Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
perfumy podróbki
Autor Wiadomość
Zielonooka 

Informacje:
Dołączyła 235 dni temu

Profil:
Wzrost: 170
Włosy: brązowe
Wysłany: 2007-12-16, 19:35   

To znaczy, że po jednej godzinie pachną inaczej i po drugiej też, dlatego lepiej ponosić zapach jeden dzień i go sprawdzić. Moim ostatnim nabytkiem jest Baby doll od YSL i uwielbiam je. Dostałam je od taty, ale przed zakupem byłam z moim facetem w drogerii i popsikałam się testerem, zobaczyłam czy do mnie pasują przez cały dzień. Są boskie.

REKLAMA

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 403 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-16, 19:43   

dziewczyny, chodzi o to :
Każdy zapach opisuje się poprzez określenia zastosowanych nut:

nuta górna (głowy) to pierwsze wrażenie wywołane najbardziej lotnymi składnikami. Ma ono budzić zainteresowanie zapachem, ale trwa krótko kilka lub kilkanaście sekund.
nuta środkowa (serca) to główna nuta kompozycji, która rozwija się pod wpływem temperatury ciała dopiero po kilku lub kilkunastu minutach od naniesienia na skórę. Trwa zwykle do 2 godzin.
nuta podstawy (bazowa) ujawnia się po 20–30 minutach i jest wyczuwalna przez wiele godzin, zależnie od typu i jakości perfum.

madzia88 

Informacje:
Dołączyła 273 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-16, 19:45   

Zielonooka napisał/a:
To znaczy, że po jednej godzinie pachną inaczej i po drugiej też, dlatego lepiej ponosić zapach jeden dzień i go sprawdzić. Moim ostatnim nabytkiem jest Baby doll od YSL i uwielbiam je. Dostałam je od taty, ale przed zakupem byłam z moim facetem w drogerii i popsikałam się testerem, zobaczyłam czy do mnie pasują przez cały dzień. Są boskie.
dzieki juz będe wiedzieć :-D

Madae 

Informacje:
Dołączyła 403 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-16, 20:15   

nooo Madziaru jako profeszjonalistka opisałanam to profeszjonalistycznie :P hyhyhy o to mi chodziło tylko wiedzy aby sie wysłowic ( wyskrobać/opisać ) brakło :mrgreen:

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 403 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-16, 20:18   

Madae napisał/a:
nooo Madziaru jako profeszjonalistka opisałanam to profeszjonalistycznie

do profeszjonalizmu to mi pewnie sporo brakuje, ale starałam się :mrgreen:

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 401 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 00:07   

Madziu ja wiem, że zachwalasz perfumy FM bo z tego żyjesz-rozumiem ale nie pisz, że są takie fantastyczne i takie jak oryginały. Kupiłam mężowi teraz Hugo Bossa za którego dałam 80 zł i wygląda naprawdę ładnie. I uwierz mi, że wolę dać w takim flakonie niż flakonie FM. Ja się nie przekonam do tych perfum.

Co do ciuchów- ja bardzo cenię dobry ciuch i jego Qualitet.
Widać jeans za 80 zł a za 200 zł ;-)

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 403 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 07:42   

Jewel napisał/a:
Madziu ja wiem, że zachwalasz perfumy FM bo z tego żyjesz

nie dlatego je zachwalam :roll: tylko dlatego, że widzę ile mam klientów i nikt nie narzeka na ich jakoś :-D ja sama ich też uzywam i jestem bardzo zadowolona :mrgreen: a wygląd flakonika wcale nie jest najważniejszy, przecież nie latam po znajomych i nie mówie, patrzcie jaki mam flakonik :roll: ważne jest to, co jest w tym flakonie :-P

co jest złego w tych flakonikach, bo nie kumam :-|

Opis zdjecia:
perfum męski luksusowy
Plik ściągnięto 0 raz(y) 25,08 KB

Opis zdjecia:
perfum męski klasyczny
Plik ściągnięto 0 raz(y) 25,17 KB

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 401 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 10:31   

Magdaru napisał/a:
przecież nie latam po znajomych i nie mówie, patrzcie jaki mam flakonik :roll: ważne jest to, co jest w tym flakonie :-P

Tak to prawda ale ni jest za bardzo reprezentatywny.

Magdaru powiem Ci, że jak bym nie próbowała tych perfum i czytała Twoje posty to na 100% bym się skusiła :-)

Nie twierdzę, że perfumy FM są złe- podpasowały mi Cherry ale Paris Hilton ni jak ma się do oryginału.

Kiedyś na jakimś stoisku kupiłam Kenzo Jungle i wiecie co? Pachniały 3 dni i tak intensywnie, że ludzie kichali przy mnie. Kupiłam oryginał i nawet dnia nie pachniał :-/
HUGSOLM_AEDT.jpg
ja kupiłam ten
Plik ściągnięto 119 raz(y) 9,58 KB

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 403 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 10:58   

Jewel napisał/a:
Tak to prawda ale ni jest za bardzo reprezentatywny

ale przecież to nie jest ważne :roll: ludzie kupują perfumy ze względu na zapach, a nie na wyglad flakonu :roll:
Jewel napisał/a:
Nie twierdzę, że perfumy FM są złe- podpasowały mi Cherry ale Paris Hilton ni jak ma się do oryginału.

ja nie mówie, że one są takie same jak oryginały, niektóre troche się róznią, ale większość jest identyczna, wiem bo specjalnie sprawdzałam w perfumeriach ;-)
no i oczywiście Ciebie Jewelku nie zmuszam do ich kupna skoro nie jesteś do nich przekonana :mrgreen: każdy ma swój gust, kieruje się swoim nosem i portfelem ;-) ja bym nigdy nie wydała więcej niż 50 zł na perfum, a ktoś inny może i 200zł wydać, jego sprawa, ja mam inne priorytety w życiu :)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 423 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 11:01   

Magdaru napisał/a:
Jewel napisał/a:
Tak to prawda ale ni jest za bardzo reprezentatywny

ale przecież to nie jest ważne :roll: ludzie kupują perfumy ze względu na zapach, a nie na wyglad flakonu :roll:
Oj wazne, jest to wazne niekiedy np. gdy ma byc to prezent.

Ale jestem zdania, ze kazdy ma to na co go stac i tyle, kropka

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 403 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 11:04   

madzia napisał/a:
Oj wazne, jest to wazne niekiedy np. gdy ma byc to prezent.

chyba tylko wtedy ;-) ale np. te luksusowe mają bardzo ładne flakony, zresztą zdjęcia nie oddaja tego co jest w rzeczywistości <bezradny>

Kasiarzyna_31 

Informacje:
Dołączyła 293 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 11:10   

Dorotea napisał/a:
Ostatnio kupiłam za 12 złotych 10 ml, prefumu firmy Escada "Magnetizm" -pachnie jak orginał choć krócej się trzyma.

A co to za firma i gdzie można kupić właśnie ten zapach? Przyznam,ze uwielbiam ten zapaszek i szukam "tańszej wersji".

mOtOcYkLiStKa 
Redy to race <3

Informacje:
Dołączyła 144 dni temu

Profil:
Imię: I'm Sabina
Wzrost: 160
Włosy: blond
Stan: niech żyje wolność i swoboda ;P
Wysłany: 2008-02-16, 21:58   

hihih wiecie co ? mam w domu podróbkę Naomi Cambell
a nazywa się ona Noemi Caramel czy jakoś tak heh i muszę stwierdzić że da się przeżyć :P nie jest zła, ale nieco dusi :-x

free-onda

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-04-03, 12:47   Podróbki perfum, a oryginały na aukcjach??

Hmmm perfumy...odwieczny moj problem i zastanawianie sie czy wybrac oryginalne, czy podrobki (raz dostalam w prezencie- totalnie sie nie 'trzymaly' i zapach znikal po godzinie). Co prawda na flakoniku bylo napisane Kenzon, a nie Kenzo i nikt by nie wmowil,ze to oryginal... Pozostaja wiec perfumerie z cenami jak z kosmosu :(
Na aukcjach w internecie mozna kupic niby oryginaly, ale ceny sa o wiele mniejsze niz za te same perfumy w perfumerii...
Myslicie, ze w sklepach internetowych sa oryginalne perfumy?? Niby opakowanie takie samo , a cena duzo nizsza... Slyszalam,ze podobno podrabiaja tez opakowania..
Co sadzicie?? Czy kupujecie perfumy na allgro czy e-bay? Jaka macie pewnosc,ze to beda TE same co w sklepie??
Pozdrawiam
F-O :)

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 403 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-03, 12:51   

free-onda, polecam przejrzenie tego tematu http://babskiswiat.net/fm-group-vt230.htm ;-) perfumy FM są zamiennikami do oryginałów, trzymają się długą i są stosunkowo niedrogie :-D

Odpowiedz do tematu