Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: madzia
2008-07-30, 12:38
PAZNOKCIE
Autor Wiadomość
kroplarosy 

Informacje:
Dołączyła 458 dni temu

Profil:
Imię: Martitka
Wzrost: 173 cm
Włosy: ciemna czekolada
Stan: mężatka:))
Partner: Gumiś
Wysłany: 2007-05-31, 22:51   

Madzia81 zanim przyjdą wakacje radzę połykać troszkę witamin, jakiś zestawik z apteki. Ja ostatnio zakupiłam skrzyp polny, potem będzie jakiś miesiac przerwy i znów cos sprezentuję paznokciom. Tylko w taki sposób przez jakiś rok doszłam do super mocnych, trwardych i nierozdwajających się paznokci. Teraz tylko maluję je odżywką sally hansen, bo szkoda mi ich niszczyć jakimś lakierem... :-P

REKLAMA

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 635 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2007-06-01, 09:58   

kroplarosy napisał/a:
Ja ostatnio zakupiłam skrzyp polny, potem będzie jakiś miesiac przerwy i znów cos sprezentuję paznokciom. Tylko w taki sposób przez jakiś rok doszłam do super mocnych, trwardych i nierozdwajających się paznokci.

czyli co radzicie na początek kuracji? ten skrzyp polny czy od razu odżywki. o których pisałyście, typu sally hensen czy Neil Tek??

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 636 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-06-01, 10:18   

Madziu i jedno i drugie ;) skrzyp wzmacnia od wewnątrz,a odżywka z zewnątrz także sie znakomicie uzupełniają ;)

kroplarosy 

Informacje:
Dołączyła 458 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-01, 13:34   

zgadzam się w 100% z Diablicą666!! Tylko stosowane razem są skuteczne. No i żeby mieć trwałty efekt troszkę trzeba na niego poczekać, ale warto :mrgreen:
Ja planuję na ślub założyć tipsy, ale szkoda mi zniszczyć tych moich "wyhodowanych" paznokci i zastanawiam się co zrobić.... <bezradny>

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 635 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2007-06-01, 22:02   

Diablica666 napisał/a:
Madziu i jedno i drugie ;)

kroplarosy napisał/a:
zgadzam się w 100% z Diablicą666!! Tylko stosowane razem są skuteczne

dobrze. tak też zrobię.

kroplarosy napisał/a:
Ja planuję na ślub założyć tipsy, ale szkoda mi zniszczyć tych moich "wyhodowanych" paznokci i zastanawiam się co zrobić.... <bezradny>

no jeśli masz ładne i długie swoje, to po co te tipsy?? nie zakładaj. zrób ładny manicure i to wszystko :) szkoda paznokci.

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 636 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-01, 22:12   

Madzia81 napisał/a:
zrób ładny manicure i to wszystko szkoda paznokci.

Dobra manikiurzystka zrobi ci takie cudo na pazurkach ze wszyscy będa myśleli że to tipsy ;) jak mialam staż to co chwila przychodzily do mnie dziewczyny (takie koło 15 lat) które robiły sobie taki artystyczny manikiur (bo tipsow mieć nie mogly) i były bardzo zadowolone.Madzia ma racje jesli masz ładne paznokcie nie zakladaj tipsów bo szkoda pazurków.

kroplarosy 

Informacje:
Dołączyła 458 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-01, 22:31   

Hmm.. Muszę to jeszcze przemyśleć, ale chyba dobrze mi radzicie. Po niedzieli stawię sie u mojej kosmetyczki na naradę. W końcu to tylko dwa dni, a znów będę rok doprowadzać paznokcie do normalnego stanu... :roll:

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 642 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-06-02, 10:57   

kroplarosy napisał/a:
chyba dobrze mi radzicie.
też Ci to radzę :D tipsy to ostateczność, jak np dzień przed weselem okaże się, że któryś z wyhodowanych przez Ciebie pazurków się nieoczekiwanie złamie :/ ale jeśli tylko masz możliwość, nie zakładania tipsów, bo masz swoje paznokietki ładne, to nie ma sensu ;) ja sama właśnie usilnie staram się zapuścić pazurki, bo chciałabym mieć na wakacje ładne takie, a nie chcę tipsów zakładać, bo właśnie za długo po ostatnich tipsach doprowadzałam moje naturalne paznokcie do ładu i składu :/

Miss Sporty

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-06-04, 13:50   

Piłuję paznokcie w jedną stronę bo przeczytałam, że się wtedy nie robią takie mikroszczeliny w paznokciu przez które wsiąka woda i paznokieć się niszczy nie wiem ile w tym prawdy, ale nie rozdwajają mi się już. Stosuję odżywkę sally hanson. Mam niestety żółtawą płytkę paznokcia więc pod lakier do frenchu albo pod inny jakiś prześwitujący nakładam lakier do wybielania paznokci Killys chyba się nazywa. Polecam :)
i jeszcze słyszałam, że doskonałe są szklane pilniczki do paznokci - ale nigdy nie miałam takiego więc nie wiem czy to prawda.

kroplarosy 

Informacje:
Dołączyła 458 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-04, 14:58   

Ja nie mam wtrwałości, żeby piłować paznokcie tylko w jedną stronę :oops: , chociaż coś mi się obiło o uszy, że tak właśnie powinno się robić. A co do szklanego pilniczka, to korzysta z niego moja przyszła szwagierka, ale nie jest zbytnio zadowolona. Paznokcie i tak jej sie rozdwajają. Osobiście używam pilniczków tekturowych i jestem z nich zadowolona :-)

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 642 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-06-04, 18:18   

o pilniczkach to wiem tyle, że pod żadnym pozorem nie powinno sie używać tych metalowych :) ja sama używam tekturowego, a szklanego jeszcze nie miałam okazji mieć :)

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 636 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-04, 20:29   

Odnosnie pilowania to faktycznie tylko w jednym kierunku najlepsze sa szklane do naturalnych pazurków choc mogą być i tekturowe gradacji 180/100.Metalowe odradzam wam kobietki strasznie szarpią paznokieć i łatwo się zadziory robią a od tego już tylko jeden krok do złamania pazurka ;)

cerrata 
keep on rockin'

Informacje:
Dołączyła 428 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Ostrzeżeń: [1]
Wysłany: 2007-07-01, 23:03   

oj..
a ja obgryzam paznokcie... :oops:
słyszałam o takich środkach które nakłada się na paznokieć, i za cholerę go nie obgryziesz, bo jest podobno gorzki! Wy chyba nie macie takich problemów, ale może znacie coś takiego i może byłybyście w stanie mi poradzić coś?

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 636 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-07-01, 23:28   

zażeluj sobie płytkę ;) lub nałóż akryl (w salonie u stylistki) i możesz zapomnieć o obgryzaniu przez miesiąc ;)

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 453 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-07-02, 09:29   

Ja chciałam dodać, że nie wolno pożyczać pilników koleżanką bo tam jest dużo chorób i można dostać grzybka. Jest to rzecz osobista jak szczoteczka do zębów.

Odpowiedz do tematu