Informacje: Wiek: 16 Dołączyła 242 dni temu Posty: 45 Skąd: się biorą dzieci?
Profil: Imię: Agnieszka
Wzrost: 175
Włosy: szatynko blondynka
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-12-01, 21:27 Niedojrzałośc.
Mam 17 lat. Moj facet 23. On chciałby juz uprawiac seks, ALE NIE NACISKA! Jednak ja nie jestem jeszcze gotowa. Czy jest to spowodowane tym, ze nie jestem jeszcze dojrzała psychicznie czy moze ja go nie kocham?.. wiem ze to glupie, ale czy sadzicie ze gdybym go naprawde kochala to by wiek nie mial dla mnie znaczenia? Ja sie czuje po prostu niedojrzała na to i nie przygotowana na ewentualne PFU PFU konsekwencje. A kocham go bardzo więc... to zalezy tylk ood wieku?
Informacje: Dołączyła 334 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-01, 22:33
Szczerze powiem, że nie bardzo rozumiem Twój problem. Nie czujesz się gotowa - więc nic na siłę. Facet nie naciska, więc jest w porządku.
Napisałaś, że bardzo go kochasz i jednocześnie pytasz, czy może go nie kochasz (jakbyśmy mogły na to odpowiedzieć ).
Kochana, do niczego się nie zmuszaj.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 221 dni temu Posty: 37
Profil:
Wysłany: 2007-12-01, 22:52
adzia Twoje wątpliwości są najlepszym dowodem na to, że jeszcze niedojrzałaś do seksu. Wszystko w swoim czasie. Bardzo dobrze, że myślisz już teraz o ewentualnych konsekwencjach współżycia - o możliwości zajścia w ciażę. To wyraz odpowiedzialności - gratuluję!
adzia napisał/a:
czy moze ja go nie kocham?
Sama odpowiedz sobie na to pytanie, bo tylko Ty znasz odpowiedź.
Informacje: Dołączyła 221 dni temu Posty: 92 Skąd: 100-lica
Profil:
Wysłany: 2007-12-02, 03:38
a od kiedy jesteście ze sobą? ochota na pierwszy raz, w tym wieku, racjonalnej dziewczynie przychodzi raczej w długotrwałym, dojżałym związku, wtedy kiedy czuje się bezpieczna, wie, że to nie jest chilowe i wie, że nie odda swego "skarbu" na darmo...
może po prostu nie jesteś jeszcze "was" pewna do końca, może wasza przygoda się dopiero zaczyna, może jeszcze nie rozmawiacie o przyszłości i w końcu może jeszcze onieśmiela Cię troche różnica wieku- uczucia nie mają tu nic do gadania, są poza tymi obawami;)
pozdrawiam:)
Informacje: Dołączyła 221 dni temu Posty: 92 Skąd: 100-lica
Profil:
Wysłany: 2007-12-02, 17:33
Cieszę się,że mogłam pomóc
Twoje obawy nie mają nic wspólnego z uczuciem do niego, poczekaj cierpliwie, aż poczujesz się już bezpieczniej w tym związku, aż się lepiej poznacie- napewno przyjdzie taki czas, zobaczysz, przyjdzie taki moment, że wszystko stanie się kompletnie naturalnie, nawet nie będziesz tego analizować, będziesz na to nastawiona i nie pojawią się żadne wewnętrzne sprzeciwy
Ej nie przejmuj się tak! Może faktycznie nie jesteś jeszcze gotowa, czujesz obawę więc Twój facet powinien to zrozumieć a Ty dać sobie jeszcze trochę czasu! Myślę że to samo przyjdzie..:) powodzenia!
Informacje: Dołączył: 230 dni temu Posty: 48 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Katarzyna
Wzrost: 172
Włosy: ciemny blond
Partner: Marcin
Wysłany: 2007-12-09, 18:29
vlad napisał/a:
adzia Twoje wątpliwości są najlepszym dowodem na to, że jeszcze niedojrzałaś do seksu. Wszystko w swoim czasie. Bardzo dobrze, że myślisz już teraz o ewentualnych konsekwencjach współżycia - o możliwości zajścia w ciażę. To wyraz odpowiedzialności - gratuluję!
adzia napisał/a:
czy moze ja go nie kocham?
Sama odpowiedz sobie na to pytanie, bo tylko Ty znasz odpowiedź.
BRAWO!!!!Popieram kolezanke:) Ty decydujesz kiedy jak i gdzie sluchaj serca:)
_________________ słowa niewypowiedziane
niesie w milczeniu czas
boli mnie , że nasza miłość
napotyka na przeszkód las
tak...ja uważam że powinnaś poczekać na moment gdy bedziesz pewna swych uczuć i tego czy jestes gotowa na ten pierwszy raz....
pochopne decyzje często mają swoje konsekwencje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum