Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 345 dni temu Posty: 1783
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2008-04-06, 23:37
Madae, ludzie różnie piszą o kolorze jedni mówią,że to przez rośliny,inni mówią o temperaturze,a jeszcze inni o wilgotności moje 3 modlichy mają takie same warunki a każda ma inny kolor
I dzisiaj modliszka X (taki ma znaczek na pudełeczku ) przeszła wylinkę we 4 obserwowałyśmy jak powoli opuszcza swoją starą "skórkę" dokształcam koleżanki z wiedzy o modliszkach A w ogóle to po wylince jest taka bardzo bardzo jasnozielona mogłaby taka zostać
I teraz muszę wymyślić jej nowe "terrarium" wydaje mi się,że butelka po wodzie Arctic (ścięta w 3/4) będzie dobra na jej rozmiary,bo takie kupne terra będzie dla niej za wielkie
Informacje: Dołączyła 588 dni temu Posty: 6460 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-04-06, 23:58
ja swoja trzymam w walcu plastykowym kupiłam sobie ( znaczy sprowadziłam hehehe razem z innymi rzeczami tak przy okazji ) ze sklepu gady-gady( linka moge podac na pw bo nie wiem czy tu wolno) w krakowie kupuje tam wiekszosc rzeczy jesli nie ma ich na allegro teraz bede kupowala 2 kg konarow korkowych ( kora debu korkowego ) bo na allegro nie ma niestety nie powiem Ci ile płaciłam...bo kupuje hurtowo tak zeby sie zmiescic w jakims przedziale cenowym moja modlisia w srednim walcu jeszcze siedzi a jest L8 co do kolorkow moje były do L8 zieloniutkie 1 sprzedałam jako L6 a druga mi sie skiepsciła teraz a taka sliczna była: zielono-zółta po wylince była taka zielono sraczkowata..ale po dobie zbrazowiała
teraz na allegro znalazłam idealne roslinki dla nie do terra wszystko pieknie tylko funduszy mam za mało i znowu na dokonczenie tego duzego terra dla anoliskow mi kasy nie starczy
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 345 dni temu Posty: 1783
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2008-04-07, 00:10
Madae napisał/a:
ze sklepu gady-gady( linka moge podac na pw
Znalazłam już w google i już szukam w jakiej cenie te walce na razie i tak będzie w butelce,bo czekam na stypę
Ale właśnie przeczytałam,że nie wysyłają poniżej 30zl chyba będę musiała poszukać czegoś takiego u siebie w zoologicznych albo na allegro zajrzeć
A co do kolorów to moje są zielone,ale mają taki lekki nalot brązowy.Jedna na odwłoku,jedna na grzbiecie i ta ostatnia jest zieloniutka jak pisałam wcześniej żadna jeszcze nie była sraczkowata
Profil:
Wysłany: 2008-04-07, 00:42
a propo sraczkowatosci widziałas jak one kupkają ja to swoja na reku jak trzymałam 1 raz to mi prawie oko wybiła nachylona byłam i musiałam unik az zrobic jak wyrzutnia rakiet napina sie taka i frrruuuuuuuuuuu i to na jakie odległosci
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 413 dni temu Posty: 3588 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-04-08, 20:04
Madae napisał/a:
[b]Anusku karalucha chciałaś te madagaskarskie fajowe i duze tez kiedys nad nimi myslałam ale to strach troche bo mnoza sie bardzo łatwo a wystarczy zeby samica zwiała na godzine i po paru tygodniach ma sie hodowle ale poza pojemnikiem na całym mieszkaniu dlatego wolałam chrzaszcze jakies kolorowe dłuzej rosną ale tez fajowe sa
a no karalucha ale chyba w niedziele będe miała szmaragdesy
_________________ wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!
Profil:
Wysłany: 2008-04-08, 20:23
to gratulejszyn ja sie teraz za jakąs insiejsza modliszką rozglądam jeszcze spodobały mi sie bo nie potrzebuja wiele miejsca a sliczne sa (a skąd shmaragdessy wycyganiłaś i jakie : zielone czy fioletowe )
Profil:
Wysłany: 2008-04-09, 19:11
słoooodkie załuje ze nie mam juz swoich jak tak patrze na Twoje fotki brak mi papytkow ( a potem przypominam sobie ziarenka w caaaałym mieszkaniu i piórka....i to jak skrzeczały i mi przechodzi )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum