Chcialam was zapytac czy znacie jakies maści lub inne specyfiki a moze domowe sposoby na poparzenia. Ostatnio "bawiłam " sie w Strazaka Sama i ratowałam kolege który leciał głową w ognisko wsadziłam ręke w ogień i mam poparzone 3 palce........jeden sie zagoił ładnie a z pozostałymi dwoma jest gorzej. Robią się jakies ciemne plamy :(Nie chce miec zadnych blizn a buuuuuuuuuu . Uzywam Panthenolu ale nie widze poprawy!
sylfiaaa, a do lekarza iść nie łaska? maść cynkowa jest dobra ogólnie na wspomaganie gojenia, ale nie wiem czy w tym przypadku będzie się nadawała.. a pytałaś w aptece?
Chcialam was zapytac czy znacie jakies maści lub inne specyfiki a moze domowe sposoby na poparzenia. Ostatnio "bawiłam " sie w Strazaka Sama i ratowałam kolege który leciał głową w ognisko wsadziłam ręke w ogień i mam poparzone 3 palce........jeden sie zagoił ładnie a z pozostałymi dwoma jest gorzej. Robią się jakies ciemne plamy :(Nie chce miec zadnych blizn a buuuuuuuuuu . Uzywam Panthenolu ale nie widze poprawy!
Te ciemne plamy moga się okazać nawet martwicą skóry! a wtedy święty boże nie pomoże!!!
Idż do lekarza nie masz nic do stracenia
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 388 dni temu Posty: 3317 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-09-24, 08:04
ja rowniez powiem to co dziewczyny... powinnas jak najszybciej leciec do lekarza
na Twoim miejscu nie bawilabym sie w mascie tylko od razu pedzila do niego
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 534 dni temu Posty: 2055 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-09-24, 19:09
kupilam termcool, fajnie schlodzilo, przestalo piec, ale po bablach sa slady jakby ktos mnie poprzypalal papierosem na brzuchu, mam nadzieje ze szybko sie wygoi
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
Informacje: Wiek: 27 Dołączył: 109 dni temu Posty: 26 Skąd: Warszawa
Profil: Imię: Maciej
Wysłany: 2008-03-20, 12:49
pamiętajcie przy poparzeniach warto włożyć poparzone miejsce pod zimną wodę nawet po 2 godzinach od poparzenia. Powoduje to zatrzymanie poparzenia które pentruje skórę głęboką już.
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 388 dni temu Posty: 3317 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2008-03-20, 15:02
Moja mama poparzyła się ostatnio wrzącym olejem, całą lewą rękę, dekolt i brodę. Było już późno i apteki były pozamykane więc tego dnia tylko wodę zastosowała. Następnego dnia poszła do apteki i na ranę na brodzie dostała antybiotyk (dzięki niemu praktycznie już nic nie widać) gorzej jest z pozostałymi miejscami, dostała maść jest już lepiej, ale pewnie wszystko nie zniknie
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum