ja się biorę za odchudzanie. od wtorku, bo od poniedziałku podobno nie wychodzi kupiłam sobie na allegro ataki specyfik przyspieszający spalanie tłuszczu oraz 2 kremy na celulit... zobaczymy co z tego będzie.
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 191 dni temu Posty: 81
Profil: Imię: Basia
Włosy: Blond
Wysłany: 2008-07-03, 12:39
Ja tez sie odchudzalam jakis czas temu:((jak zaczelam nie moglam skonczyc:(to byly najgorsze chwile w moim zyciu..z drobnej diety z czasem przeszlam na nic nie jedzenie i powoli stawalam sie wrakiem czlowieka,co najgorsze GRUBYM wrakiem,bo wciaz mi sie wydawalo,ze jestem kulka nadziana wnetrznosciami.ochh,wszystko mnie wtedy przerastalo,kazdy najmniejszy problem byl bariera nie do pokonania,w szkole sie opusciala bo nie mialam sily,ciagle chcialo mi sie spac,a byly takie dni,ze wogole nie wstawalam z lozka bo nie mialam sily ruszysc nawet reka:((
mdlalam i klamalam ze wszystko ok ok ok ukrywalam jedzenie itd........
Dopiero kiedy poznalam mojego K.zakochalam sie i On byl dla mnie najwazniejszy...spostrzegl co sie dzieje , dzien po dniu,cierpliwie mnie z tego wyciagal:))dzis jestem szczesliwa nastolatka z malych ale zgrabnym brzuszkiem,okraglymi udami a przedewszystkim zdrowa glowa:))
chociaz zdarza mi sie czasem zapomniec ale mam mojego aniola stroza :-
Pisze to przy tym temacie wam zebyscie nie popelnily takiego takiego bledu jak ja,zebyscie sie nie zapomnialy bo do tego wystarczy pare minut,pozniej jest dosc ciezko...
kazda z nas jest piekna i zadne kilogramy tego nie zmienia:)
_________________ Tak kocham to zycie,ktore nie raz sypie mi sola w oczy....
Informacje: Wiek: 50 Dołączyła 449 dni temu Posty: 263
Profil:
Wysłany: 2008-07-04, 09:43
problem to ja zaczynam mieć
w moim wieku rośnie mi szybko w pasie
a że jestem po operacjach to mięsień brzucha nie trzyma i zaczynam mieć nieładny wygląd
jaką to dietę przyjąć?
Wiecie co, ja się odchudzam i odchudzam. I jakieś te rezultaty nie są zachwycające. Dlatego chcę zacząć brać jakieś dobre tabletki odchudzające. Możecie mi coś polecić? Czytałam gdzieś, że teraz są takie nowe, nazywają się Formoline L112. Podobno skutkują, słyszałyście coś na ich temat??
Profil: Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-07-04, 14:53
Karinaa3 jestem byłą anorektyczką i kiedyś brałam różne tabletki potem już w kosmicznych ilościach (opakowanie na 30 tabletek 2 dni ) wiec z dobrego serca ci radze z takim tabletkami bardzo należy uważać bo prócz tego że szkodzą na cały organizm to jeszcze uzależniają wydąć to sie moze śmieszne ale jak je dostawiłam i nawet jak coś zjadłam (bo sie leczyłam z anoreksji) to miałam wrażenie że jak nie zjem tabletki to nadal będę głodna...
Najlepszą metoda na schudniecie jest unikanie cukrów złożonych wiec czekolady, lizaków itp oraz tłuszczy np. oleju, wyrzuć je z menu a w zamian jedz owoce i warzywa używaj oliwy z oliwek. Madzia81, napisała bardzo dobrze Mż czyli jedz tak by nie przejadać sie wstawaj od stoły trochę głodna po ok 20 minutach dopiero do ośrodków sytości dochodzi impuls z żołądka a wiec jak przerwiesz wcześniej jedzenie to za ok 20 minut poczujesz sie syta. By schudnąć potrzeba czasu nie da sie tego zrobić w tydzień jak polecają kobiece gazety po po 2 tytoniach przybierzesz nie tylko to zrzuciłaś ale i raz więcej. Do tego dużo ruchu nie siedź na kanapie przed telewizorem idź pobiegać albo na spacer z czasem to stanie sie twoim trybem życia i zobaczysz jak łatwo jest nie podjadać miedzy posiłkami batonów oraz jak milo sie poruszać itp.
Karinaa3 jestem byłą anorektyczką i kiedyś brałam różne tabletki potem już w kosmicznych ilościach (opakowanie na 30 tabletek 2 dni ) wiec z dobrego serca ci radze z takim tabletkami bardzo należy uważać bo prócz tego że szkodzą na cały organizm to jeszcze uzależniają wydąć to sie moze śmieszne ale jak je dostawiłam i nawet jak coś zjadłam (bo sie leczyłam z anoreksji) to miałam wrażenie że jak nie zjem tabletki to nadal będę głodna...
Bardzo mi przykro, że przeszłaś przez to wszystko, ale to wcale nie znaczy, że od tabletek można się zaraz uzależnić i zachorować na anoreksję. Ja chcę schudnąć trochę i tak, żeby nie było efektu jo-jo. Dlatego pytałam o te tabletki. I muszę przyznać, że znalazłam trochę inf na ich temat i wygląda na to, że nie sieją żadnego spustoszenia w orgaznizmie. Pytałam o nie w aptece i pani farmaceutka powiedziała, że jest to produkt pochodzenia naturalnego z pancerza skorupiaków (o cokolwiek chodzi). I te tabletki po porstu zmniejszają kaloryczność jedzenia, a to chyba nie ingeruje w organizm. Więc wcale nie trzeba zaraz sobie zaszkodzić. Takie jest moje zdanie. a Wy co myślicie?
Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2008-07-07, 12:06, w całości zmieniany 1 raz
Profil: Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-07-07, 17:30
Karinaa3,
Cytat:
Bardzo mi przykro, że przeszłaś przez to wszystko, ale to wcale nie znaczy, że od tabletek można się zaraz uzależnić i zachorować na anoreksję.
Nie ma ci być o co przykro ja już sie z tym pogodziłam i anoreksje traktuje jako jedna z chorób które już przeszłam na równi z zapaleniem ucha
Ja nie napisałam że od razu można sie uzależnić lecz że szkodzą całemu organizmowi. Z tymi tabletkami tak jest że niby nie szkodzą i są super lecz każda tabletka w jakiś tam sposób oddziałuje.
"Formoline L112 działa jak magnes - przyciąga i wiąże w układzie pokarmowym większość tłuszczów z pożywienia i usuwa je bez trawienia. Dzięki temu tłuszcz nie jest przyswajany przez komórki, a kalorie pochodzące z tłuszczów nie są liczone do bilansu energetycznego." cytat z ulotki leku
pani w aptece przeczytała ci właśnie to co pisze na opakowaniu nie zna ona na pewno (choć nie ujmuję jej wiedzy)skutków działania każdego leku i nie wie jak akurat podziałają na ciebie. Jednak zdania z magnesem to czysta reklama. Dzięki włókną zawartym w tabletce będziesz czuła sie najedzona, jednak nie znam lekarstwa które by wyłapywało tłuszcz, może ograniczać jego wchłanianie ale nie wyłapuje i usuwa. A proces blokowania wchłaniania to własnie ingerencja w funkcjonowanie... Nie chce by to brzmiało że się wymądrzam jednak tabletki jeśli pomogą ci schudnąć (ale nic bez diety) to nie powstrzymaniom efektu jo-jo bo kiedyś je przestaniesz brać i co wtedy? no właśnie by uniknąć tego efektu należy zmienić cały sposób żywienia na zdrowszy i wrobić sobie tzw zdrowe nawyki ruchowe.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 172 dni temu Posty: 2157 Skąd: sprzed kompka:)
Profil: Stan: panna
Partner: P.
Wysłany: 2008-07-07, 18:03
Wiecie co dziewczynki? Postanowilam przejsc na diete, ale od jakichs 3 lat ten pomysl znika szybciej niz sie pojawil... Strasznie brakuje mi silnej woli... I juz na drugi dzien zapominam ze mialam nie jesc pewnych rzeczy:oops:
Okropnie jadam, nieregularnie, slodko i tlusto... Ale to juz z domu wynioslam. Czesto jak nie mam czasu gotowac ide na jakiegos fast fooda. Choc juz ostatnio wlasciwie ich nie jem. Ale np wychodzenie bez sniadania i pierwszy posilek o 14 to dla mnie norma...
W rezultacie chcialabym schudnac pare kg. Glowny problem to talia... Dzis zauwazylam ze zaokragla sie w inna strone niz powinna...
Czy ktoras z was tez sie odchudza? Razem byloby latwiej...
A moze jakies sprawdzone metody?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum