Ja już nosiłam okulary, ale powiem szczerze, że strasznie mnie irytowały. Znacznie lepiej się czuję w soczewkach. Tylko muszę sobie kupować soczewki toryczne, bo jestem astygmatykiem. Nie są to tanie akcesoria:/, ale znalazłam sklep link, gdzie nie płaci się za przesyłkę i dostaję wszytko co zamówię w 3 dni. I to soczewki dobrych firm Johnsona, Ciba Vision, Bausch&Lomb, EYEYE.
Ostatnio zmieniony przez madzia 2009-12-01, 11:09, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 255 dni temu Posty: 12
Profil: Imię: Anka
Wysłany: 2009-12-01, 11:32
Ja dopiero od kilku miesięcy noszę soczewki i jestem zadowolona do tej pory nosilam jednodniowe, ale troszke drogo wychodza,wiec postanowilam kupic miesieczne.
Tylko z moja wada wzroku znalazlam jedną firme , która je produkuje CIBA VISION
i teraz bede je testowac
Noszę okulary od dobrych 12 lat,dwa lata temu zaczełam nosic soczewki i zdecydowanie wolę właśnie kontakty. Jednak mój mąż woli jak mam okulary,uważa,że jest to seksowne:) Nie zmienia to faktu,że naszę soczewki,jednak na zmianę z okularami,żeby robić przyjemność lubemu
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 623 dni temu Posty: 198
Profil:
Wysłany: 2010-01-26, 23:50
Nie cierpie siebie w okularach, więc na wielkie wyjścia, imprezy, gale zakładam soczewki. Na co dzień niestety odpada, nie cierpie tego wieczornego wyjmowania
_________________ Ludzie mogą należeć do nas tylko we wspomnieniach.
Profil: Imię: Sylwia
Wzrost: 165
Włosy: czerwono-blond ;-)
Stan: w związku
Partner: Łukasz
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-27, 10:30
ooo co do wyjmowania soczewek to się zgadzam.. chociaż zakładanie gorsze, swoje pierwsze zakładałam ponad godzinę, a ręce mi się trzęsły niemiłosiernie
_________________ wild hearts die a million times.
Mnie pierwszy raz zakładał optyk, straszne uczucia, jak ktoś wkłada Ci coś do oka
Ale nosze już soczewki... 3 lata i jest oki Fakt, trochę z nimi problemów, ale jednak je lubię
I mogę wreszcie nosić okulary przeciwsłoneczne latem
_________________ Kobiety... nie można z nimi ani przegrać, ani wygrać
Informacje: Dołączyła 699 dni temu Posty: 1979 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2010-02-16, 12:47
Ja jak byłam małą dziewczynką okulista powiedział, że prawdopodobnie będę musiała nosić okulary co na szczęście do skutku nie doszło, już mierząc je czułam się okropnie, niekomfortowo i dziwnie, no tak jakbym miała klapki na oczach Więc jeśli już to soczewki, chyba, że te okulary miałyby fason "kotków" to może jeszcze.
Informacje: Dołączyła 354 dni temu Posty: 512 Skąd: Niemcy-Pólnoc
Profil: Imię: sara
Wzrost: 156
Włosy: czarne niefarbowane, dlugie
Stan: zamezna
Partner: Peter
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-16, 13:51
Ja to sie juz tak przyzwyczailam do okularow,ze czasami zapominam,ze mam je na nosie,a na poczatku tez mnie denerwowaly,tak,ze to kwestia przyzwyczajenia i dobrze dobranych oprawek
_________________ Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 304 dni temu Posty: 2555
Profil: Imię: Justyś :)
Wzrost: całe 158 cm
Włosy: farbowany ;)
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-16, 15:04
ja w zasadzie mam malutką wadę bo tylko 0,5 na oba oka i okulary miałam 'przepisane' do siedzenia przed komputerem, do czytania slajdów na wykładach i ewentualnie jazdy autem ale tak się do nich przyzwyczaiłam i polubiłam, że czasem noszę całe dnie
może to zabrzmi dziwnie ale podobam się sobie w okularach i słyszałam jak na razie same pozytywne opinie od znajomych i nieznajomych
czasem nie noszę ich kilka dni z rzędu ale jakoś tak wtedy dziwnie się czuję - tak łyso na prawdę je polubiłam
A ja mam pytanie, bo zauważyłam że mi się oprawki wykrzywiły.
I nie wiem, czy jeśli pójdę do jakiegoś zakładu okulistycznego to mi je za drobną opłatą naprostują? I czy z zrobią to od ręki?
Wiem że bym mogła to zrobić tam gdzie je kupiłam, ale czy zrobią mi to w byle jakim zakładzie?
Wysłany: 2010-02-25, 19:29
Mirabelka__22, w każdym zakładzie powinni ci to zrobić, zależy to tylko od ich dobrej woli jeżeli to nie jest jakieś poważne uszkodzenie to pewnie zrobią to od ręki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum