Dziewczyny zgromadźmy w jednym temacie nasze zawody, będzie chyba łatwiej kojarzyć I napiszcie dlaczego wybrałyście taką pracę, a nie inną? Czy ją lubicie? A może chciałybyście zmienić w najbliższej przyszłości??
Ja jestem nauczycielem języka angielskiego w szkole podstawowej Swoją pracę uwielbiam i nie zamieniłabym jej na nic innego Praca w zasadzie przyszła do mnie sama - na 3 roku studiów miałam mieć praktyki pedagogiczne, a że mama jest dyrektorem szkoły, to zapytała, czy nie chciałabym w ramach tych praktyk popracować na pół etatu No i oczywiście chciałam I tak od września zacznę 5 rok pracy W sumie to chyba wiem, że pracy nie zmienię. Pieniążki są jakie są - ale tyle satysfakcji ile daje mi ta praca, nie da mi chyba żadna inna. Kusi mnie, żeby spróbować swoich sił w gimnazjum, ale w "naszej" szkole jest tak świetny klimat, świetni ludzie, dobre układy z szefem że nie ptrafię tak po prostu przenieść się gdzie indziej. Od września będę w końcu miała pierwszy raz wychowawstwo i jestem bardzo ciekawa tego nowego wyzwania
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 644 dni temu Posty: 1503 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-08-08, 11:03
Ja z zawodu wyuczonego jestem: Sprzedawcą (zawodówka),Technikiem handlowcem (technikum pozawodowe),kosmetyczką (studium,w trakcie nauki) oraz stylistką paznokci (ukończony kurs oraz staż) aktualnie po ostatnim wylaniu mnie z pracy jestem bezrobotna,ale ogólnie chciałabym pracować w salonie własnie jako stylistka paznokci bo taka praca sprawia mi przyjemność
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 417 dni temu Posty: 5527 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-08-08, 11:54
Madzia81 napisał/a:
W sumie to chyba wiem, że pracy nie zmienię.
Wcale sie nie dziwie, z takim dyrektorem Dobrze jest mieć znajomości, co tu ukrywać
Ja jestem dopiero po studiach, pracowac jeszce nie pracuję. Ale z zawodu jestem magistrem pedagogiki o specjalności pedagoogika opiekuńcza i pracy socjalnej. Uwielbiam prace z ludźmi, chciała bym bardzo pracowac jako terapeura zajęciowy. Praktyk troche miałam najbardziej podobało mi się w Środowiskowym Domu Samopomocy dla osób niepełnosprawnych intelektualnie i z zaburzeniami psychicznymi. Widzę się w tej pracy a co najlepsze pani kierownik z ŚDS-u też tak uważała
[ Dodano: 2007-08-08, 11:55 ]
Diablica666 napisał/a:
kosmetyczką (studium,w trakcie nauki) oraz stylistką paznokci (ukończony kurs oraz staż)
Super sprawa, jest teraz zapotrzebowanie na takie specjalizacje
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 644 dni temu Posty: 1503 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-08-08, 12:12
Cytat:
Super sprawa, jest teraz zapotrzebowanie na takie specjalizacje
Wiem w planach mam jeszcze kursy na piercing,wizarz,i o ile ojciec zgodzi mi się to zasponsorować to tatoo (kurde 2,500 zł sam kurs ) i zastanawiam się nad szkołą fryzjerską w Jeleniej Górze miało by to swój mega plus na roczek zamieszkałabym z misiem a potem jak bym tam dostała prace to zostałabym już tam dłuuuugo
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 413 dni temu Posty: 186
Profil: Imię: Marta
Wzrost: 170 cm
Włosy: czarne
Wysłany: 2007-08-08, 13:07
ja nie mam jeszcze wyuczonego zawodu skończyłam liceum o profilu ekonomiczno-administracyjnym, teraz studiuje zaocznie admninistracje i chwytam sie różnych zajęć... teraz jestem na stażu w prywatnej firmie i siedze za biurkiem przy papierkach, ale tylko do końca sierpnia potem musze szukać czegoś nowego
a wcześnij byłam np. barmanką!!!zaczęłam prace jeszcze przed maturą i jednocześnie pracowałam i się uczyłam...cóż potrzebowałam kasiorki no ale "egzamin dojrzałości" zdałam celująco jestem geniuszem po prostu a w barze pracowałam do czasu aż zaczęłam studia!!!
w międzyczasie pracowałam też przy zrywie owoców w sadzie i takich tam pare innych...
_________________ NIE CZUĆ NIC ZNACZYŁOBY WOGÓLE NIE ISTNIEĆ...
Informacje: Dołączyła 440 dni temu Posty: 2439 Skąd: Kraina Wolności
Profil:
Wysłany: 2007-08-08, 14:23
Cytat:
ja nie mam jeszcze wyuczonego zawodu
nie martw się - ja też
Ale to u mnie z wiekiem bo ja młoda jeszcze
Obecnie jestem już na 3 roku technikum ekonomicznego, jak ten czas leci
Mam zamiar iść po szkole na staż i studia jednocześnie. A na jakie studia to nie wiem, chyba raczej na zarządzanie firmą lub coś z ekonomią
_________________ Bo ja kocham tak
jak wolność kocha ptak....
mój zawód to Technik eksploatacji pocztowo telekomunikacyjnej
Pracuje w swoim zawodzie już prawie pięć lat Jak to minęlo
Pracę lubie chociaż czasami wkurza mnie ta biurokracja ale mimo , że wiele było przez ten czas zawirowań to jakoś przyzwyczaiłam sie i nie jest najgorzej.
Pieniedzy z tego nie jest dużo , praca odpowiedzialna bardzo ale jak na 3/4 etatu to uważam , że na razie może być .
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 451 dni temu Posty: 3314 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-08-08, 17:49
a ja od października zaczynam dzienne studia na kierunku Pedagogika resocjalizacyjna i profilaktyka społeczna
po ukonczeniu ich marzy mi sie praca jako kurator sądowy bądź policjantki ;p
zobaczymy jak to bedzie
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 650 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-08-08, 18:05
Ja jestem w trakcie studiów więc także na razie nie pracuję i przez najbliższy rok to się nie zmieni, może na 5 roku coś się uda znaleźć.
A po studiach, będę miała wykształcenie ekonomiczne, z dwóch specjalizacji: fundusze europejskie i bankowość.
Na razie najbardziej widzę się gdzieś w banku chociaż pisanie projektów funduszowych przynosi dużo kasy i jest na to zapotrzebowanie, więc kto wie
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 597 dni temu Posty: 2323 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-08-08, 22:56
jak wspominałam w innym temacie, jestem po studiach polonistycznych wiec z zawodu jestem nauczycielka, ale tego nie robie, bo nie lubie;) w czasie studiow( po 3-letnich dziennych) poszłam sobie na staz do biblioteki, a pozniej udalo mi sie załapać panstwowa prace biurowa. w miedzyczasie (czyt. w okresie liceum i studiow) dorabiałam sobie sprzedajac jajka, jagody, roznoszac ulotki, stojac na promocjach, przeprowadzajac ankiety itp. poki co aktualna praca najbardziej mi sie podoba, chociaz bywa ciezko, szczegolnie psychicznie wytrzymac, jest straszna presja i odpowiedzialnosc, narazie tutaj pracuje sobie roczek i 7 miesiecy
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 404 dni temu Posty: 570
Profil:
Wysłany: 2007-08-08, 23:20
Ja skończyłam studium kosmetyczne ze specjalizacją-wizaż i stylizacja, chciałam jeszcze kontynuować naukę na wyższej uczelni, ale nie jest pewna, czy to jest właśnie to, co chciałabym robić przez całe życie, więc zastanawiam się nad zdrowiem publicznym.
Ale niestety słyszałam wiele negatywnych opinii o tym kierunku, więc już sama nie wiem. Może któraś z Was zna kogoś kto studiuje na tym kierunku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum