Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Nasi milusińscy :-)
Autor Wiadomość
Tilia 
nocny marek ;)

Informacje:
Dołączyła 345 dni temu

Profil:
Nastrój:
chora

Wysłany: 2008-04-06, 23:37   

Madae, ludzie różnie piszą o kolorze <bezradny> jedni mówią,że to przez rośliny,inni mówią o temperaturze,a jeszcze inni o wilgotności <bezradny> moje 3 modlichy mają takie same warunki a każda ma inny kolor <bezradny>

I dzisiaj modliszka X (taki ma znaczek na pudełeczku :-P ) przeszła wylinkę <huraaaaa> we 4 obserwowałyśmy jak powoli opuszcza swoją starą "skórkę" :-D dokształcam koleżanki z wiedzy o modliszkach :-P A w ogóle to po wylince jest taka bardzo bardzo jasnozielona :-D mogłaby taka zostać :-P

I teraz muszę wymyślić jej nowe "terrarium" <bezradny> wydaje mi się,że butelka po wodzie Arctic (ścięta w 3/4) będzie dobra na jej rozmiary,bo takie kupne terra będzie dla niej za wielkie <hmmm1>

REKLAMA

Madae 

Informacje:
Dołączyła 588 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-04-06, 23:58   

ja swoja trzymam w walcu plastykowym :) kupiłam sobie ( znaczy sprowadziłam hehehe razem z innymi rzeczami :P tak przy okazji :P ) ze sklepu gady-gady( linka moge podac na pw :P bo nie wiem czy tu wolno) w krakowie :) kupuje tam wiekszosc rzeczy jesli nie ma ich na allegro :P teraz bede kupowala 2 kg konarow korkowych ( kora debu korkowego ) bo na allegro nie ma :P niestety nie powiem Ci ile płaciłam...bo kupuje hurtowo tak zeby sie zmiescic w jakims przedziale cenowym :) moja modlisia w srednim walcu jeszcze siedzi a jest L8 co do kolorkow :P moje były do L8 zieloniutkie :P 1 sprzedałam jako L6 a druga mi sie skiepsciła teraz :P a taka sliczna była: zielono-zółta :P po wylince była taka zielono sraczkowata..ale po dobie zbrazowiała :-/
teraz na allegro znalazłam idealne roslinki dla nie do terra :P wszystko pieknie tylko funduszy mam za mało i znowu na dokonczenie tego duzego terra dla anoliskow mi kasy nie starczy :P

Tilia 
nocny marek ;)

Informacje:
Dołączyła 345 dni temu

Profil:
Nastrój:
chora

Wysłany: 2008-04-07, 00:10   

Madae napisał/a:
ze sklepu gady-gady( linka moge podac na pw :P

Znalazłam już w google :-P i już szukam w jakiej cenie te walce :-P na razie i tak będzie w butelce,bo czekam na stypę <bezradny>
Ale właśnie przeczytałam,że nie wysyłają poniżej 30zl :-/ chyba będę musiała poszukać czegoś takiego u siebie w zoologicznych albo na allegro zajrzeć ;-)

A co do kolorów to moje są zielone,ale mają taki lekki nalot brązowy.Jedna na odwłoku,jedna na grzbiecie i ta ostatnia jest zieloniutka jak pisałam wcześniej ;-) żadna jeszcze nie była sraczkowata :-D

Madae 

Informacje:
Dołączyła 588 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-04-07, 00:42   

a propo sraczkowatosci :P widziałas jak one kupkają :shock: :?: ja to swoja na reku jak trzymałam 1 raz to mi prawie oko wybiła <ojejkuu> nachylona byłam i musiałam unik az zrobic <umieraam> jak wyrzutnia rakiet <biglol> napina sie taka i frrruuuuuuuuuuu <kupka> i to na jakie odległosci <lol> <umieraam>

Tilia 
nocny marek ;)

Informacje:
Dołączyła 345 dni temu

Profil:
Nastrój:
chora

Wysłany: 2008-04-07, 16:52   

No i mają pełno kupek na dnie :-P nieraz im się z muchą pokićka i łapią własne bobki <umieraam>
I dzisiaj "Trójkącik" przeszedł wylinkę <huraaaaa>

anusek 

Informacje:
Dołączyła 413 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-04-08, 20:04   

Madae napisał/a:

[b]Anusku
karalucha chciałaś :?: <umieraam> te madagaskarskie fajowe :D i duze :P tez kiedys nad nimi myslałam :P ale to strach troche bo mnoza sie bardzo łatwo a wystarczy zeby samica zwiała na godzine :P i po paru tygodniach ma sie hodowle ale poza pojemnikiem :P na całym mieszkaniu :P dlatego wolałam chrzaszcze jakies kolorowe :P dłuzej rosną ale tez fajowe sa :)
a no karalucha :mrgreen: ale chyba w niedziele będe miała szmaragdesy :mrgreen:

Madae 

Informacje:
Dołączyła 588 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-04-08, 20:23   

to gratulejszyn :D ja sie teraz za jakąs insiejsza modliszką rozglądam jeszcze :P spodobały mi sie bo nie potrzebuja wiele miejsca a sliczne sa :D (a skąd shmaragdessy wycyganiłaś ??? i jakie : zielone czy fioletowe ??? )

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 588 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-04-09, 19:08   

dawno nie wstawiałam fotek moich ptaszydełek, więc nadrabiam zaległości ;-) kilka jak wcinają zieleninę :lol: i kilka jak się przytulają <przytul>

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 1 raz(y) 57,28 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 0 raz(y) 54,43 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 0 raz(y) 53,36 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 0 raz(y) 56,86 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 0 raz(y) 69,14 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 0 raz(y) 65,89 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 0 raz(y) 63,87 KB

Madae 

Informacje:
Dołączyła 588 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-04-09, 19:11   

słoooodkie :) załuje ze nie mam juz swoich jak tak patrze na Twoje fotki :) brak mi papytkow :) ( a potem przypominam sobie ziarenka w caaaałym mieszkaniu i piórka....i to jak skrzeczały :P i mi przechodzi :P )

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 588 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-04-09, 19:13   

Madae napisał/a:
a potem przypominam sobie ziarenka w caaaałym mieszkaniu i piórka....i to jak skrzeczały i mi przechodzi )

hahaha :lol: też mam czasem tego dość :-P

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 463 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Partner: Lukasz
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-04-09, 21:51   

ale kochane te papuzki, takie normalnie "nierozlaczki" no <bigkiss>

Moniika 

Informacje:
Dołączyła 494 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-04-09, 21:52   

Magdaru, ale ale są fajowe <ookk> pierwsze 3 zdjęcia najlepsze :P

Madae 

Informacje:
Dołączyła 588 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-04-09, 22:47   

angik1683 cofnij sobie pare( pewnie z kilkanascie :P ) stron to zobaczysz jakie słodkie pisklaczki ta parka miała :D

smerfetkahh 

Informacje:
Dołączyła 450 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-04-10, 07:14   

Magdaru, swietne sa-to ty sobie zostawilas dwie czy jak :?:

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 588 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-04-10, 10:06   

smerfetkahh napisał/a:
Magdaru, swietne sa-to ty sobie zostawilas dwie czy jak

smerfetkahh, to są rodzice 4 małych potworków :) małe wszystkie rozdane, a staruszki były u nas, są i będą :mrgreen:
Madae napisał/a:
jakie słodkie pisklaczki ta parka miała

bardzo słodkie :mrgreen: smutno mi czasem za nimi :cry: ale podobno już się przyzwyczaiły do nowych właścicieli ;-)

Odpowiedz do tematu