Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 470 dni temu Posty: 596 Skąd: to pytanie?
Profil: Imię: Anna
Wzrost: 170
Włosy: czarny
Wysłany: 2007-10-17, 15:21
Magdaru napisał/a:
ale w końcu po to jest antykoncepcja, żeby takich tabletek nie zażywać
a widzisz, ja sie raczej nie bawie w antykoncepcje
Dlatego dwa razy chyba brałam tą tabletkę.
Nawet gumek nie uzywałam nigdy prawie
Moje ryzyko.
Obecnie go nie ponosze, nie mam z kim <smutna mina ananasa )
_________________ Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 686 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-10-17, 16:16
Magdaru napisał/a:
tylko tyle, że ja bym w życiu nie sięgnęła po taką tabletke rozumię, że może sie zdarzyć "wypadek przy pracy" ale w końcu po to jest antykoncepcja, żeby takich tabletek nie zażywać
ale właśnie po to Madziu są te tabletki... żeby właśnie w momencie takiego wypadku, że pęknie gumka można było jakoś ciąży zapobiec.
_eta, myślę, że jak wzięłaś tą tabletkę to nie masz się co martwić
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 470 dni temu Posty: 596 Skąd: to pytanie?
Profil: Imię: Anna
Wzrost: 170
Włosy: czarny
Wysłany: 2007-10-17, 16:42
po to są , aby z nich czasami korzystac, czy ktos sie zabezpiecza, czy tez nie, wazne aby nie brac wiecej niz 2 w miesiacu.a najlepiej wcale.
_________________ Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.
Nam tez raz pękła.....yyy normalnie ją rozerwało na strzepy hehe byłam w ciężkim szoku jak to zobaczyłam i mój Łukasz tez, nie wiem jak to możliwe...no ale cóż...zdarza sie:P Na szczęście okresiku dostałam później ale jakby go nie było też byłabym happy
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 414 dni temu Posty: 172 Skąd: Sanok
Profil: Imię: Kasia
Wzrost: 167
Włosy: jasne
Wysłany: 2007-10-20, 13:32
ja tez bralam juz raz escapelle! nie jestem mama w kazdym badz razie:) tylko co mnie najbardziej wkurzylo..nie chcieli mi go przypisac!! sam ordynator ginekolgii powiedzial mi "DZieciaczku nie przypisze ci' nie wiedzialam czy go uciekac czy plakac dopiero nastepnego dnia jakas inna pani ginekolog byla na zmianie i po bardzoe dlugiej rozmowie laskawiE mi przypisala przeciez to jest niby jedna z form antykoncepsji..tabletka 72h WIEC DLACZEGO TAK CIEzKO jA DoSTaC???!! potem gadalam z moim ginekologiem takim mlodym i powiedzial ze to jest normalne tylko dziadki (starsi ginekolodzy) nie przypisuja bo to jest NIEnaturalNE .. Polska dziura
_________________ ..gdy jest bardzo smutno, to kocha sie zachody słońca..
Wysłany: 2007-10-20, 14:29
_eta napisał/a:
ja nie miałam nigdy z tym problemu a brałam to 3 razy w życiu... 3 raz ostatnio... i nikt nie robił mi problemów..
..hmm nie wiem moze to dlatego ze mieszkasz w wiekszym miescie.. bo ja nie dosc ze nie dostalam tej tabletki to jeszcze pracuje tam kolezanka mojej mamy jako pielegniarka i nie wiem jak ona sie dowiedziala bo napewno jej nie spotkalam po drodze na ginekologie a ona pracuje w izbie przyjec a po 3 dniach moja mama mi zrobila afere ze bralam tabletki wczesnoporonne NIGDY NIE BYLAM BARDZIEJ WSCIEKLA
Informacje: Dołączyła 476 dni temu Posty: 2439 Skąd: Kraina Wolności
Profil:
Wysłany: 2007-10-20, 22:01
chocolate napisał/a:
..hmm nie wiem moze to dlatego ze mieszkasz w wiekszym miescie.. bo ja nie dosc ze nie dostalam tej tabletki to jeszcze pracuje tam kolezanka mojej mamy jako pielegniarka i nie wiem jak ona sie dowiedziala bo napewno jej nie spotkalam po drodze na ginekologie a ona pracuje w izbie przyjec a po 3 dniach moja mama mi zrobila afere ze bralam tabletki wczesnoporonne NIGDY NIE BYLAM BARDZIEJ WSCIEKLA
No to masz nieciekawie
Ja jeszcze nie brałam tych tablet.
_________________ Bo ja kocham tak
jak wolność kocha ptak....
Profil: Wzrost: 174
Włosy: jasny blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-10-21, 12:02
ja tez miałam problemy, byla niedziela wszytskie przychodnie pozamykane, wyladowalam na izbie przyjec w szpitalu ginekologicznym, i tam pani odesłała mnie z wizytowka, musialam dzwonic po jakis gabinetach prywatnych ktore i tak byly zamkniete, szaczescie na drugi dzien dostałam okres
ale zgodze się z tym ze bardzo ciezko jest dostac sie do lekarza ktory bez problemu wypisze recepte, bez zadnego zrzedzenia .... warto miec jakiegos zaprzyjazionego lekarza...
Wysłany: 2007-10-21, 13:15
dokładnie Laluna, ! teraz juz mam na szczescie teraz tez nie potrzeba mi tabletek:) kurcze wiem ze tabletki 72H nie powinny byc forma antykoncepcji.. (zreszta sa za drogie nawet bym o tym nie pomyslala^^) ale czasem trzeba je po prostu wziac wiec nie mam pojecia czemu robia taki opor!! Jak dzwonilam do jednego z prywatnych gabinetow to ginekolog powiedziala mi ze przypisala je raz i kobieta miala pozniej po nich jakies problemy i ona nie chce byc odpowiedzialna za moje wiec mi juz nie przypisze ALE mimo wszystko to forma antykoncepcji a nie aborcja wiec nie rozumiem..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum