Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 584 dni temu Posty: 1505 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-07-02, 12:07
Jewel napisał/a:
Ja chciałam dodać, że nie wolno pożyczać pilników koleżanką bo tam jest dużo chorób i można dostać grzybka. Jest to rzecz osobista jak szczoteczka do zębów.
Albo zainwestowac w płyn do dezynfekcji w spraju lub jego koncentrat w którym moczy się narzędzia
oj..
a ja obgryzam paznokcie... może znacie coś takiego i może byłybyście w stanie mi poradzić coś?
takie płyny są chyba do kupienia w aptekach. Podobno są one skuteczne właśnie dlatego, że są dość niesmaczne i zniechęcają do obgryzania. Po pewnym czasie człowiek się odzwyczaja od tego nieprzyjemnego nawyku
Jak byłam mała to ten lakier"gorzki" na ,mnie nie działał I tak byłam sprytniejsza z wiekiem mi pzreszło
Ja słyszałam, że zrobienie sobie tipsów daje pożądane efekty
_________________ Bo ja kocham tak
jak wolność kocha ptak....
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 376 dni temu Posty: 145
Profil: Imię: Aga
Wzrost: 165
Włosy: braz
Stan: mężatka
Wysłany: 2007-07-19, 11:25
na zdrowe paznokcie tylko jajecznica, od dziecka uwielbiam i mam bardzo mocne, jak sie musi sprzatac i zmywac naczynia nic nie pomoze, a co do obgryzania najlepiej myslec o tym by tego nie robic-zazwyczaj to jest odruch bezwarunkowy wiec mysl i mysl by tego nie robic
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 344 dni temu Posty: 570
Profil:
Wysłany: 2007-08-02, 23:30
No to ciekawa sprawa z tą jajecznicą.
Co do pilników to najlepsze są szklane, ale ja np. nie mogę znieść dźwięku przy piłowaniu takim pilniczkiem-aż mi dreszcze przechodzą. W związku z tym używam papierowych.
Co do odźywek...to najbardziej działa na moje paznokcie mieszanka oliwy i cytryny. Z takich kosmetyków kupionych w sklepie niezła jest odzywka z Rimmela.
A tipsy miałam raz zakładane prze koleżankę i 3 dni przetrwały, no ale przyznaję, że pozwoliłam jej na sobie ćwiczyć-wcześniej robiła ze dwa razy. Ale nigdy wiecej, paznokcie miałam później w bardzo złym stanie.
Zamierzam coś zrobić z paznokciami. Mam w miarę ładne, dość długie. Problem polega na tym,że czasem robią mi się zadziory. Wtedy prawie cały paznokieć jest juz do niczego. Od jakiegoś czasu zastanawiam się w jaki sposób je "wzmocnić". Bardzo podoba mi się paznokcie akrylowe.. Wszystko delikatnie zdobione. Pytanko do znawczyń tematu - czy wystarczy mi nałożenie żelu i ewentualne zdobienia..? Co jaki czas trzeba to odnawiać..? A może jakaś inna opcja..?
Ja właśnie też myślałam nad zażelowaniem swoich własnych paznokci, ale ostatnio usłyszałam, że żel z naturalnych paznokci odpryskuje i teraz nie wiem... może faktycznie poczekamy na diabliczke, albo inna dziewczynę która się na tym zajmuje bardziej profesjonalnie to nam to wyjaśni
Zamierzam coś zrobić z paznokciami. Mam w miarę ładne, dość długie. Problem polega na tym,że czasem robią mi się zadziory. Wtedy prawie cały paznokieć jest juz do niczego. Od jakiegoś czasu zastanawiam się w jaki sposób je "wzmocnić". Bardzo podoba mi się paznokcie akrylowe.. Wszystko delikatnie zdobione. Pytanko do znawczyń tematu - czy wystarczy mi nałożenie żelu i ewentualne zdobienia..? Co jaki czas trzeba to odnawiać..? A może jakaś inna opcja..?
Ja bym poleciła metodę żelową, ładnie wygląda i utwardza przy okazji
Uzupełniac trzeba napewno Bo wraz z paznokciem rośnie i to co masz na paznokciu ( nie wiem jak to powiedziec ).
_________________ Bo ja kocham tak
jak wolność kocha ptak....
Informacje: Dołączyła 403 dni temu Posty: 4258 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-23, 19:37
Kociak napisał/a:
ostatnio usłyszałam, że żel z naturalnych paznokci odpryskuje
ja miałam zażelowane i faktycznie mi troche poodpryskiwało potem się wkurzyłam i sama poździerałam reszte teraz jestem pewna, że już nigdy nie skuszę się na robienie czegoś z paznokciami, tak mam poniszczone, że szok a zawsze miałam ładne i mocne, a te są słabe i cienkie jak się ma ładne swoje, to szkoda niszczyć jakimiś żelami itp. badziewiami
Profil: Imię: Sara
Wzrost: 164
Włosy: Brąz
Stan: Zajęta :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2007-09-27, 23:36
Mnie pomogło łykanie Skrzypovity i smarowanie paznokci balsamem z Herba Studio.
Naprawdę, jeszcze nigdy nie miałam tak twardych, zdrowych i odżywionych paznokci. Do tego zdrowo się błyszczą i zniknęły z nich wszelkie białe plami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum