Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 220 dni temu Posty: 2629 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-21, 18:39 peeling:)
witam:)
Peeling-polega na usunieciu starego naskorka(martwych komorek).Pelling poprawia nam stan skorki(lepsze krazenie)zapobiega tradzikowi,a takze wrastaniu wloskow w skore po depilacji.
peeling dzieli sie na:
------------------------------------Chemiczny(gabinety kosmetyczne)
------------------------------------Mechaniczny(sama mozesz zrobic)
Wyrozniamy takze peelingi:----powierzchniowy
----sredniogleboki
----gleboki
Do pielegnacji ciala najlepsze sa peelingi mechaniczne-usowaja martwy naskorek za pomaca naturalnych lub syntetycznych substancji sciernych takich jak kremow lub zeli pod prysznic.Najwieksza uwage nalezy poswiecic:lokcia,kolana,stopa gdyz tam gromadzi sie najgrubsza warstwa zrogowacialego naskorka(do zloszczenia naskorka z tych miejsc najlepsze sa peelingi gruboziarniste)
Do pielegnacji twarzy najlepsze sa peelingi drobnoziarniste mechaniczne,nie wolno ich uzywac czesto poniewaz moga podraznic skore
A wy jakich uzywacie pellingow? jakich do ciala? jakich do twarzy? Moze macie jakies ktore nie polecacie? a ktore polecacie?
[ Dodano: 2007-10-23, 14:06 ]
nikt nie uzywa peelingow? to ja zaczne uzywam kremowego peelingu nivea visage young........
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 537 dni temu Posty: 2842 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-10-23, 16:52
madzia88 napisał/a:
Peeling-polega na usunieciu starego naskorka(martwych komorek).Pelling poprawia nam stan skorki(lepsze krazenie)zapobiega tradzikowi,a takze wrastaniu wloskow w skore po depilacji.
peeling dzieli sie na:
------------------------------------Chemiczny(gabinety kosmetyczne)
------------------------------------Mechaniczny(sama mozesz zrobic)
Wyrozniamy takze peelingi:----powierzchniowy
----sredniogleboki
----gleboki
Do pielegnacji ciala najlepsze sa peelingi mechaniczne-usowaja martwy naskorek za pomaca naturalnych lub syntetycznych substancji sciernych takich jak kremow lub zeli pod prysznic.Najwieksza uwage nalezy poswiecic:lokcia,kolana,stopa gdyz tam gromadzi sie najgrubsza warstwa zrogowacialego naskorka(do zloszczenia naskorka z tych miejsc najlepsze sa peelingi gruboziarniste)
Do pielegnacji twarzy najlepsze sa peelingi drobnoziarniste mechaniczne,nie wolno ich uzywac czesto poniewaz moga podraznic skore
źródło?
ja uwielbiam peeling z Avonu taki z serii fioletowej z granatu ślicznie pachnie i w ogóle - świetny jest
ja uwielbiam peeling z Avonu taki z serii fioletowej z granatu ślicznie pachnie i w ogóle - świetny jest
co do pilingu z Avonu to miałam kiedys do ciała z seri SPA taki z masłem shea czy jakimś takim i z brązowym cukrem, świetny był Znalazłam jego zdjęcie http://torebka.kafeteria....214fb618b2b.png
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 222 dni temu Posty: 744 Skąd: tu i tu... i tam
Profil: Imię: Marta
Włosy: blond
Stan: zakochana
Partner: Aruś
Wysłany: 2007-10-29, 14:42
Peeling który polecam to z Avonu, z serii clearskin: "Głęboko oczyszczający peeling do twarzy"
uwaga rozgrzewa, ale super uczucie.
_________________ Last night I asked my angel to watch over you but he came back soon.
I ask: Why?
He smile and said:
An angel doesn't watch over anotcher angel.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 291 dni temu Posty: 318 Skąd: Łódz
Profil: Imię: Emilia
Wzrost: 175
Włosy: brunetka
Stan: panna
Wysłany: 2007-11-22, 18:05
kasia1980 napisał/a:
St.Ives - morelowy peeling
muszę wypróbować, bo już wiele dobrych opinii o nim słyszałam, a do tej pory używałam z Ziaji ogórkowy,ale średnio mi przypasował,ale też zbyt wiele za niego nie zapłaciłam
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 531 dni temu Posty: 1502 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-11-22, 22:01
Do ciała używam peelingu z Joanny truskawkowego REWELACJA !!! pachnie jak świerzuteńkie rozgniecione soczyste truskawki i skóra po nim jest gładziutka jak pupcia niemowlaka a plusem jest to że jest wydajny a buteleczka kosztuje ok 5 zł
A tak do twarzy to polubiiałam peeling enzymatyczny z bielendy (robi mi go kolerzanka na zajęciach praktycznych) w sobotę kupię go sobie na targach
Moniko, Ty zawsze wyszukasz jakieś fajne kosmetyki.
Masz naprawdę talent.
Ja to mam problem aby kupić czasami ten, który potrzebuję.
Obeszłam chyba z 20 drogerii i nie mają tego pilingu
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 303 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-11-28, 15:47
dzieki Kurcze moja tesciowa ostatnio go kupiła wiec na pewno gdzies go dostac można, może akurat im sie pokonczyły, pytałaś sprzedawczyń ?? Zapomniałam .... naprawdę ten piling jest bardzo fajny, stosuje go od niedawna i wyraźnie po zastosowaniu na drugi dzień skóra jest milsza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum