Profil: Imię: Sara
Wzrost: 164
Włosy: Brąz
Stan: Zajęta :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2007-09-28, 13:45
Mnie wyszła sucha, aczkolwiek nie umiałam wskazać dokładnej odpowiedzi na większość pytań Charakterystyka niby pasuje, ale wolałabym, aby ktoś fachowym okiem spojrzał na tę moją cerę
Słychajcie- gdzie moge zasięgnąć fachowej(acz nie drogiej) porady dermatologicznej. Mam okropone kłoporty ze swoja cerą. Zdrowo sie odzywiam, dbam o cere, a mimo to ciągle cos mi wyskakuje( choc to nie jest jakies typowy tradzik, racej zaskórniki). A moje plecy i dekold- oo zgrozo. Jestem calkiem ladna dziewczyną, ale te moje problemy z tym....ech, szkoda gadac, juz nie wiem co mam robic, a wydaje mi sie, ze naprawde o siebie nieprzeciętnie dbam:(
Pytajac mialam na mysli jakas strone internetową, bo na wizyte u dermatologa nie chce narazie wydawac- przeprowadzka, same rozumiecie:)Moze w codziennej pielegnacji popełniam jakiś błąd??
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 530 dni temu Posty: 1502 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-10-08, 17:17
Udaj sie do kosmetyczki ona przy pomocy specjalnej lampy oceni twoja skóre zaproponuje zabiegi w gabinecie,i powie ci dokładnie jak dbać o cerę w domu .Proponuje ci też wizytę u endokrynologa gdyz takie kłopoty ze skóra są często powiazane z chormonami.W internecie może i oś znajdziesz ale nie zastapi ci to fachowego oka i fachowej porady
No właśnie- hormony. Coraz bardziej mnie upewniasz, ze jednak cos z nimi nie tak. Ostatnio mam zmienne nastroje, wahania wagi- i to straszne. Mimo, ze zdrowo sie odzywiam mam problemy z cerą, wypadają mi włosy. W takiej sytuacji gdzie mam się zgłosić? Do dermatologa, kosmetyczki, czy ginekologa? Pomożcie, bo juz sama nie wiem co mam robic:(
[ Dodano: 2007-10-09, 01:33 ]
i jeszcze zaczełam robić błedy ortograficzne:P jezuuu
Ostatnio zmieniony przez calineczka 2007-10-09, 18:00, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-10, 10:50
hahahaha ja jak kiedys do kosmetyczki poszłam to horror przezyłam hahahaha nakłuwala mnie igła, wyciskała, potem ( i przed zreszta tyz:P) jakies mazidło na twarz nałozyła bleeee i jak wyschło to mi twarz zaschła potem twarzyczke mialam jak burak prawie tydzien ( całe ferie w domciu spedziłam bo zaden makijaz tego nie zakrywał ) ale po 3 wizytach moja bużka była (opóchnieta ) gładka jak pupcia elfiej panny
opóchlizna zeszła, a z tradzikiem potem juz mialam naprawde o wiele mniejszy problem i do kosmetyczki chodziłam juz zadziej
no cóz dla urody trzeba czasem pocierpiec hahahaha ale musze szczerze przyznac ze w moim przypadku naprawde warto było
a ja mam mieszaną używałam różnych żeli czy toników i narazie najlepszy okazał sie tonic perfecty. teraz testuje ziaję nuno. zobaczymy... tyle że u mnie dochodzi jeszcze jeden problem mam straszne rumieńce. jak tylko troszke wypije, albo zrobi mi się ciepło to wyglądam jak burak. nie wiem czemu i n ie wiem jakich powinnam używać do tego kremów
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 322 dni temu Posty: 5504 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2008-02-17, 15:19
ja jeszcze 'dojrzewam' więc czasem jaki mały pRyszard wyskoczy
ej, często mi mówią babki, że chciałyby mieć taką cerę jak ja.. a ja się tylko wkurzam, na te pryszczyki malutkie.. na te wągierki małe na nosie, z którymi walczę każdego wieczora.. przemywanie jej tonikiem (silnym, z alkoholem) , który z kolei wysusza... no i potem kremy.. babrania się jest..
ale jakoś wyglądam.. tylko bada jestem... i sińce pod oczami okropne...
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 219 dni temu Posty: 1510 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2008-02-25, 13:24
Mam taką samą Ninko.
Trudno dbać należycie o taką cerę.
Mam naprawdę dużą gamę kosmetyków do cery mieszanej.
Trzeba tylko uważać, aby nie przesuszyć cery bo mi np. zaraz robią się zmarszczki.
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 212 dni temu Posty: 258 Skąd: Włocławek/Galway
Profil: Imię: Katarzyna
Wzrost: 172 cm
Włosy: ciemny brąz
Stan: panna
Partner: Jarek
Wysłany: 2008-02-25, 14:20
ja również mam cerę mieszaną co sprawia mi duzo kłopotów ze znalezieniem odpowiednich kremów.
jednak gdy dostałam od bratowej krem z Nivea Visage moja cera znacznie sie poprawiła i nie sprawia juz problemu
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 85 dni temu Posty: 31 Skąd: Ck/Ldz
Profil: Imię: Ola
Wzrost: 166
Włosy: czarne :D
Stan: zajeta ;>
Partner: P. :*
Wysłany: 2008-02-27, 22:47
Ja mam niestety suchą i wrażliwą jedyny krem,którego moge uzywać to zwyczajny Nivea,bo tylko on dobrze nawilza moją skórę i nie przyczynia sie do powstawania czerwonych plam O.o
Zazwyczaj po zajeciach na uczelni zmywam makijaz i kładę na twarz gruba warstwę kremu,gdy się wchłonie to nastepną i tak dopóki nie pójdę spać
_________________ 'I'll Stay Forever In My Dreams Where You Are Near...'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum