Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Narkoza
Autor Wiadomość
cerrata 
keep on rockin'

Informacje:
Dołączyła 374 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2008-02-14, 19:19   

Madae napisał/a:
usuwali przy znieczuleniu miejscowym

no to czułaś coś czy nie? :)

REKLAMA

Madae 

Informacje:
Dołączyła 401 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-14, 20:56   

czułam jak baba na mnie lezała zebym razem z zebem do góry nie podnosiła sie kiedy mi go rwali :P czułam troszkę bólu... ale przezycie odnosnie samego rwania niezapomniane...dlatego wole przespac nastepnym razem.... aa oni niech se robią z zebami co chca i jak chca...byle dobrze było po moim przebudzeniu...

LeeLoo 
wbijać we wszystko

Informacje:
Dołączyła 284 dni temu

Profil:
Ostrzeżeń: [9]
Wysłany: 2008-02-14, 22:07   

Dziewczyny będę miała usuwane te ósemki w narkozie, bo będą usuwane chirurgicznie, one jeszcze nie wyszły, lekko tylko widoczna jest część w dziąśle. To pierwszy powód, a drugi jest taki, że ja nawet przy pobraniu krwi potrafię zemdleć. Jestem straszną panikarą i przy znieczuleniu u dentysty zjeżdżam do dołu, dlatego poprosiłam lekarzy o narkozę. Zabieg będzie robiony w jednym z najlepszych wrocławskich szpitali, a mianowicie na tzw. klinikach. Wybudzenia to ja się boję najmniej. Ostatnią narkozę zniosłam bardzo dobrze, po wybudzeniu na stole operacyjnym spałam tylko pół godziny pod tlenem, później byłam jakieś 3-4godz. tylko senna, no i mdliło mnie trochę jak próbowałam wstać, ale ogólnie było ok. Najgorzej się boję żeby nie stało mi się coś podczas samego zabiegu np. niedotlenienie lub jakieś zachłyśnięcie treścią pokarmową. Narkoza będzie trwała ok. 2h więc dość krótko i myślę, że z wybudzeniem raczej problemów nie powinno być większych.

Madae 

Informacje:
Dołączyła 401 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-14, 22:12   

jesli o zachłysniecie chodzi to zawsze mozesz isc na czczo :) co do niedotlenienia to sie nie bój :) kazde omdlenie jest niebezpieczne i moze wywołac trwałe uszkodzenie mózgu a im dłuzsze tym gorzej...Ty piszesz ze mdlejesz nawet przy pobieraniu krwi :D wiec ryzyko masz takie same pod narkozą na niedotlenienie jak bez narkozy przy omdleniu :D nic Ci nie bedzie :D sama napisałas ze najlepsza klinika prawda ??? jakos na tą renome zasłuzyc musieli ;-) wiec nic sie nie bój :mrgreen:

LeeLoo 
wbijać we wszystko

Informacje:
Dołączyła 284 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-14, 22:17   

Ja się boję, że trafię na tego samego anestezjologa co przy ostatnim zabiegu. Bo żartowaliśmy na stole operacyjnym, że obudzi mnie jak obiecam, że schudnę. Niestety nie schudłam, więc tym razem może nie chcieć mnie obudzić :-/
Oczywiście to były żarty, anestezjologiem bł wspaniałym i gdybym znów na niego trafiła byłabym w niebo wzięta i chyba już niczego bym się nie bała.
A swoją drogą moja mama w swoim życiu miała już cztery narkozy i żadnej się nigdy nie bała :mrgreen:

Madae 

Informacje:
Dołączyła 401 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-14, 22:26   

no widzisz :D to 3mam kciuki zebys na tego anestezjologa co trza trafiła ;-)

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 401 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-15, 08:38   

Madae napisał/a:
jesli o zachłysniecie chodzi to zawsze mozesz isc na czczo

nie może tylko musi :!: mój Matik jak miał usuwane migdałki, to lekką kolację dzień wcześniej i nic więcej do południa następnego dnia, nawet pić nie mógł :!: to jest ważne, nie można jeść i pić przed narkozą :!:

madzia 

Informacje:
Dołączyła 421 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-15, 08:43   

i ja podtrzymuje slowa Magdyru, :!: :!: Narkoza TYLKO na czczo :!:
Powinni Cie o tym poinformować :roll:

Roszpunka 

Informacje:
Dołączyła 213 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-15, 12:17   

LeeLoo napisał/a:
Ostatnią narkozę zniosłam bardzo dobrze, po wybudzeniu na stole operacyjnym spałam tylko pół godziny pod tlenem, później byłam jakieś 3-4godz. tylko senna, no i mdliło mnie trochę jak próbowałam wstać, ale ogólnie było ok.
Czyli miałaś już zabieg w narkozie. Bo z pierwszego postu wynikało że nie. Wiesz już jak to wygląda i czego można się spodziewać.

Dorotea 
Zapach lata:)

Informacje:
Dołączyła 270 dni temu

Profil:
Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2008-02-15, 13:14   

A dlaczego chcą Ci usunąć te ósemki jeśli nawet nie wyrosły?
Za mało miejsca w szczęce?
Ja bym się dała pokroić aby mi wyrosły ósemki a mi nawet siódemki nie wyrosły :-(

LeeLoo 
wbijać we wszystko

Informacje:
Dołączyła 284 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-17, 20:01   

Te ósemki są tzw. wstrzymane. W dziąśle widać już część korony i widać także, że zęby te są zepsute. Oprócz tego boli mnie nieraz od nich cała dolna szczęka i wiadomo już, że one nie wyjdą, bo mam za mało miejsca w szczence.

Co do tego, że trzeba być na czczo to bardzo dobrze wiem. Pamiętam z ostatniej narkozy. Lekka kolacja i pić można do 24.00.
Ale dla bezpieczeństwa chyba nawet kolacji nie zjem.

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 582 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2008-02-17, 21:02   

LeeLoo, ja mam identycznie :-( mało tego ósemki rosną mi nie pionowo do góry a poziomo głęboko pod dziąsłem :shock: :shock: :shock: lekarz mówił mi o usówaniu na żywca (minutę po tym jak po całodniowej męcę usunął mi szóstkę) wiałam aż się kurzyło i tyle mnie widział :lol: jak będe miała je usuwane to tylko w uśpieniu na żywca nie chce tego przechodzić.Tyle że u mnie jest strach bo ja nigdy narkozy nie miałam ...ba ostatni raz w szpitalu byłam jako pół roczne niemowlę z zatruciem więc nie wiem nawet co to narkoza i pobyt w szpitalu ...

antosia 
carmeline

Informacje:
Dołączyła 155 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-26, 11:57   leczenie zębów pod narkozą

Witajcie wiecie moze ile kosztuje leczenie zębów pod narkozą??próbowałam znależć info w necie ale mi sie nie udało...może któraś z was miała robiony taki zabieg...ja mam kilka plomb do zrobienia ale na fotelu nie usiade bo znieczulenie na mnie nie działa. Nawet kiedys dentystka podała mi 3 dawki dookola zęba i tez wrzeszczałam z bólu(mimo ze odczekalysmy odpowiednia ilosc czasu:))..zazdroszcze tym na ktorym zastrzyki dzialaja. Dlatego chciałabym wyleczyc wszystkie zeby pod narkoza i miec to z glowy..Po zabiegu-a niech boli wazne ze w trakcie nic nie będę czuła:)
Dziekuję z góry za informacje...pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: madzia: 2008-02-26, 12:03 ]
Antosia, tu poruszałyśmy ten temat/madzia

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 582 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2008-02-26, 14:57   

ponad 400zł za samą narkozę o ile dobrze pamiętam ale mogę się mylić, zresztą każda klinika ma inny cennik ;-)

LeeLoo 
wbijać we wszystko

Informacje:
Dołączyła 284 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-03, 17:46   

Dziewczyny jutro między 8.00 a 14.00 sądny dzień, więc proszę was gorąco o kciuki.
A co do prywatnej narkozy ceny od tego roku zmieniły się radykalnie! Narkoza kosztuje w granicach 900zł. We Wrocławiu znalazłam jeden gabinet na ul. Grabiszyńskiej gdzie liczą od godziny narkozy cenę. Godzina kosztuje 300zł

Odpowiedz do tematu