Moim zdaniem, po przeczytaniu na ich stronie ich postulatów itd, uważam, że nie jest to może jakaś zła partia, ale niestety nie przekonuje mnie ich sposób dotarcia do ludzi...
Po pierwsze ich hasło: "Polska jest kobietą" - to brzmi trochę jak dyskryminacja mężczyzn i wątpię, żeby jakikolwiek facet poszedł głosować na partię z takimi hasłami...
A poza tym ten właśnie załączony plakat....
Z jednej strony feministki cały czas walczą o to, że kobiety są traktowane jako obiekt seksualny, o to, że w reklamach wykorzystywana jest nagość itd... A z drugiej nagle w kampanii wyborczej same operują tą bronią... Jakoś to mi nie pasuje, choć ogólnie muszę powiedzieć, że jest to na pewno coś innego i przyciąga uwagę
plakat ciekawy, ale biorąc pod uwagę fakt o jakie postulaty walczą, o to, aby kobiet nie trkatować własnie jako obiekt seksualny - to plakat nie na miejscu.
o samej partii niewiele wiem, więc się nie wypowiem
Informacje: Dołączyła 399 dni temu Posty: 6472 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-22, 22:49
z tego co wiem to nie feministki... walcza u rownouprawnienie i takie tam... praca dla kobitek zaciazonych i wychowujacych dzieci... a ten plakat nie mial przedstawiac kobiety jako obiekt seksualny tylko byc forma artyzmu
Informacje: Dołączyła 334 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-22, 22:51
Aha, rozumiem Musze w takim razie coś o nich poczytać, coby się pozbyć mylnych wrażeń o nich... Sam plakat... Wydaje mi się, że może i w założeniu nie miał on poruszać sfery seksualnej, ale patrząc prawdzie w oczy, to jak faceci na ten plakat patrzą, to na pewno nie myślą o artyzmie
Wydaje mi się, że może i w założeniu nie miał on poruszać sfery seksualnej, ale patrząc prawdzie w oczy, to jak faceci na ten plakat patrzą, to na pewno nie myślą o artyzmie
czytałam gdzieś, że ten plakat to metafora do słów "nie mamy nic do ukrycia" ale sądzę tak samo jak Olga , że facet patrząc na ten plakat to w pierwszym momencie na pewno pomyśli o czymś innym... albo raczej.... czymś innym
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 371 dni temu Posty: 7209 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2007-09-27, 19:43
skoro nie mają nic do ukrycia to może się jeszcze rozkraczą? Jak one chcą być traktowane poważnie i nie przedmiotowo skoro takie cuś robią?
szaleństwo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum