Rejestracja Zaloguj  

Chat [4] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Odchudzanie
Autor Wiadomość
jotemka

Informacje:

Profil:
Wzrost: 167
Włosy: blond
Wysłany: 2008-06-18, 15:40   

:evil: ja też się odchudzam....zapuściłam się ostatnio i co? i trza się wziąć za siebie <bezradny>

REKLAMA

ritka 

Informacje:
Dołączyła 475 dni temu

Profil:
Imię: Kasik
Włosy: brunetka
Stan: zaobrączkowana ;)
Wysłany: 2008-06-29, 21:46   

ja się biorę za odchudzanie. od wtorku, bo od poniedziałku podobno nie wychodzi ;) kupiłam sobie na allegro ataki specyfik przyspieszający spalanie tłuszczu oraz 2 kremy na celulit... zobaczymy co z tego będzie.

mysiunia89 

Informacje:
Dołączyła 191 dni temu

Profil:
Imię: Basia
Włosy: Blond
Wysłany: 2008-07-03, 12:39   

Ja tez sie odchudzalam jakis czas temu:((jak zaczelam nie moglam skonczyc:(to byly najgorsze chwile w moim zyciu..z drobnej diety z czasem przeszlam na nic nie jedzenie i powoli stawalam sie wrakiem czlowieka,co najgorsze GRUBYM wrakiem,bo wciaz mi sie wydawalo,ze jestem kulka nadziana wnetrznosciami.ochh,wszystko mnie wtedy przerastalo,kazdy najmniejszy problem byl bariera nie do pokonania,w szkole sie opusciala bo nie mialam sily,ciagle chcialo mi sie spac,a byly takie dni,ze wogole nie wstawalam z lozka bo nie mialam sily ruszysc nawet reka:((
mdlalam i klamalam ze wszystko ok ok ok ukrywalam jedzenie itd........
Dopiero kiedy poznalam mojego K.zakochalam sie i On byl dla mnie najwazniejszy...spostrzegl co sie dzieje , dzien po dniu,cierpliwie mnie z tego wyciagal:))dzis jestem szczesliwa nastolatka z malych ale zgrabnym brzuszkiem,okraglymi udami a przedewszystkim zdrowa glowa:)) :mrgreen:
chociaz zdarza mi sie czasem zapomniec :-? ale mam mojego aniola stroza :-

Pisze to przy tym temacie wam zebyscie nie popelnily takiego takiego bledu jak ja,zebyscie sie nie zapomnialy bo do tego wystarczy pare minut,pozniej jest dosc ciezko... :-/
kazda z nas jest piekna i zadne kilogramy tego nie zmienia:) :-D

luna 

Informacje:
Dołączyła 449 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-07-04, 09:43   

problem to ja zaczynam mieć
w moim wieku rośnie mi szybko w pasie
a że jestem po operacjach to mięsień brzucha nie trzyma i zaczynam mieć nieładny wygląd
jaką to dietę przyjąć?

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 680 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin

Wysłany: 2008-07-04, 11:39   

luna napisał/a:
jaką to dietę przyjąć?

z reguły najlepiej sprawdza się MŻ i do tego duuuuuużo pić.

Karinaa3

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-07-04, 12:56   

Wiecie co, ja się odchudzam i odchudzam. I jakieś te rezultaty nie są zachwycające. Dlatego chcę zacząć brać jakieś dobre tabletki odchudzające. Możecie mi coś polecić? Czytałam gdzieś, że teraz są takie nowe, nazywają się Formoline L112. Podobno skutkują, słyszałyście coś na ich temat??

luna 

Informacje:
Dołączyła 449 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-07-04, 14:18   

MŻ?
taką dietę mam całe zycie
nie jestem jadkiem strasznym,może mniej ruchu i wiek?

fajna babka 
żmija

Informacje:
Dołączyła 112 dni temu

Profil:
Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-07-04, 14:53   

Karinaa3 jestem byłą anorektyczką i kiedyś brałam różne tabletki potem już w kosmicznych ilościach (opakowanie na 30 tabletek 2 dni ) wiec z dobrego serca ci radze z takim tabletkami bardzo należy uważać bo prócz tego że szkodzą na cały organizm to jeszcze uzależniają wydąć to sie moze śmieszne ale jak je dostawiłam i nawet jak coś zjadłam (bo sie leczyłam z anoreksji) to miałam wrażenie że jak nie zjem tabletki to nadal będę głodna...

Najlepszą metoda na schudniecie jest unikanie cukrów złożonych wiec czekolady, lizaków itp oraz tłuszczy np. oleju, wyrzuć je z menu a w zamian jedz owoce i warzywa używaj oliwy z oliwek. Madzia81, napisała bardzo dobrze Mż czyli jedz tak by nie przejadać sie wstawaj od stoły trochę głodna po ok 20 minutach dopiero do ośrodków sytości dochodzi impuls z żołądka a wiec jak przerwiesz wcześniej jedzenie to za ok 20 minut poczujesz sie syta. By schudnąć potrzeba czasu nie da sie tego zrobić w tydzień jak polecają kobiece gazety po po 2 tytoniach przybierzesz nie tylko to zrzuciłaś ale i raz więcej. Do tego dużo ruchu nie siedź na kanapie przed telewizorem idź pobiegać albo na spacer z czasem to stanie sie twoim trybem życia i zobaczysz jak łatwo jest nie podjadać miedzy posiłkami batonów oraz jak milo sie poruszać itp.

katti 
In And Out Of Love

Informacje:
Dołączyła 332 dni temu

Profil:
Imię: K.
Wzrost: średni
Stan: wolna
Wysłany: 2008-07-06, 13:19   

Madzia81 napisał/a:
MŻ i do tego duuuuuużo pić.

Moj brat cioteczny schudl 22 kilo na MZ tylko :-D no i jezdzil na rowerku duzo bardzo

Efekt jojo sie nie rzucil

luna 

Informacje:
Dołączyła 449 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-07-06, 15:34   

też jezdziłam ,w domu,ale padły mi kolana i czekam na operację wymiany
:-/

katti 
In And Out Of Love

Informacje:
Dołączyła 332 dni temu

Profil:
Imię: K.
Wzrost: średni
Stan: wolna
Wysłany: 2008-07-06, 17:28   

luna napisał/a:
ale padły mi kolana i czekam na operację wymiany

O matko :!: od tego rowwerku az tak Ci padly :?: :!:

luna 

Informacje:
Dołączyła 449 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-07-07, 09:32   

nie od rowerku,ale nie mogę kręcić na nim
jakoś tak pokręciło mnie na starość

Karinaa3

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-07-07, 12:04   

Cytat:
Karinaa3 jestem byłą anorektyczką i kiedyś brałam różne tabletki potem już w kosmicznych ilościach (opakowanie na 30 tabletek 2 dni ) wiec z dobrego serca ci radze z takim tabletkami bardzo należy uważać bo prócz tego że szkodzą na cały organizm to jeszcze uzależniają wydąć to sie moze śmieszne ale jak je dostawiłam i nawet jak coś zjadłam (bo sie leczyłam z anoreksji) to miałam wrażenie że jak nie zjem tabletki to nadal będę głodna...

Bardzo mi przykro, że przeszłaś przez to wszystko, ale to wcale nie znaczy, że od tabletek można się zaraz uzależnić i zachorować na anoreksję. Ja chcę schudnąć trochę i tak, żeby nie było efektu jo-jo. Dlatego pytałam o te tabletki. I muszę przyznać, że znalazłam trochę inf na ich temat i wygląda na to, że nie sieją żadnego spustoszenia w orgaznizmie. Pytałam o nie w aptece i pani farmaceutka powiedziała, że jest to produkt pochodzenia naturalnego z pancerza skorupiaków (o cokolwiek chodzi). I te tabletki po porstu zmniejszają kaloryczność jedzenia, a to chyba nie ingeruje w organizm. Więc wcale nie trzeba zaraz sobie zaszkodzić. Takie jest moje zdanie. a Wy co myślicie?
Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2008-07-07, 12:06, w całości zmieniany 1 raz  

fajna babka 
żmija

Informacje:
Dołączyła 112 dni temu

Profil:
Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-07-07, 17:30   

Karinaa3,
Cytat:
Bardzo mi przykro, że przeszłaś przez to wszystko, ale to wcale nie znaczy, że od tabletek można się zaraz uzależnić i zachorować na anoreksję.

Nie ma ci być o co przykro ja już sie z tym pogodziłam i anoreksje traktuje jako jedna z chorób które już przeszłam na równi z zapaleniem ucha :lol:
Ja nie napisałam że od razu można sie uzależnić lecz że szkodzą całemu organizmowi. Z tymi tabletkami tak jest że niby nie szkodzą i są super lecz każda tabletka w jakiś tam sposób oddziałuje.
"Formoline L112 działa jak magnes - przyciąga i wiąże w układzie pokarmowym większość tłuszczów z pożywienia i usuwa je bez trawienia. Dzięki temu tłuszcz nie jest przyswajany przez komórki, a kalorie pochodzące z tłuszczów nie są liczone do bilansu energetycznego." cytat z ulotki leku

pani w aptece przeczytała ci właśnie to co pisze na opakowaniu nie zna ona na pewno (choć nie ujmuję jej wiedzy)skutków działania każdego leku i nie wie jak akurat podziałają na ciebie. Jednak zdania z magnesem to czysta reklama. Dzięki włókną zawartym w tabletce będziesz czuła sie najedzona, jednak nie znam lekarstwa które by wyłapywało tłuszcz, może ograniczać jego wchłanianie ale nie wyłapuje i usuwa. A proces blokowania wchłaniania to własnie ingerencja w funkcjonowanie... Nie chce by to brzmiało że się wymądrzam jednak tabletki jeśli pomogą ci schudnąć (ale nic bez diety) to nie powstrzymaniom efektu jo-jo bo kiedyś je przestaniesz brać i co wtedy? no właśnie by uniknąć tego efektu należy zmienić cały sposób żywienia na zdrowszy i wrobić sobie tzw zdrowe nawyki ruchowe.

Mirabelka__22 
szczęśliwa=zakochana

Informacje:
Dołączyła 172 dni temu

Profil:
Stan: panna
Partner: P.

Wysłany: 2008-07-07, 18:03   

Wiecie co dziewczynki? Postanowilam przejsc na diete, ale od jakichs 3 lat ten pomysl znika szybciej niz sie pojawil... Strasznie brakuje mi silnej woli... I juz na drugi dzien zapominam ze mialam nie jesc pewnych rzeczy:oops:

Okropnie jadam, nieregularnie, slodko i tlusto... <jesc> Ale to juz z domu wynioslam. Czesto jak nie mam czasu gotowac ide na jakiegos fast fooda. Choc juz ostatnio wlasciwie ich nie jem. Ale np wychodzenie bez sniadania i pierwszy posilek o 14 to dla mnie norma...

W rezultacie chcialabym schudnac pare kg. Glowny problem to talia... Dzis zauwazylam ze zaokragla sie w inna strone niz powinna... :roll:

Czy ktoras z was tez sie odchudza? Razem byloby latwiej...
A moze jakies sprawdzone metody?

Odpowiedz do tematu