Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Przyłącz się do najsilniejszego trendu na świecie - wellness

Poprzedni temat :: Następny temat
nie polecam
Autor Wiadomość
Little My 

Informacje:
Dołączyła 480 dni temu

Profil:
Wzrost: 165
Stan: mężatka
Wysłany: 2007-01-30, 11:43   nie polecam

Z pewnością zdarzyło Wam się kupić jakiś kosmetyk, który okazał się zupełną klapą. Być może to dlatego że nie kosztował zbyt wiele i w sumie można się było tego spodziewać i przeboleć stratę, a może było to coś na co ciułałyście przez pół roku a okazało się niewiele lepsze niż przeciętne cenowo mazidło, albo co gorsza - jeszcze gorsze ;)
Jeśli macie na swoim koncie takie wpadki, to podzielcie się nimi, być może to uratuje innych przed zakupem bubla :)

Ja np. kupiłam sobie kiedyś nawilżający krem do twarzy Vichy, wydałam na niego pół ówczesnego majątku a okazało się że wcale nie rozsmarowywał się na twarzy i nie wchłaniał tylko "kluszczył" (nie wiem czy takie słowo jest ;) ) się przy wcieraniu, robiły się na twarzy takie wiórki :( leżał w kosmetyczce aż w koncu oddałam go jakiejś koleżance. Nie wiem czy to wina niedopasowania do mojej cery, nie zastanawiałam się już wtedy nad tym bo żal mi tyłek ściskał za wyrzucone w błoto pieniądze :/

REKLAMA

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 530 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-01-30, 11:50   

Dziwnie ...A sprawdzałaś datę na opkawaniu? może byl po terminie.
Ja ostanio kupiłam cienie do czu za 35 zł w opakowaniu z lustereczkiem cienie (3 szt) w kształcie serduszek ładne i urocze ,ale niestety praktycznie wogule nie widac ich na oczach są strasznie delikatne :/ a sprzedawczyni zapewniała mnie że na Sylwestrowy makijaż będa w sam raz :-/

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 536 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-01-30, 12:41   

pierwsze co mi się przypomina, to tusz, nie pamiętam w tym momencie, jakiej to firmy, ale na pewno skojarzycie. Taki tusz, którego szczoteczka jest w kształcie grzebyczka, kiedyś bardzo popularne były... Jak dla mnie...katastrofa!!!! Źle się go nakładało, szczoteczka, która rzekomo miała pomóc w idealnym rozprowadzeniu tuszu, po prostu była nie do użycia. Rzęsy nie były ani wydłużone odpowiednio, sklejały się, nie mówiąc już o jakimkolwiek podkręceniu! Jak tylko przypomnę sobie firmę to napiszę,ale myślę, że taki efekt będą dawać wszystkie takie tusze z "grzebyczkową" szczoteczką...

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 530 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-01-30, 13:00   

Ja mialam taki z Astora albo maybellina niepamietam dokładnie i przyznam ci rację taka szczoteczka w kształcie grzebyka nie nadaje sie do niczego ;/

niki 

Informacje:
Dołączyła 482 dni temu

Profil:
Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-01-30, 17:32   

ja sie nacielam na herbaciany spray do ciała (Avon), po ktorym zrobilo mi sie jakies uczulenie na dekoldzie, choc w zasadzie nie jestem na nic uczulona, a kolejny niewypla to tusze z tej samej serii, ktore sie krusza, a efekt jest nijaki

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 536 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-01-30, 22:22   

co do Avonu, to akurat jestem konsultantka i muszę przyznać, że oni wiele kosmetyków mają do d*** nie mówiąc o tym, że szczerze nie polecam kupować np szminki wybierając kolor z katalogu, bo na pewno nie będzie taki, jaki chciałyście i będziecie oddawać :D wiem z doświadczenia... Jeszcze przychodzi mi na myśl, taki najzwyczajniejszy szampon rumiankowy... Kupiłam, bo podobno dobry aby rozświetlić blond pasemka... A w ogóle się nie pienił i nie pachniał...jakiś taki był całkiem...nijaki....

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 530 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-01-30, 22:30   

Kociak napisał/a:
nie mówiąc o tym, że szczerze nie polecam kupować np szminki wybierając kolor z katalogu, bo na pewno nie będzie taki, jaki chciałyście

Skąd ja to znam :mrgreen:
Zamowilam mojej mamie pod choinkę szminke szhine supreme reflexions w kolorze mocnego różu.
A okazała się ... soczyście czerwona naprawde mocna i żucająca się w oczy :shock: najlepsze było to że nawet z zewnątrz (jak dostałam ja do ręki)wydawała się różowa ale po nałożeniu na usta .....wyszło szydło z worka :lol:
Zamówiłam też ostatnio kredke do ust w kolorze peach (myslałam że jasna brzoskwinka) a okazała się złota (gdzie mi złoty kompletnie nie pasuje) także szminki już żadnej raczej nie zakupie ...

Toska 

Informacje:
Dołączyła 466 dni temu

Profil:
Wzrost: 178
Włosy: blond
Stan: jeszcze panna;)
Wysłany: 2007-02-05, 22:21   

witajcie:
)
ja tez jestem konsultanktą i musze przyznac ,że wiele kosmetyków do bani :/
ostatnio robiłam kilka zwrotów kosmetyku-cień i kredka w jednym.Cienia jest jak na lekarstwo,a kredka jest w innym kolorze(troche bez sesnu).
Nie polecam także balsamów z serii care,wogóle sie nie wchłaniają.
Tak jak juz ktos pisał.tusze tez sa srednie,,a ta nowośc..hmmmmm,moze i fajny ale przy regularnym stosowaniu starcza na tydzien:/

koteczek 
...........

Informacje:
Dołączyła 469 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Włosy: ciemny blond
Stan: bardzo szczęśliwa mężatka
Partner: Andrzej
Wysłany: 2007-02-07, 23:03   

ja też jestem kolsuntantka i potwierdzam że wiele rzaczy są niewarte polecenia :-(

Little My 

Informacje:
Dołączyła 480 dni temu

Profil:
Stan: mężatka
Wysłany: 2007-02-08, 11:07   

wydaje mi się, że tak samo jest z kosmetykami oriflame, większość to zwykłe buble i to o wiele droższe niż z avonu

koteczek 
...........

Informacje:
Dołączyła 469 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Włosy: ciemny blond
Stan: bardzo szczęśliwa mężatka
Partner: Andrzej
Wysłany: 2007-02-09, 19:13   

Little My napisał/a:
tak samo jest z kosmetykami oriflame, większość to zwykłe buble i to o wiele droższe niż z avonu

zgadza się oriflame jest duzo droższe niz Avon a też ma buble :-/

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 536 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-04, 12:35   

Jewel napisał/a:
Jak dla mnie jedną z kosmetycznych wpadek jest nowy szampon Gliss Kura z olejkami (taki żółty), jakoś nie jest dla mnie. Zawiodłam się, że na odżywkach z Oriflame, włosy są bardzo tępe i suche.

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 348 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-04, 13:06   

Ja byłam konsultantką Avonu i mogę z czystym sumieniem poprzeć Kociaka, kolor szminki ma się ni jak do koloru w katalogu. Chwalę sobie odżywki typu serum na końcówki ale kremy mają fatalne, jak dla mnie za bardzo wodniste.

Teraz jestem konsultantką Oriflame i powiem tak, kremy mają dobre ale jak mam dać za krem 50 zł to wolę kupić z Vichy. zapachy mi też nie odpowiadają.

Miss Sporty

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-06-04, 13:42   

A ja nie polecam balsamu brązującego Jonsona, kupiłam ten mocniejszy i to pewnie dlatego... śmierdzi mi i choć starałam się rozsmarować to i tak wyszły mi plamy, poza tym ubrudził mi bieliznę :/

DJ Cerrata 
borelop !

Informacje:
Dołączyła 322 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2007-07-04, 20:40   

Diablica666 napisał/a:

Ja ostanio kupiłam cienie do czu za 35 zł w opakowaniu z lustereczkiem cienie (3 szt) w kształcie serduszek ładne i urocze ,ale niestety praktycznie wogule nie widac ich na oczach są strasznie delikatne :/ a sprzedawczyni zapewniała mnie że na Sylwestrowy makijaż będa w sam raz :-/

niczego innego od sprzedawczyni raczej byś nie usłyszała:)

Odpowiedz do tematu