a ja to wiem od koleżanki która poszła latem do dermatologa, przedstawiła o co chodzi i ta babeczka powiedziała jej żeby nie jadła witaminek tylko dużo warzyw i owoców a dodatkowo galaretki lub pół łyżeczki żelatyny co dwa dni. no i może jakąś odżywkę stosować ale żeby przestały sie łamać pazurki to w większość trzeba to wewnątrz naprawić no i koleżance pomogło, mi też ale od pewnego czasu nie mogę patrzeć na galaretki
no i co sie cieszysz?
ja też zawsze obgryzałam, mam strasznie zniszczone paznokcie (teraz jeszcze przez te ostatnie tipsy na studniówkę... ) ale już nie obgryzam..
id razu ładniej
Informacje: Wiek: 16 Dołączyła 56 dni temu Posty: 1454 Skąd: szczecin
Profil: Imię: Marta
Włosy: Czarne
Stan: zniewolona...
Partner: Danielus:*
Wysłany: 2008-07-30, 11:23
ja sobie nigdy w zyciu nie zrobie juz tipsow ani nic...najgorsze jest to ze chcialabym sobie swoje pomalowac bo uwielbiam malowac i robic paznokcie ale kurna...musze je zapuscic nalogowo obgryzam:P w przyszlosci chcem robic tipsy:P
ja nie robię żadnych tipsów ,akryli ,żeli szkoda mi paznokci staram się wzmacniać je za pomocą witamin ostatnio ,maxi krzemem . maluję odżywką i paznokietki są mocne i zadbane
Ja mam długie paznokcie i zdrowe:() nie mam z nimi zadnego problemu i ich specjalnie nie pielegnuje:)
wiele osób sądzi że mam tipsy i trudno im to udowodnić że tak nie jest bo na słowo nie wierzą
Nie wydaje kasy na odżywki itp - jem dużo galaretki i kislów wiele żelatyny:)
czasami smaruje je oliwą aby nawilżyć bądz olejkiem rycylowym jak sobie przypomne (dużo witaminy E)
Czasami te moje szpony jak mi się znudzą to delikatnie skróce
Informacje: Dołączyła 40 dni temu Posty: 776 Skąd: Stąd
Profil: Włosy: ciemne
Stan: panna
Wysłany: 2008-08-20, 15:56
Ja mam bardzo słabe, kruche paznokcie, ale nie jestem konsekwentna w stosowaniu witamin, które z pewnością by mi pomogły. Używam za to odżywki do paznokci Sally Hanson, która jest dostępna w Sephorze, a także 3 razy taniej na allegro Po 24h jest efekt - paznokcie są mocniejsze, ale u mnie z kolei bez przesad. Dlatego, mimo że uwielbiam zapuszczać, często je obcinam, bo ledwo się czegoś dotknę, to już paznokieć złamany. Jak zachowam je na dłużej, to jestem z siebie dumna
miałam podobny problem, najpierw zaczęłam używać lakierów i odżywak specjalnie na obgryzanie, która mają goszki smak. Niestety to nic nie dało, ale później zaczęłam poprostu malować paznokcie różnymi kolorami lakierów. Pomogło Teraz któryś jest krótki tylko kiedy poprostu się złamie
Informacje: Wiek: 18 Dołączyła 12 dni temu Posty: 10
Profil:
Wysłany: 2008-08-27, 10:33
Moje paznokcie do niedawna tez były w fatalnym stanie. Jezeli chodzi o tabletki ze skrzypem itp. to w moim przypadku nie widziałam poprawy (może grubsze włosy). Szukałam pomocy ze wszystkich stron, w końcu zostały tylko tipsy. Ale nadszedł ten dzień kiedy dowiedziałam się o mocy niektórych odżywek do paznokci. Kupiłam więc pierwszą lepszą: wyprodukowaną dla drogerii NATURA - INFINITY (żółta). Okazał sie to strzał w dziesiątkę. Moje paznokcie stały się zarazem mocne i elastycze, tak że gdy mocno w coś uderzyłam czy zachaczyłam pozostawały nienaruszone. Do tego są długie i wyglądają jak tipsy. Jeżeli chodzi o inne odzywki to nie wszystkie są dobre, niektóre w ogóle nie dają rezultatów.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 140 dni temu Posty: 84 Skąd: Wrocław
Profil: Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna jeszcze :-)
Partner: M.
Wysłany: 2008-08-27, 12:03
Princess a mozesz zdradzić tajemnice robienia swoich tipsów? Tzn czy kupowałas gotowe zestawy np. na Allegro czy cosik takiego. Sama od dawna juz nosze sie z zamiarem kupna takiego cuda ale jakos boje sie ,ze mi sie to nie uda Moze masz jakis sprawdzony godny polecenia, w tej dziedzinie jestem zielona
_________________ Kocha się nie za cokolwiek, ale pomimo wszystko kocha się za nic.
Jan Twardowski
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 137 dni temu Posty: 1161
Profil: Włosy: randomowy)
Stan: panna
Partner: P.
Wysłany: 2008-08-27, 12:44
Hmm.. Musze wymyslec jakis wzorek na wesele. Nie chce tipsow. Pomaluje je na czerwono, do tego jakies wzorki ze sredrnego i czarnego lakieru. Taka kolorystyka jak sukienki, zeby pasowalo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum