Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Przyłącz się do najsilniejszego trendu na świecie - wellness

Poprzedni temat :: Następny temat
Odchudzanie
Autor Wiadomość
Kociak 

Informacje:
Dołączyła 537 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-02-01, 11:53   Odchudzanie

Właśnie, dziewczęta. Jak to u was jest z tym odchudzaniem? Praktykujecie: :) czy może wręcz przeciwnie, staracie się przytyć? A może obsesyjnie liczycie ile kalorii ma ta zielona sałata z kawałkiem pomidora? Jakie macie metody na to, żeby zrzucić parę kilo.... Głodzicie się, czy raczej zapisujecie się na basen i siłownię?
Ja się odchudzam od kiedy pamiętam. Nie cały czas, ale co najmniej kilka razy w ciągu roku zaczynam i po 2 tygodniach kończę moją walkę o szczupłą sylwetkę :D Z moja silna wolą to trochę kiepsko jest...
Powiem tak, kiedyś jeszcze w liceum BARDZO schudłam. Ze słodkiego pączuszka zrobiłam się laska... Ale wtedy jadłam praktycznie same jabłka i dosłownie kawałek obiadu. Teraz moje odchudzanie polega na tym, że po prostu ograniczam jedzenie, powstrzymuję się od pożerania codziennie czegoś słodkiego... A najlepiej wychodzi mi odchudzanie jak się w ogóle nie odchudzam... Kiedyś moim marzeniem było zejście do wagi 54 kg. Ale sądziłam, że nigdy takiej mieć nie będę...Najniższa moja waga to było ok.56 kg. Teraz nawet nie wiem kiedy, a okazało się, że właśnie zeszłam do mojej "wyśnionej" wagi nawet nie wiem kiedy i jak ;) Teraz moim celem jest utrzymanie tej wagi... No ale i tak wypadałoby popracować nad sylwetką. Chciałabym się zapisać na aerobik, ale we Wrocławiu jest to dość spory wydatek, a do tego w momencie ferii czy przerwy na uczelni, zajęcia by mi po prostu przepadały... Co też mi się nie widzi... A jest to forma sportu, która mi chyba najbardziej odpowiada :D
A jaki Wy macie pogląd na odchudzanie,a może też na przytycie... A może po prostu nie zwracacie na to uwagi?

REKLAMA

Little My 

Informacje:
Dołączyła 481 dni temu

Profil:
Wzrost: 165
Stan: mężatka
Wysłany: 2007-02-01, 17:09   

Kociak napisał/a:
Teraz nawet nie wiem kiedy, a okazało się, że właśnie zeszłam do mojej "wyśnionej" wagi nawet nie wiem kiedy i jak

to pewnie przez sesję ;)

Ja zawsze byłam chudzielcem, te moje nóżki jak pajączki, ale przynajmniej biustu mam kawałek ;) w każdym razie wpierdzielałam wszystko i w każdych ilościach, ale nie myślcie sobie że szczupłe dziewczyny omija problem np. rozstępów, cellulitu czy innych defektów :-( wydaje mi się że to problem m.in. jedzenia różnych świństw faszerowanych chemią, bo jakoś moja babcia, żywiąca się całe życie kapuchą i innymi warzywami z pola nie miała pojęcia co to jest cellulit. Byc może jest to moje błędne myślenie w każdym razie teraz zwracam większą uwagę na to co jem. Nie kupuję coli i gotowych dan do odgrzania w mikrofali, nie uzywam kucharków i innych polepszaczy smaku zawierajacych całą gamę E-ileśtam i przede wszystkim jem malutkie porcyjki ale regularnie. Jeśli chodzi o sport to aerobik mnie nudzi, wolę basen, potem saunę, piesze wycieczki po górach :-)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 530 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2007-02-01, 21:17   

A ja się odchudzam całe życie. Najdłużej udaje mi się wytrwać w postanowieniu ok. miesiąca, i potem wszystko pada, i za jakiś czas zaczynam od nowa i tak to się kręci. Prawda jest chyba to, że im mniej się o tym myśli - tym prędej się zgubi zbędne kilogramy. Też miałam okres w życiu, że wogóle nie zwracałam uwagi na to jak jem i co jem, i też tak jakoś fajnie zeszczuplałam :-) A teraz próbuję zrzucić jakieś 3 kilo i nie mogę. Udało mi się co nieco przed świętami, ale jak to w święta wiadomo... :-/
Jesli chodzi o sporty - to jedynie erobik, na który teraz nie chodzę, bo odkładamy kaskę na mieszkanie i każda stówa w miesiącu to dla nas b. dużo. Robię sobie jego namiastkę w domu - jeźdżę na takim domowym rowerku i ćwiczę brzuszki, i jak tylko ograniczę jeszcze bardziej słodycze, to powinno się udać do wiosny osiągnąć zamierzony cel!!

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 531 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-02-01, 23:15   

Ja również odchudzam się odkad tylko pamiętam ,miałam taki okres ze strasznie przytyłam i to w bardzo krótkim czasie (wina hormonów) ważyłam 76 kg przy wzroście 156 ale wzielam się za siebie i w 2 latka zeszło do 61 .Planuję jeszcze zgubić 8 kilo ale co tu kryć cieńko mi to idzie :-/ .Nie jem smażonego(oprócz warzyw na patelnie z odrobną oliwy),ograniczam cukier i słodycze, jem tylko ciemne pieczywo , makaron pełnoziarnisty , muesli i oczywiście warzywa i owoce .Ostatnio strasznie brakuje mi motywacji do ćwiczeń ale podejżewam że jak tylko zrobi się cieplej to mi przejdzie . A narazie jedyny ruch jaki praktykuję to długie spacery z psiurem i czasem rowerek.

niki 

Informacje:
Dołączyła 483 dni temu

Profil:
Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-02-02, 16:53   

do tej pory nie mialam wiekszych problemow z waga, srednio 54 kilo przy 170 cm, ale gdzies od roku naptrzemiennie tyje i chudne, ostatnio przewaznie tyje, bo lykam leki hormonalne i mam ochote rzucac sie na wszystko co jest do jedzenia. w domu czasami sobie cwicze brzuszki, a tak brak mi towarzystwa do cwiczen. czekam az mi przyjdzie rowerek, to na pewno wezme sie ostro za siebie.
nie polecam drastycznego odchudzania sie, czyli ogolnego niejedzenia, bo juz mi raz wystarczylo jak wyladowalam w przychodni...za to skuteczne jest jedzenie jajka rano, piersi kurczaka z brokulami na obiad i szpinaku na kolacje zagryzanego chlebkiem wasa

koteczek 
...........

Informacje:
Dołączyła 470 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Włosy: ciemny blond
Stan: bardzo szczęśliwa mężatka
Partner: Andrzej
Wysłany: 2007-02-02, 19:09   

A ja ostatnio stosuje diete MŻ i nawet nieźle mi idzie :-D a po godzinie 18 staram się nic juz nie jeść :mrgreen:

mam do zgubienia ok 10 kg - znaczy się chciałabym je zgubić :-P

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 530 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-02-03, 15:50   

koteczek napisał/a:
A ja ostatnio stosuje diete MŻ

co to za dieta?? bo posuzkuję jakiejś dobrej.

koteczek napisał/a:
mam do zgubienia ok 10 kg

no co TY Kasiu!! to chudzina by z Ciebie się zrobiła straszna!!

koteczek 
...........

Informacje:
Dołączyła 470 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-02-03, 18:55   

Madzia81 napisał/a:

koteczek napisał/a:
mam do zgubienia ok 10 kg

no co TY Kasiu!! to chudzina by z Ciebie się zrobiła straszna!!

chyba nie :oops: ostatnio nieźle mi sie przytyło :cry: nawet niektórzy złośliwcy pytali czy nie jestem znowu w ciąży :-/

koteczek 
...........

Informacje:
Dołączyła 470 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-02-03, 18:56   

Madzia81 napisał/a:
koteczek napisał/a:

MŻ czyli Mniej Żreć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 530 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-02-03, 20:50   

koteczek napisał/a:
MŻ czyli Mniej Żreć

a to dobre :mrgreen:

koteczek napisał/a:
ostatnio nieźle mi sie przytyło

upssss :roll:
to rzeczywiście ta Twoja "dieta" wydaje się być rozsądna ;-)

koteczek 
...........

Informacje:
Dołączyła 470 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-02-03, 22:45   

no niestet musze ograniczyć jedzenie, ale narazie mi nieźle idzie i jakoś się pomału do tego mniejszego jedzenia przyzwyczajam :)

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 537 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-02-03, 23:10   

ja w zasadzie dbam o to, żeby za dużo słodyczy nie jeść no i nie jeść po 18 ;) ale czasami coś słodkiego przekąszę :) jak np mama ciasto upiecze ;) to jak tu się powstrzymać??? Grunt, to umieć zachować we wszystkim umiar. Moim zdaniem najgorsze są tzw głodówki... Bo po nich bardzo szybko robi się efekt jojo i jest jeszcze gorzej niż przed ową głodówką :P dlatego nie polecam tego typu "diety" :D

Xantia 
wariatka

Informacje:
Dołączyła 536 dni temu

Profil:
Imię: Marta
Wzrost: Za malo :)
Włosy: Brunetka :P
Stan: zakochana :*
Wysłany: 2007-02-03, 23:14   

koteczek napisał/a:
Madzia81 napisał/a:
koteczek napisał/a:

MŻ czyli Mniej Żreć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

hahahaha uniwersalna rada ktora bedzie zawsze na czasie :D

Toska 

Informacje:
Dołączyła 467 dni temu

Profil:
Wzrost: 178
Stan: jeszcze panna;)
Wysłany: 2007-02-05, 22:28   

Witajcie:)
Jestem tu nowa i na poczatku chciałabym się przywitać:)
Jeżeli chodzi o odchudzanie to dla mnie temat rzeka :-D <bezradny> odchudzam się od zawsze,z mniejszym lub większym rezultatem <bezradny>
Moją największą słabością są słodycze :oops: ale jak wpadne w ciąg bez cukru to nawet po kila miesięcy potrafie wytrzymac.Przerabiałam juz chyba wszytskie diety świata..I Powiem wam szczerze najwięcej(ok 10 kg) schudalam na diecie niskoweglowodanowej(malo chleba,ziemniaków,makaronu),zero słodyczy,duzo wody i warzyw.Do tego codzinnie bieganie po lesie:)

Toska 

Informacje:
Dołączyła 467 dni temu

Profil:
Wzrost: 178
Stan: jeszcze panna;)
Wysłany: 2007-02-05, 22:35   

pOLECAM TE ĆWICZENIA NA BRZUCH

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 31 raz(y) 58,96 KB

Odpowiedz do tematu