Informacje: Wiek: 50 Dołączyła 502 dni temu Posty: 282
Profil:
Wysłany: 2007-08-22, 08:56 praca
dzisiaj maluje i piszę.Z malowania żyję,piszę do szuflady z wydawcą ciężko.Skończyłam AWF lecz niestety jak Kwaśniewski,bez magisterki ,ale nigdy nie pracowałam w zawodzie, to chciał mój ojciec.
szkoda wielka że rodzice często mają tak zaborczy wpływ na dzieci.Moje miały wybór , tylko cicho bałam się aby chciały się uczyć i uczyły się.Pracują w zawodach.
Ja jestem tlumaczem z języka angielskiego (tłumaczę książki, ale także "krótkie formy", czyli dokumenty - najchętniej prawne. Uwielbiam swoją robotę, bo każdy, nawet najkrótszy tekst jest dla mnie wyzwaniem - lubię bawić się słowem. A poza tym pracuję w domu i nie muszę odbębniać godzinek w biurze
Ja skonczyłam politologię (BTW, najcudowniejsze studia pod słoncem ) i pracuje wlasnie na wydziale politologii. Bardzo mi tu dobrze i nie zamieniłabym tej pracy na żadną inną
Skonczylam socjologie . Dlugie lata pracowalam jako sekretarka/asystentka. Od trzech lat jednak zajmuje sie dziecmi - niestety , jeszcze nie swoimi
_________________ "Z życiem jest jak z sukienką : można mieć bogate i kolorowe, a jednak je zmarnować, można też mieć życie zwyczajne i nosić sie z klasą" .
Kociak, zanlazlam sobie prace jako opiekunka. To praca na dosc dlugi termin , okolo dwa lata - w tym czasie zamierzam mocno podniesc swoja wartosc rynkowa, zrobic certyfikat z angielskiego , moze kontynuowac francuski, zrobic prawo jazdy , a pozniej zobacze. Jesli bedzie mnie stac to na pewno wybiore sie na studia - chce zrobic magisterskie uzupelniajace z pedagogiki pracy , ale nie wiem jeszcze czy po socjologii mnie przyjma. A pozniej to juz sie zobaczy : z moim doswiadczeniem i takimi referencjami jakie posiadam, to mam spore mozliwosci. Obralam sobie pewien cel poki co, po ktorego osiagnieciu przyjdzie czas na podjecie decyzji. Dam znac
_________________ "Z życiem jest jak z sukienką : można mieć bogate i kolorowe, a jednak je zmarnować, można też mieć życie zwyczajne i nosić sie z klasą" .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum