Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 299 dni temu Posty: 82
Profil: Stan: zaręczona
Wysłany: 2007-12-13, 21:00 Oczyszczanie organizmu
Nie chodzi mi o jakąś głodówkę, ale o pozbycie się toksyn, a ściślej powiedziawszy o dietę długoterminową której celem nie jest odchudzanie ale oczyszczenie organizmu. JEstem bardzo szczupła, ale mam celulit i to spory. Odpowiadają za niego nie tylko geny, ale i zła karma Co jeść a czego nie aby przywrócić jako taką równowagę? Dodam, że nie żywię się w fast foodach, staram się jeść w miarę normalnie.
Słyszałam o takich dietach.Przez pierwsze 2 dni pije się tylko wode i soki później dołącza sie owoce,warzywa po kilku dniach mięso drobiowe,pieczywo gruboziarniste.Zero alkoholu,czerwonego mięsa,białej mąki i jej przetworów,sztucznie przetwarzanej żywności,chipsów. Poszukaj w necie ,napewno będą szczegóły-tylko nie wiem jak ta dieta się nazywa
ja o oczyszczeniu organizmu przeczytałam w pewnej gazecie (już nie pamiętam jakiej), że przez jeden dzień co godzinę należy wypić szklankę niegazowanej wody i nic nie jeść tylko pić....cały dzień co godzinę...tylko, że taki dzień powinien być spędzony w domku bo sie siku chce często...woda wtedy oczyszcza organizm.. czy to prawda..hm nie probowałam...
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 204 dni temu Posty: 24 Skąd: Warszawa
Profil: Imię: Iwona
Wzrost: 167
Włosy: blond
Wysłany: 2008-08-18, 11:38 Oczyszczanie organizmu
Witam,
Przez ostatnie miesiace fatalnie sie odzywialam(jadlam prawie same slodycze) i bardzo odbilo to sie na mojej skorze i organizmie. Jestem po prostu "wypchana" po uszy toksynami(twarz mi nawet opuchla), dlatego przez rozpoczeciem zdrowej dietki, chcialabym przeprowadzic oczyszczenie organizmu w formie trzydniowej glodowki. Tylko wlasnie teraz nie wiem, co bedzie najbardziej skuteczne. Picie samej wody czy tez czegos innego, np. sokow swiezo wycisnietych. Zaznaczam, ze nie chodzi mi o utrate wagi, tylko o oczyszczenie organizmu, bo czuje sie fatalnie. Jezeli macie jakas wiedze na temat skutecznego oczyszczania, to bede wdzieczna za pomoc...
[ Komentarz dodany przez: madzia: 2008-08-18, 12:11 ] byl juz taki temat, uzywaj opcji "szukaj"
Wydaje mi się, że oprócz wody dobrze by było pić świeżo wyciśnięte soki owocowe.
Mogą pomóc również rożnego rodzaju herbatki ziołowe czy owocowe.
Polecam zieloną i czerwona herbatę.
Najlepiej jest pić je codziennie, nie tylko w trakcie oczyszczania organizmu.
zamiast trzydniowej głodówki przeprowadziłabym w tym czasie dietę owocową.
tzn.oprócz powyższych napojów należy spożywać kilka porcji owoców.
jednak takich, które zawierają mało cukru.
owoce pomagają pozbyć się toksyn. wpływa na to zawarty w nich błonnik.
po zakończeniu tej 3-dniowej diety polecam pokarmy z błonnikiem, które będą na bieżąco oczyszczały organizm. i nie zapomnij o odpowiednich herbatkach wymienionych wyżej:-)
ja to stosowałam i jestem bardzo zadowolona z efektów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum