Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 536 dni temu Posty: 2842 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-12-12, 19:07
cerrata napisał/a:
oszczędność? a co to znaczy?
mam podobnie. strasznie ciężko jest mi cokolwiek oszczędzić... chyba, że mam konkretny cel, wtedy potrafię odłożyć ( tak jak np teraz odkładam, bo zbieramy z Piotrkiem na aparat cyfrowy taki fajny ) . Ale to jak mnie przyszpili...
Niestety, ale oszczędności nie są moją mocną stroną
Informacje: Dołączyła 285 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-13, 23:06
Madae napisał/a:
i zdarza mi sie uszczknąc troszkę z odkładanej sumy
Oj jak ja to dobrze znam Zawsze już mam, już mam, a tu nagle fajny ciuch albo wyprzedaż czy coś... i już nie mam
Myślałam, że łatwiej będzie, jak będę odkładać na koncie,a nie "w skarpetę", ale jakiś bankomat po drodze też się zawsze znajdzie
Chyba że własnie mam konkretny, ważny cel - to łatwiej
Myślałam, że łatwiej będzie, jak będę odkładać na koncie,a nie "w skarpetę", ale jakiś bankomat po drodze też się zawsze znajdzie
a mnie jakoś jakies ekstra okazje nie ruszaja ja w ogóle częsciej potrafie kupic kosmetyk niz ciuch
obawiam sie jednak , ze bede musiala w tym miesiacu troche wziac z tej kasy bo mi po prostu nie starczy
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 172 dni temu Posty: 321 Skąd: 3city
Profil: Wzrost: 164,5
Włosy: Rude
Wysłany: 2007-12-19, 13:22
Widze macie rozne sposoby na oszczedzanie...
Ja dopiero za kilka miesiecy powiem jak to moze wygladac:) Poki co chociaz z Witkiem mieszkalismy razem to kase mielismy osobna wiec udawalo mi sie sporo zaoszczedzic..:) mam zalozone osobne konto lokatowe jakby i tam po wyplacie jakas czesc kasy wplacalam.
Od stycznia wchodzimy na wspolna kase i doszedl nam kredyt na mieszkanie, wiec musimy jakos to zorganizowac.. mamy jedno wspolne konto na ktore co miesiac odkladalismy po 100-150zl kazde na wydatki typu: kanapa, stolik itp. Teraz to konto chcemy utrzymac i przeznaczyc na wspolne wyjazdy...bo to ze jest kredyt to nie ma sensu calkiem ze wszystkich przyjemnosci rezygnowac...
Mamy wspolne konto kredytowe...i mysle ze tam beda odkladane pieniadze.. ale to sie okaze..w praktyce;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum