Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 407 dni temu Posty: 2627 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-03, 12:57
majka_majka napisał/a:
witam, mam wielką prośbę, czy ktoś może mi poradzić jak odróżnić orginalny perfum CHANELL ALLURE od podróbki????
z tego co wiem tak odroznic podrobe od orginalu: opakowanie tekturowe i foliowe
:mrgreen:orginalny zapach trzyma sie bardzo dlugo
korek-zanim kupisz sprawc czy orginalny perfum jaki powinien miec korek jak np.szklany a ty widzisz plastikowy to oznacza ze jest to podrobka
atomizer-zazwyczaj nie jest dobrze osadzony na szklanej butelce
jesli ktos sprzedaje produkt wart 200-400zl a sprzedaje go tanio to oznacza podrobke
denko butelki-zdaza sie ze pomimo identycznych napisow czy naklejek na denku jest inna faktura szkla np.pomarszczone okregi
zobacz perfum pod swiatlo czy nie plywaja malutkie nitki
moja rada Maju najlepiej kupuj permum w drogerii
Informacje: Dołączyła 538 dni temu Posty: 4256 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-03, 13:26
chyba podstawowa różnica jest w % zaperfumowania, bo podróbki mają do 8%, a oryginały 28% a to wiąże się z długością utrzymywania się zapachu
no i oczywiście flakoniki: podróbki mają bardzo podobne do oryginałów, ale często różnią się jakimś szczególikiem
jak będziesz kupować w jakiejś porządnej perfumerii i zapłacisz kilka stówek, to na pewno będzie to oryginał
Profil:
Wysłany: 2007-12-03, 14:25
a czy warto wydawać kilka stówek na perfum ?
szczerze mówiąc szkoda by mi było kasy, za to można przecież kupić wiele innych rzeczy
a możesz np. kupić sobie zamiennik, mamy tutaj temat o FM GROUP http://babskiswiat.net/fm-group-vt230.htm i oni produkują zamienniki do oryginałów z 20% zaperfumowaniem, są bardzo trwałe i niedrogie zapachy klasyczne 30ml za 30 zł i zapachy luksusowe 50zml za 49zł
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 407 dni temu Posty: 2627 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-03, 14:55
Cytat:
a czy warto wydawać kilka stówek na perfum ?
szczerze mówiąc szkoda by mi było kasy, za to można przecież kupić wiele innych rzeczy
a możesz np. kupić sobie zamiennik, mamy tutaj temat o FM GROUP http://babskiswiat.net/fm-group-vt230.htm i oni produkują zamienniki do oryginałów z 20% zaperfumowaniem, są bardzo trwałe i niedrogie zapachy klasyczne 30ml za 30 zł i zapachy luksusowe 50zml za 49zł
maja paskudne flakony
nie pachna jak orginal
[ Dodano: 2007-12-03, 15:00 ]
kupie perfume FM GROUP na probe
Profil:
Wysłany: 2007-12-03, 15:15
kiedyś było federico ale już prawie od roku nie jest
co do odpowiedzi ankietowanych to jestem w szoku ale tu nie jest temat o FM, więc się nie wypowiem jak chcesz to napisz o tym w temacie o FM i możemy podyskutować
flakoniki możesz zobaczyć na mojej stronie wcale nie są paskudne a są wszystkie takie same ze względu na koszt, bo tutaj za flakonik nie płacisz tylko za perfum, a oryginały wiadomo muszą poździerać z ludzi na wszystko
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 724 dni temu Posty: 2960 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-12-12, 22:29
czasami to jest kwestia zaufania... mi czasami zdarza się nawet kupić perfuma na allegro - ale wtedy to się najpierw oszukam, żeby znaleźć naprawdę zaufanego sprzedającego, który podróbki mi nie sprzeda
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 407 dni temu Posty: 1509 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-12-14, 12:05
Tylko raz w życiu kupiłam sobie orgninalny perfum.
Dla mnie to duży wydatek a i flakonik też jest za duży jak na moje potrzeby.
Wolałabym, aby w sprzedaży były malutnie flakoniki i wtedy można by sobie raz za jakiś czas kupić różne orginalne pefumy już za parę złotych.
Ja używam czasami esencji perfumowanych bo pachną długo ( nie tak jak orginał) , ale dla pań z mniej zsobnym portfelem na pewno to wystarczy.
Ostatnio kupiłam za 12 złotych 10 ml, prefumu firmy Escada "Magnetizm" -pachnie jak orginał choć krócej się trzyma. Ale dla mnie to wystarczy.
Polecam taką formę paniom "oszczędnym"
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 407 dni temu Posty: 1509 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-12-14, 12:43
wypada się zastanowić- kiedyś kupiłam sobie podóbkę perfumu o nazwie "Pamir" ( podróbka Kaszmiru)- zapach orientatno-korzenny a kolega z pracy stwierdził,że pachnę jak wnętrze starej szafy
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Profil:
Wysłany: 2007-12-14, 13:14
zależy na co się trafi a FM to nie podróbki, tylko zapachy alternatywne i długo się utrzymują zresztą co ja będę zachwalać ciągle, kto zna ten wie jak jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum