 1 )
skoro jestesmy przy pierwszych pieniazkach to moze napiszemy jeszcze jaka była nasza 1 praca?? ja (nie liczac pomocy w domu ) zaczełam od zbierania ogórków
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 491 dni temu Posty: 5526 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-08-10, 22:16
A ja zbierałam pomidory hehe to była moja pierwsza ala praca ( bo to u znajomuch rodzicow) i zbyt solidnie nie wynagradzali, raczej w pomidorach płacili Jeszce obsługiwałam wesele raz, za wieczor 150 zl wpadło Poza tym nierób ze mnie niestety był. No ale zaraz zacznę pracować i troche sie obawiam, pierwszej takiej porzadniejszej pracy
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 510 dni temu Posty: 11005 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-08-11, 20:35
moja pierwsza praca, to sprzedawanie porzeczek ode mnie z działki. ale to takie tam..
póżniej zarabiała śpiewając i grając na gitarze.
a teraz byłam aż dwa tygodnie w mej pierwszej pracy z krwi i kości
(szkoda, że tak maaaaaaaaaaaało płacili- dlatego tylko 2 tygodnie). Pracowałam w Whirpoolu, na chłodnictwie- robiłam lodówki od początku do końca
ja mialam 13 lat i zalapalam sie przypadkiem do roznoszenia ulotek w pobliskiej budce z jedzeniem:D zarobilam cale 10 zeta plus to zapiekank i cola:D pieniadze szybko przepuscilam tak ze wrociwszy do domu nie mialam juz nic, a rodzice nie chcieli mi wierzyc bo nie bylo dowodow rzeczowych:D
_________________ W Niebiosach mnie nie chcą-bo byłam niegrzeczna
W Piekle mnie nie chcą- bo boją się konkurencji >:->
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 510 dni temu Posty: 11005 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-15, 12:46
Gazela, fajnie, fajnie
ja żem zaczęła ten temat wiec powiem krótko na cow ydałam tą kasę o której móiłam w pierwszych postach..
A więc:
-beznadziejny aparaty cyfrowy...
-spodnie x2
-bluza
-koszulek i bluzeczek 5ooo
-bielizna...
-wyjazd do Szklarskiej Poręby
-kolczyki, bransoletki itd
-zachcianki
-3 torebki ...
-buty
-spódniczka
-hmmmmmmmm...
jakieś tam jeszcze pierdoły
i 600zł poszło sie... przejść
hmm ja swoją pierwszą wypłate miałam w czerwcu tg roku głównie to poszło na ciuszki i kosmetyki no i prezenciki dla mojego misia cerrata dlaczego beznadziejny aparat??...
_________________ Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...
Informacje: Dołączyła 410 dni temu Posty: 744 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Imię: Marta
Wysłany: 2007-10-22, 09:07
Moja pierwsza wypłata dostałam, gdy byłam w podstawówce, poszłyśmy z koleżanką zrywać maliny i czarne porzeczki. Chodziłyśmy tam chyba z 2 tygodnie i tak codziennie wieczorem dodawałam sobie ile to ja będę mieć tej wypłaty. A gdy wreszcie pojechałyśmy po nią, to facio nam zapłacił mniej niż sobie policzyła, byłam bardzo rozczarowana i zła. Nie pamiętam co sobie kupiłam, chyba książki nówki, co mnie bardzo cieszyło.
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 407 dni temu Posty: 1509 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-10-22, 13:59
Pierwszą "wypłatę" otrzymałam w szkole podstawowej. Nie pamiętam w której byłam klasie. Zbierałyśmy z koleżaką butelki po alkoholu i sprzedawałyśmy. Kupiłam za to dżinsy w Pewexie, lody i poszłyśmy do wesołego miasteczka.
Naprawdę dużo zarobiłyśmy.
Mama nie mogła uwierzyć,że sprzadając butelki można kupować ciuchy w Pewexie
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 452 dni temu Posty: 173 Skąd: Sanok
Profil: Imię: Kasia
Wzrost: 167
Włosy: jasne
Wysłany: 2007-10-28, 18:32
ja za moja pierwsza wyplete kupilam sobie troche ciuchow i kosmetykow i wlasnie jakies prezenty dla mojego chlopaka..no i troche alkoholu na imprezach..tez troche stawialam znajomym:)
_________________ ..gdy jest bardzo smutno, to kocha sie zachody słońca..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum