nie chce wiedzieć co by o mnie pomyślał bądź powiedział.
Moj stanal przed faktem dokonanym - zaczelam zamieszczac swoje erotyczne fotki w sieci, kiedy akurat nie bylismy razem (on ze mna zerwal) . Zeszlismy sie i sila rzeczy, trafil na forum, na ktorym one byly. Musial zaakceptowac taki stan rzeczy, bo ja nie zamierzalam rezygnowac. Niestety ten temat ciagle nas roznil - postanowilam zatem , ze zamkne swoj temat zdjeciowy. Pozniej przyszla glebsza refleksja nad konsekwencjami, kiedy przytrafila mi sie nieprzyjemna historia, w rezultacie przestalam zamieszczac fotki erotyczne. Od czasu do czasu zamieszczam takie tam sobie zwyczajne.
_________________ "Z życiem jest jak z sukienką : można mieć bogate i kolorowe, a jednak je zmarnować, można też mieć życie zwyczajne i nosić sie z klasą" .
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 685 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-08-25, 22:13
Ko. napisał/a:
erotyczne fotki w sieci,
z takimi to faktycznie trzeba uważać, jakie gdzie się wkleja i czy jest możliwość ich usunięcia... Ale i tak najgorsze co może się przytrafić to sytuacja, kiedy zdjęcia erotyczne do sieci wrzuca "były chłopak" któremu kiedyś się ufało a później okazuje się zwykłym chamem Na szczęście, ja na takiego nie wpadłam a i myślę, że nawet gdybym rozstała się ze struskiem to on nie jest typem faceta, który zrobiłby takie świństwo więc czuję się spokojna
to ja w ogóle nie biorę takiej możliwości pod uwagę, żeby dobrowolnie zamieszczać swoje erotyczne fotki w sieci po co to robić? nagość jest tylko dla mnie i dla Miśka, ani ja ani On nie chcielibyśmy, żeby ktoś inny miał oglądać mój tyłek a nikt inny moich fotek nie załączy, bo robiłam je tylko i wyłącznie z małżem i tylko my mamy do nich dostęp
To jest pytanie , na ktore jednoznacznie odpowiedziec sie nie da. Juz kilka razy tlumaczylam mechanizmy , jakimi rzadza sie podobne wybory . Ludzie robia to z wielu wzgledow a decyzje podejmowane w pewnym etapie zycia, nie musza wydawac sie juz takie dojrzale , kiedy jestesmy bogatsi o pewne doswiadczenia.
_________________ "Z życiem jest jak z sukienką : można mieć bogate i kolorowe, a jednak je zmarnować, można też mieć życie zwyczajne i nosić sie z klasą" .
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 468 dni temu Posty: 592 Skąd: to pytanie?
Profil: Imię: Anna
Wzrost: 170
Włosy: czarny
Wysłany: 2007-08-26, 20:33
Sorry, nie obrazcie sie, ale dla mnie te wszystkie fotki.pl, i inne portale gdzie dziewczyny sie pokazuja , wdzięczą sie,pokazują nagie, polnagie ciała to po prostu zenada.Polowa z nich nie wiem na co czeka , myslą , ze jak pokaża cycki, brzuchy to co?Jakas srednia podbuduje ich ego? polechta je?Nie, to nie dla mnie.Nie lubie poza tym byc porownywana do Pań z paczek po prezerwatywach.
Nie podoba mi sie to i nigdy nie podobało.
To samo tyczy sie facetów.
Poza tym inteligencje ludzi na fotka.pl mozna zobaczyc tu:
edit by Kociak: tu był link
wiem, ze nie mozna wklejac linkow, ale same zobaczcie tą zenadę.
fortunata_fofa , widze, ze Ty tez cycki pokazujesz..
_________________ Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.
Ostatnio zmieniony przez Kociak 2007-08-26, 22:05, w całości zmieniany 3 razy
Ananas, ja mysle, ze jestes slaba znawczynia tematu . Nie mialas chyba nigdy do czynienia z dobra fotografia , czy tez artystami . To ciekawe co mowisz, patrzac na Twoj avatar dalabym glowe, ze potrafisz docenic ladny akt , tymczasem reagujesz tak, jakby kobiety pokazujace sie nago w necie, to byly z reguly polglowki Nie wykluczam checi podbudowania swojego ego , czy tez walki z kompleksami, poprzez pokazywanie swoich nagich zdjec w sieci, ale nie uwazam to za zenujace . Jedne kobiety robia to z powodu braku pewnosci o swojej atakcyjnosci i chca sie podbudowac, inne robia to dlatego, ze uwazaja sie za bardzo sexy i chca sie poprostu pochwalic, jeszcze inne staraja sie cos fajnego i ladnego stworzyc a tym samym licza na cenne uwagi wystawiajac sie na sroga ocene ogladajacych, jeszcze inne chca poprostu zaimponowac cialem bo nie moga tego zrobic zawartoscia tego co maja w glowie. Ty sprowadzasz temat do swoich subiektywnych odczuc kojarzacych takie kobiety ze zwyczajnymi szmirami , a za podlinkowanie innego forum powinnas dostac warna
Wysłany: 2007-08-26, 20:55
Mówiłam o zdjeciach amatorskich, a nie o aktach.
Owszem, miałam do czynienia z artystami i aktami, bo avatar w profilu to moje zdjecie, i nie raz miałam sesje .
Uwielbiam kobiece akty, ale kobiece akty , ktore są robione przez profesjonalistów, a na takich potralach jakie wymieniałam takowych nie ma.
A linka usunełam, na szczescie nie Ty decydujesz o warningu.
_________________ Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
sprężynę w materacu.
a na takich potralach jakie wymieniałam takowych nie ma.
Nie wiem, nie przegladam ich, ale mysle ze jest wiele takich portali , na ktorych swoich sil probuja amatorki , ktore chcialyby cos fajnego stworzyc, ale jeszcze nie wiedza za bardzo jak Z powodu jednak Twoich powyzszych doswiadczen, dziwie sie Twojemu brakowi wyrozumialosci
Madzia81 napisał/a:
Ko., to tak z ciekawości - dla jakich powódek TY zamieściłaś swoje erotyczne fotki w necie?
Na poczatku chyba dla przekonania sie o tym, jak jestem odbierana przez ludzi jako kobieta , a pozniej doszlam do wniosku , ze nie musze tego robic , bo efekt sam w sobie zadowolil mnie na krotko. Byla to tez swojego rodzaju przygoda i eksperyment - bo nigdy nie robilam sobie takich fotografii. Do momentu kiedy mialam i osobe , ktora takie zdjecia moglaby wykonac, i sprzet mialam odpowiedni - minela chec na takiego rodzaju "zabawy". Teraz zdecydowalabym sie na takie zdjecia chyba juz tylko do prywatnej kolekcji , ale po pewnych doswiadczeniach i pewnej ilosci obejrzanych zdjec w sieci, podchodze do siebie z jeszcze wieksza krytyka i suma sumarum uznalam, ze sie nie nadaje
Wysłany: 2007-08-26, 21:35
Ko., nie mam wyrozumiałosc dla tych amatorek, ktore pokazują sie na tych własnie komercyjnych portalach, a nie na portalach takich jak np.Onetphoto , gdzie mozna zobaczyc cudowne akty kobiet.
Ps- nie moge usunac linka z mojej poprzedniej wypowiedzi,to lamanie rwegulaminu niech zrobi to któras z moderatotrek, proszę.
sprężynę w materacu.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 518 dni temu Posty: 4970 Skąd: Sweden
Profil:
Wysłany: 2007-08-26, 21:36
Ko. napisał/a:
Jedne kobiety robia to z powodu braku pewnosci o swojej atakcyjnosci i chca sie podbudowac, inne robia to dlatego, ze uwazaja sie za bardzo sexy i chca sie poprostu pochwalic, jeszcze inne staraja sie cos fajnego i ladnego stworzyc a tym samym licza na cenne uwagi wystawiajac sie na sroga ocene ogladajacych, jeszcze inne chca poprostu zaimponowac cialem bo nie moga tego zrobic zawartoscia tego co maja w glowie.
I to właśnie gubi te wszystkie dziewczyny...chcą sie koniecznie podbudować często za cenę naruszenia swojej prywatności w sposób negatywny...i w ogóle temat rzeka...
aha ja nie uwazam tego linka jako naruszenie wiec niech Kociak zadecyduje jak sie pojawi
Wysłany: 2007-08-26, 22:03
Ananas napisał/a:
Uwielbiam kobiece akty, ale kobiece akty , ktore są robione przez profesjonalistów, a na takich potralach jakie wymieniałam takowych nie ma.
z tym sie nie zgodzę, bo swojego czasu przeglądałam tego typu portale w poszukiwaniu inspiracji dla fotek i muszę przyznać, że znalazłam sporą grupę dziewczyn z bardzo ładnymi fotkami erotycznymi, ale profesjonalnymi (albo przynajmniej na takie wyglądającymi) Jednakże zgadzam się, że niestety, tego typu portale przepełnione są osobami bardzo młodymi z wyzywającymi zdjęciami i tekstami typu: "JeStEm SzAlOnA OsObKa, ZwArIoWaNa" o maj gad, jak takie coś wiedzę, to mi się płakać chce jedynie I niestety te osoby przyczyniają się do negatywnego odbierania przeze mnie tych portali.
A co do linka... Ananas, pozostawię to tym razem bez warna, ale za to następnym razem dostaniesz od razu 2.
I to właśnie gubi te wszystkie dziewczyny...chcą sie koniecznie podbudować często za cenę naruszenia swojej prywatności w sposób negatywny..
Zgadzam sie, ale kazdy za nas szuka sposobu na to , by odnalezc swoje JA , a ta droga niestety obfituje w mase przeszkod. Jestesmy zazdrosne, zakompleksione, mamy niskie poczucie wlasnej wartosci i probujemy roznych mozliwosci na rozwiazanie tych problemow. Ciagle jestesmy bombardowane, atakowane przez media , ktore narzucaja pewne kanony pieknosci, wpedzaja w poczucie winy , niszcza psychike i wyplukuja do dna nasze kieszenie. NIkt nie uprzedza nas , ze wystawiajac w sieci nagie cialo nie osiagniemy efektu , jaki oczekujemy. Z taka wiedza tez sie nie rodzimy. Jedne z nas maja ugruntowane poglady, zasady i normy, wysoka samoocene i silna osobowosc, a inne to wieczne poszkiwaczki siebie samej, czujace sie wciaz nieatrakcyjnie , starajace sie odnalezc w slowach innych pokrzepienie i cos budujacego. Jeszcze sa takie jak ja, ktore doskonale potwierdzaja istnienie poznawczego dysonansu - wiedza , ze cos jest zle, zdaja sobie doskonale sprawe z konsekwencji , ale dla zaspokojenia poczucia dyskomfortu spowodowanego brakiem samoakceptacji- i tak to robia . To nie jest kretynizm, to nie jest zalosne i nie jest to glupie. To kolejne doswiadczenia o ktore bedziemy bogatsze, na podstawie ktorych musimy sie przekonac o tym, jakie jestesmy.
Kobiety , ktore wystawiaja swoj tylek w necie, dla wyraznej prowokacji i zaczepki nawet nie sa godne pisania o nich - nie skupiam sie nad takimi przykladami.
Wysłany: 2007-08-27, 16:36
Ko. napisał/a:
To kolejne doswiadczenia o ktore bedziemy bogatsze, na podstawie ktorych musimy sie przekonac o tym, jakie jestesmy.
szkoda tylko, że dla niektórych to doświadczenie musi być bolesne i mieć negatywne skutki
Ale zgadzam się po części z Ko. Nie zawsze wystawianie swoich roznegliżowanych zdjęć jest wyrazem głupoty - niektóre dziewczyny w ten sposób mogą szukać podbudowania czy akceptacji ze strony innych, podejrzewam, że niektórym z nich może to nawet pomóc w uwierzenie w siebie. Można się spytać: czemu tym sposobem? a może one nie znają innego sposobu?
I oczywiście nie chcę tutaj rozprawiać o dziewczynach, które wrzucają swoje akty w celach fotograficznych i estetycznych - przecież te modelki, bardziej lub mniej profesjonalne też w jakiś sposób sprzedają swoją intymność a nikt je za to nie karci... Szczerze mówiąc, gdybym dostałą propozycję sesji w CKM-ie czy Playboyu też zastanawiałabym się nad tym poważnie, gdyż ich sesje (takie, które robią zazwyczaj gwiazdom) zazwyczaj mi się bardzo podobają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum