Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 531 dni temu Posty: 1502 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-09-23, 06:49 Nasza cera
Włoski już były,paznokcie były,to teraz pora na cerę.Jaką macie? jak pielęgnujecie? jakie preparaty stosujecie?
Ja do wczoraj byłam święcie przekonana że mam skórę tłustą,jednak wczoraj poznałam naszą nową nauczycielkę z pracowni kosmetycznej zapaloną kosmetyczke z ponad 20 letnim stażem pracy ,jak przetrzepała każdą z nas po kolei to każda wyszła z karteczką co ma kupić,jak myć twarz ,tonizować ją i nawilżać aby była piękna i zdrowa.Okazało się że pod lupą już nie miałam skóry grubej tłustej,lojotokowej,skłonnej do zaskórników.Mam skórę cieńką z tendencją do pękających naczynek (o zgrozo ) a zaskórniki sa dlatego że żle myłam twarz (jak się dowiedziała ze myje twarz mydłem to mało mnie nie zerzarła żywcem ) tak więc od wczoraj myję twarz mleczkiem do skóry wrażliwej(AA fajna firma pracuję na niej w pracowni i mogę szczerze polecić - nie uczula),tonizuje tonikiem(Lirene) do cery naczynkowej,i kremuje na dzień kremem do skóry wrażliwej,na noc do skóry naczynkowej typowo odżywczy(też Lirene) A jak to jest z wami drogie kobietki??
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 348 dni temu Posty: 4016 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2007-09-23, 08:47
Ja mam skórę bardzo suchą tak, że jak się codziennie nie wyoliwkuje to pęka mi skóra. Do twarzy używam piankę do mycia twarzy a kremy to z reguły Garniera.
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 370 dni temu Posty: 3858
Profil:
Wysłany: 2007-09-23, 09:40
Diablica666 napisał/a:
(jak się dowiedziała ze myje twarz mydłem to mało mnie nie zerzarła żywcem
ja nigdy nawet nie pomyslalam zeby mydlem myc twarz
Jaki rodzaj cery mam? nie wiem...albo nie potrafie okreslic normalna chyba o ile taka jest Nie bylam nigdy u kosmetyczki wiec nie bede sie wypowiadala.
Ale ostatnio zakupilam sobie zel oczyszczajacy Garnier Czysta Skora. Dziala od razu ja zaczne myc twarz takie fajne uczucie chlodu, swiezosci oraz tonik Nivea w niebieskiej buteleczce
_________________ Nawet ten cholerny czas...
Nie rozdzieli nas...
Informacje: Dołączyła 285 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-23, 10:18
Na co dzień używam zielonej serii Solutions z Avonu, jestem z niej zadowolona... a raczej byłam do niedawna... Teraz jakoś mniej mi pasuje. To pewnie dlatego, że w międzyczasie trochę dorosłam i moja cera nie jest już taka tłusta. Będę musiała poszukać nowej serii kosmetyków dobrych dla mnie... Może coś Ziaji, bo wiem, że mnie nie uczulają (co mi się często zdarza ) i nie są drogie
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 537 dni temu Posty: 2842 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-09-23, 10:39
Jewel napisał/a:
Madzik sprawdź sobie.
mi też wyszło, że mam normalną, ale i tak najlepiej to jakby jakaś kosmetyczka to sprawdziła... Ja zawsze uważałam, że mam cerę mieszaną, tłustą w sferze T, ale to się chyba zmieniło... bo teraz już tak nie mam
W zasadzie od kiedy zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne to zniknęły moje problemy z cerą
Teraz używam toniku z Avonu z serii Solutions takiego bezalkoholowego, pomarańczowego - bardzo go sobie chwalę czasami zamiast toniku robię sobie peeling do twarzy - też z Avonu, albo myję twarz żelem do twarzy ( mam takie dwa różne, też z Avonu) - jakoś te kosmetyki dobrze na mnie działają
Co do kremu, to latem używam Nivea soft - świetnie nawilża i odżywia opaloną i naciągniętą skórę, a na zimę - to albo z Avonu taki na zimę albo Dove - taki dość gęsty, podobny do normalnego Nivea
Ja mam cerę mieszaną i do tego wrażliwą na wszystkie strony.
Mam tłustą strefę"T" i nie wiem jak tego się pozbyć W dodatku czuję jak plecy mi też sie takie robią ( po tatku chyba mam )
_________________ " Nie pytaj sie jak
Ja kocham jak ptak. "
to ci nie wykarze za cholerę jaką masz cerę jesli chcesz wiedzieć jaką masz cerę i jak ją pielęgnować to podejdź do kosmetyczki każda ma w wyposarzeniu specjalną lampę ze szkłem powiększającym i pod nią widać czarno na białym jaką masz cerę.Mi w tym linku wyszło że mam mieszaną a wiem że mam inną
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 483 dni temu Posty: 1406 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-09-24, 11:53
cera mieszana, a twarz myje wszelkimi srodkami z garniera, tzn zel do mycia twarzy, mleczko do demakijazu + tonik, a krem nawilzajacy mam z czegos innego, ale nie chce mi sie teraz sprawdzac z czego
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
ja w zasadzie używam tych samych kosmetyków co Ania
z cerą z reguły nie mam problemów - czasami ni stąd ni zowąd wyskakują mi jakieś takie plamy czerwone i jakiś czas się utrzymują, alergolog twierdzi, że to alergiczna sprawa. codziennie przyjmuję tabletki na cerę Capivit A+E i widzę, że przy ich stosowaniu jest lepiej z moją buzią
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum