Informacje: Dołączyła 139 dni temu Posty: 1860 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-03-18, 02:35 Re: OSZCZĘDNOŚCI
Madae napisał/a:
-trzymam miedziaki w słoiku
ostatnio wymienilismy swinke niuni z tych wlasnie "moniakow" uzbieralismy 60$
Co do ciuchow to tez mi zal wyrzucac i tez nosze az sie rozpadna no albo oddaje do konteneru ( cos w typu PCK)
aaaaaa zapomnialam zbieramy z niunia butelki i puszki i juz kilka razy jezdzilismy do sklepu je oddawac ostatnio babcia wyrzucala butelke po soku a Nikola taka zbulwesowana krzyczy "nie wyrzucaj z tego beda pieniazki"
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 222 dni temu Posty: 744 Skąd: tu i tu... i tam
Profil: Imię: Marta
Włosy: blond
Stan: zakochana
Partner: Aruś
Wysłany: 2008-03-18, 12:16
Ninka, to bardzo dobrze, że uczysz małą oszczędzania. To też o Tobie dobrze świadczy.
Tak mało młodych ludzi potrafi nie marnować niektórych rzeczy, bo mają ich dostatek
Co do oszczędzania, to my założyliśmy specjalne konto na to przeznaczone. Będziemy tam wpłacać pod koniec miesiąca kaskę, która nam zostanie. Oddzielne konto, aby nas nie kusiło
_________________ Last night I asked my angel to watch over you but he came back soon.
I ask: Why?
He smile and said:
An angel doesn't watch over anotcher angel.
Profil:
Wysłany: 2008-03-19, 02:56
martula, no wlasnie zeby mnie nie kusily to otworzylam osobne oszczednosciowe( jeszcze pani pytala sie mnie czy chce karte do bankomatu) nieeeeeeeeeeeeeeeee po co jak najmniejszy dostep do konta zeby nie kusilo
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 175 dni temu Posty: 3088 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-03-19, 23:54
ja mam sporo na jakiejś lokacie którą wybrali rodzice,chociaż to nie są oszczędności tylko pieniądze które zostawiła mi babcia,co nie zmienia faktu że sobie procentują,co mnie bardzo cieszy bo mam zamiar za nie kupic mieszkanko
_________________ "...There aint no ifs, buts, or maybes,
I'm gonna stay down and ride for you baby "
Profil:
Wysłany: 2008-03-21, 14:35
Nymphadora napisał/a:
Ja mam zamiar założyć konto oszczędnościowe. Z całą pewnością bez karty:P
heheheh no wlasnie mnie tez sie pytala czy chce miec karte do oszczednosciowego konta o kurde a po co im mniejszy (utrudniony) dostep do kaski tym lepiej
Kurka ja nie potrafie oszczedzac ale moj maz oszczedza na ogrzewaniu non stop on zakreca ja odkrecam no i przyszla nadplata 200 euro hmm
Ale ja musze miec cieplo w domku,on znowu wszedzie zapala swiatla i zostawia a ja chodze i gasze wiec sie uzupelniamy
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 224 dni temu Posty: 493 Skąd: ...
Profil: Imię: Pajunia
Wzrost: 178 cm (duuuża urosłam :P)
Włosy: Różnie, choć z przewagą czarnych:P
Stan: Zaręczona:)
Partner: Rafcio :*
Wysłany: 2008-03-22, 13:53
Moje Kochanie to tak strasznie oszczędza... na wszystkim. A czasem nawet kupi coś droższego, pyszniutkiego i później nie chce jeść, bo mówi, że nie będzie mi wyjadał, bo on to dla mnie kupił... ale ja mu i tak wpycham i mówię, że nie jestem księżniczką, a On mówi, że jestem, więc ja mówię, że skoro jestem księżniczką to daję mu rozkaz aby to zjadł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum