Informacje: Dołączyła 1031 dni temu Posty: 4281 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2009-07-18, 09:38
malenka napisał/a:
annka napisał/a:
Miłość nie jest na pokaz
to zalezy od osoby, jedni zachowują miłość tylko dla siebie inni chcą ją pokazać całemu światu i nie widzę w tym nic złego
ja też nie, ale chodzi mi o to że obrączki sa dla mnie tylko i wyłącznie symbolem małżeństwa. dla okazania miłości można nosić pierścionki, zawieszki itp.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 923 dni temu Posty: 2697 Skąd: Kraków
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-07-18, 10:14
tuptunio napisał/a:
wyłącznie symbolem małżeństwa.
oj tam bez przesady przecież nie noszą złotych obrączek tylko srebrne, a poza tym co za różnica??dla nich symbolem miłości będzie srebrna obrączka a dla innych... nie wiem jakaś muszelka którą wspólnie znaleźli na plaży podczas spaceru i chowają ją w jakiejś skrzynce, dla mnie to jest naprawdę względne
_________________ "So I find a reason to shave my legs
Each single morning..."
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 663 dni temu Posty: 5464 Skąd: ...
Profil: Imię: Justyna
Wysłany: 2009-07-18, 10:49
racja suwaczek to nie to samo co obrączki dla par -OT
_________________ Wierz w jutro, bo kolejne dni lepszy świat przynieść mogą. I nigdy nie żałuj wczoraj, bo juz poszło swoją drogą. Wierz w dzisiaj, bo żyjesz tu i teraz i to jest twój świat. I miej odwagę marzyć o wszystkim i nie chodzi o to 'dlaczego, ale 'jak'
Wysłany: 2009-07-18, 11:10
annka, co z tego?? powiedziałaś miłość nie jest na pokaz, a i tak wystawiasz to na pokaz, widok publiczny "tak, jestem, mężatką, od 2 miesięcy". Dla mnie to jak najbardziej to samo. Ludzie którzy noszą obrączki też nie chwalą się każdemu napotkanemu człowiekowi "cześć mam na imie Anna Kowalska a tu jest moja obrączka dla par". W tłumie też w jakiś sposób jesteśmy anonimowi.
Torii1988, litości!! to był tylko przykład!!! Przecież cały czas gadamy na temat już bez przesady
Each single morning..."
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 425 dni temu Posty: 82 Skąd: Tokyo
Profil: Stan: mężatka
Nastrój:
Wysłany: 2009-07-19, 10:51
kashira napisał/a:
wedlug mnie bardziej nienormalne jest nieposiadanie obrączek po ślubie
W Japonii nie ma sklepu z biżuterią na każdym kroku tak jak w Polsce. a mój mąż nie mógł zamówić obrączek bez uprzedniej przymiarki bo rozmiary są inne niż europejskie. Poszliśmy zamówić obrączki kilka dni po moim przyjeździe z wakacji w PL (miesiąc temu) do Japonii i nadal czekamy, bo mają sporo zamówień
Wysłany: 2009-07-19, 17:46
Donn napisał/a:
ale to zalezy od kultury danego kraju, zwyczajów tam panujących, tradycji itd. - nie oceniajmy tego w ten sposób
dokładnie, ja nie widzę nic głupiego czy nienormalnego w posiadaniu obrączek przed ślubem i nie posiadaniu obrączek po ślubie. Dla mnie każdy ma prawo robić co chce, w końcu to ich związek, a ocenianie czegoś pt. głupota bo nosi obrączke przed ślubem jest dla mnie dopiero dziwne.
Each single morning..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum