Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 384 dni temu Posty: 1820
Profil: Włosy: brązowe
Nastrój:
Wysłany: 2008-03-01, 17:08
no bo to takie trochę jest,bez sensu, ze skoro sie nie wierzy(czesc osob tak ma) a chce brac koscielny. Dla mnie to co najmniej dziwne, zwlaszcza, ze nzajac takie osoby osobiscie wiem jak narzekaja i psiocza na KK:)
Informacje: Wiek: 18 Dołączyła 485 dni temu Posty: 411 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Wzrost: Stanowczo za mało ;)
Włosy: brąz
Stan: panna.. jeszcze ;)
Wysłany: 2008-03-02, 18:41
Jewel napisał/a:
Dla mnie to jest cynizm i hipokryzja.
no w sumie masz racje jakby nie patrzec.. ale to tyczy sie jedynie tych ludzi, ktorzy biora te sluby faktycznie tylko dla pokazu. Jesli ktos pragnie tego slubu ze wzgledu na to, ze uwaza iz to piekna tradycja i chce go przezyc nie dla kogos, dla pokazu ale dla siebie to to niekoniecznie jest hipokryzja.
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-03-03, 09:52
Jak ja bym miała brać TYLKO dla pięknej sukienki to bym nie brała - białą ślubną suknię można równie dobrze ubrać na cywilny i wesele no ale, że mam też kilka innych powodów to chcę wziąć kościelny. A że to hipokryzja.. A nawet jeśli, to co? Mnóstwo jest ludzi, którzy są głęboko wierzący, latają do kościoła, na wszystkie możliwe msze itd, a w życiu to ludzi na ulicy wyzywają, nie pomogą nikomu itd i co - to też jest hipokryzja, ale jakoś ich nikt palcami nie wytyka, tak więc tym bardziej nie uważam, że powinno się wytykać ludzi, którzy biorą ślub z innych powodów niż pobudki kościelne
Informacje: Wiek: 18 Dołączyła 485 dni temu Posty: 411 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Wzrost: Stanowczo za mało ;)
Włosy: brąz
Stan: panna.. jeszcze ;)
Wysłany: 2008-03-03, 14:31
No a co z miloscia ? Milosc dwojga ludzi do siebie jest najwazniejsza mimo wszytsko w calej ceremoni jaką jest slub.. i nie wazn eczy jest koscielny czy nie.. a zeby byc ze soba potrzeba nauczyc sie sztuki kompromisu. Jesli jedna osoba wierzy i taki slub koscielny jest dla niej wazny, a druga wrecz przeciwnie to zeby mogli byc razem, a nie zyc na przysłowiową kocią łapę ktoreś musi pojsc na kompromis. Powiedzmy jedna ze stron pojdzie na kompromis.. w tym przypadku niech bedzie to przyszła zona.. Ma byc wytykana palcami i uwazana za hipokrytke tylko dlatego, ze kocha chłopa i chce z nim spedzic reszte zycia w zalegalizowanym zwiazku ?
Wysłany: 2008-03-03, 16:14
ja sie uspokajam w kościele,zapominam o tym wszystkim co sie wokół mnie dzieje,a że może nie jestem wzorem katoliczki-nikogo nie ranie,nie robie nic złego,a za to że kocham i chce byc z kimś blisko nie można mnie winic
_________________ wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 525 dni temu Posty: 11249 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-03-03, 18:09
Cytat:
Jak ja bym miała brać TYLKO dla pięknej sukienki to bym nie brała - białą ślubną suknię można równie dobrze ubrać na cywilny i wesele
ja też nie
ale szanuję Radka podejście i chcę , po prostu chcę
Nymphadora napisał/a:
Mnie na przykład bardzo
oj mnie też zwłaszcza jak kiedyś specjalnie na chama dziadek w sklepie wjechał we mnie i mamę wózkiem, bo mu zasłaniałyśmy dostęp do ..hm.. Nasz Dziennik? jakieś katolickie pismo.. ale taki cham!
Wysłany: 2008-04-07, 09:47 czemu kosciol miesza sie tam gdzie nie powinien ?
wiecie co.. to ze kosciol miesza sie w polityke juz mnie mocno drazni..
ale to chyba jest instytucja ktora powinna skupic sie na wierze.. a nie.. jak nie produkuja win z ksiedzem na etykiecie to zobaczcie to
Cytat:
Ksiądz Henryk Jankowski będzie miał swoją sieć komórkową - dowiedziała się "Rzeczpospolita".
Prałat Mobile - jak roboczo nazywa się projekt - ma ruszyć w wakacje. Zaoferuje m.in. wysyłanie cytatów z Pisma Świętego. - Będzie tez można zamawiać loga, dzwonki i tapety związane nie tylko z prałatem, ale też o charakterze patriotycznym - zapowiada Mariusz Olchowik, prezes Instytutu ks. Jankowskiego.
Według założeń instytutu liczba abonentów sieci ma wynieść kilka tysięcy osób. Z Prałat Mobile mają początkowo korzystać głownie pracownicy i współpracownicy instytutu. W sumie ok. 3 tys. osób. Nowa sieć będzie działać wyłącznie na kartach prepaidowych.
Z zestawami startowymi będzie można kupić specjalne telefony komórkowe z wizerunkiem ks. Jankowskiego albo logo instytutu. - Pierwszy aparat ze złotym numerem w sieci otrzyma ksiądz prałat - mówi Olchowik
moze neidlugo beda ksiaza produkowac auta a kosciol zamieni sie w supermarket?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum