Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 534 dni temu Posty: 2055 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-07-28, 09:29
w sumie juz wszystko na temat endometriozy wiem, bo jak zachorowałam to przeczytałam wszelkie możliwe strony i poradniki na ten temat.
a co do torbieli ogolnie to lekarz powinien pobrac jakies probki , zainicjowac leczenie tabletkami czy cokolwiek zrobic, ale wziac sie do działania.
torbiele nie musza byc groźne, ale tak jak z nadzerka- nigdy nie wiadomo w co sie to przerodzi
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 354 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-07-30, 16:47
Ja jestem juz 2 lata po zabiegu osuwania nadżerki. Ja miałam ja wymrażaną (krioterapia), zabieg trwał bardzo króciutko, samo wymrażanie nie bolało, jedyną nieprzyjemną rzeczą był wziernik Od tamtej pory na szczeście nadżerka nie wraca, ale muszę przyznać, że zaczęłam bardziej o siebie dbać, w tej kwestii.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 354 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-07-30, 17:27
Cytat:
a co to jest ten 'wziernik'
Jest to narzędzie ginekologa, które tenże lekarz wkłada do pochwy, aby móc rozchylić jej ścianki i zajrzec do środka, wyglada np tak http://www.sklep-med.pl/p...9f5735f3587cc64
[ Dodano: 2007-07-30, 17:28 ]
Na pewno fachowo, ale mam nadzieję, że jasno wytłumaczyłam
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 342 dni temu Posty: 570
Profil:
Wysłany: 2007-08-01, 21:03
Ja miałam nadżerkę i leczyłam ją globulkami.Była mała, wiec nie trzeba było robić żadnego zamrażania. Po jakimś czasie poszłam do ginekologa i okazało sie, że prawie śladu po niej nie ma. Wkrótce musze iść znowu, zobaczyć jak z tą nadżerką. Podobno nadżerka lubi powracać.
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 364 dni temu Posty: 273 Skąd: zewsząd
Profil: Imię: Ewelina
Wzrost: 169
Włosy: ciemna czekolada
Stan: w stałym związku
Wysłany: 2007-08-01, 21:17
Nimfetka,
u mnie też nie wielka i lekarz zamiast przepisać mi globulki (jak Ty mówisz) to powiedział spokojnie za rok na przykład wymrozi się.co za debil
[ Dodano: 2007-08-01, 21:19 ]
ps sorry za słowo "debil" ale inaczej juz nie mozna
Profil:
Wysłany: 2007-08-01, 21:26
Dobra, naprawdę debil(to delikatnie powiedziane). Znaczenia takich chorób nie powinno się umniejszać...A właśnie, jak z tą nadżerką?Byłaś u tego lekarza?
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 364 dni temu Posty: 273 Skąd: zewsząd
Profil: Imię: Ewelina
Wzrost: 169
Włosy: ciemna czekolada
Stan: w stałym związku
Wysłany: 2007-08-01, 21:33
byłam u 4-tego lekarza w przychodni ale pech był taki że jak ja przyszłam to babka kończyła pracę. a dzis byłam prywatnie ale musze poczekać 2 dn. na umówioną wizyte. pozatym na razie musze jeszce zrobić USG bo mam skierowanie ... dużo chodzenia mnie czeka pffff
Profil:
Wysłany: 2007-08-01, 21:41
Aha, to faktycznie jakiś pech, ale po burzy zawsze musi przyjść słońce.
W końcu wszystko się wyjaśni i przynajmniej będziesz wiedzieć na czym stoisz.
BTW
W tamtym roku mialam podejrzenie zapalenia wyrostka, ale nie wiedzieli dokładnie co mi jest (miałam silne bóle w całym brzuchu) więc poddałam się m.in.badaniu ginekologicznemu w tymże szpitalu w którym leżałam (zawsze chodziłam prywatnie).
To był facet:po pierwsze-0 delikatności...po drugie mimo iż nadżerka nie zeszła nie raczył mnie o tym poinformować, że w ogóle istnieje. Kompletna olewka, tak to jest często w szpitalach. Dynda im.
nastraszyłyście mnie tą nadżerką
po powrocie z wakacji do gina trzeba lecieć. niby nigdy nie miałam, ale stany zapalne to częste u mnie, a jak tu piszą - od tego się zaczyna wszystko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum