Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Na kogo będziecie głosować?

Na kogo zagłosujesz?
PIS
10%
 10%  [ 3 ]
PO
35%
 35%  [ 10 ]
LIS
0%
 0%  [ 0 ]
SLD
17%
 17%  [ 5 ]
Partia Kobiet
7%
 7%  [ 2 ]
PSL
3%
 3%  [ 1 ]
Samoobrona
0%
 0%  [ 0 ]
LPR
0%
 0%  [ 0 ]
UPR
3%
 3%  [ 1 ]
Nie pójdę głosować
21%
 21%  [ 6 ]
Głosowań: 28
Wszystkich Głosów: 28

Autor Wiadomość
zosia

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-08-13, 01:50   Na kogo będziecie głosować?

Idą wybory wielkimi krokami:

PIS jest w kropce, bo grozi im utrata subwencji za przyjęcie pieniedzy z zagranicy i nie zwrócenie ich w ustawowym 30 dniowym terminie, podobna sytację ma SLD,
PIS robi wstęp do kampanii wyborczej próbując zdyskredytowac wszystkich przeciwników po kolei(lecą przedwyborcze głowy a będzie ich wiecej),
PIS robi propagandę w postaci akcji propagandowych typu polityka prorodzinna i wyciągniecie kobiet z kuchni(polegających jedynie na wykrzyczeniu haseł, ze chcą coś zrobic)-próba przejęcia elektoratu Partii Kobiet, a Partia Marka Jurka ma przejąc elektorat LPR
PIS dogadał sie prawdopodobnie z PO
obydwie partie robią już spoty przedwyborcze...

Wniosek: wybory są badzo bardzo prawdopodobne

na kogo zagłosujecie?
Ostatnio zmieniony przez Kociak 2007-08-16, 10:57, w całości zmieniany 1 raz  

REKLAMA

madzia 

Informacje:
Dołączyła 454 dni temu

Profil:

Wysłany: 2007-08-13, 10:10   

zosia napisał/a:

na kogo zagłosujecie?
na nikogo :roll: nie lubie tych tematow, nie interesuja mnie i w ogole jest mi obojetne co kolwiek sie wydarzy 8-) ;-)

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 620 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-08-13, 11:24   

Myślę, że o ile dojdzie do wyborów to zagłosowałabym tak jak ostatnio na PO. Chociaż obecnie nie widzę żadnej partii wartej władzy, ale to już by było coś innego niż kaczory z wieśniakiem i kretynem na czele :/
Ale czy oby na pewno wybory będą? Pomimo tego, że obecnie dymisjonowani są Ministrowie z LPR-u ( w tym Giertych) i Samoobrony, to PIS zawsze może coś jeszcze wymyślić, żeby przy władzy się utrzymać :roll:
Ogólnie: sytuacja polityczna w Polsce obecnie to jeden wielki bałagan i politycy nie zajmują się już kompletnie niczym oprócz zastanawiania się co z koalicją, rozmowami i dymisjami :roll: Dla mnie to nasz rząd upadł już tak nisko, że niżej już nie można...
Ale do wyborów pójdę, bo jeśli nie, to się znowu okaże, że 70 % wyborców to same mohery, które znowu będą głosować na PIS, 10% to wieśniaki głosujące na Samoobronę i kolejne parę % to wielbiciele Romana :/

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 406 dni temu

Profil:
Imię: Alina
Wzrost: niski
Włosy: blond
Stan: zaręczona :)
Partner: Krzysiek
Wysłany: 2007-08-13, 11:29   

Ja bym chciała aby te wybory juz były :evil: :evil: bo to co oni tam wyrabiaja to brak słów :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Zagłosowałam na PO bo Pis się nie sprawdzil.Reszty nie biore pod uwagę na dzień dzisiejszy :!:

zosia

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-08-14, 02:09   

a ja na Partię Kobiet-jest nowa jeszcze nie upaplana w aferach i błocie i tylko w niej widze jakąś nadzieję... tym bardziej, że nie jest to partia ideowa, czyli nie będzie zajmowac sie sporami o bzdety, ale partia potrzeb kobiecych

żadna ze starych partii mi nie odpowiadała dlatego w poprzednich wyborach w ogóle nie głosowałam, od lat to są ciągle Ci sami ludzie uczestniczący w schematach aferowych, po czym zmieniający jedynie nazwy swoich partii, a w zasadzie wszystkim chodzi jedynie o władze i utrzymanie się na posadkach poselskich, swoje programy i wyborców(czyli lud) mają w ***, są oczywiście pewnie pojedyńcze przypadki uczciwych polityków, którzy rzeczywiście chcą coś zrobić dla ludzi, ale tacy nie utrzymują sie długo w tym środowisku... mdli mnie ich postawa...

Nimfetka 

Informacje:
Dołączyła 374 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-08-14, 02:13   

Żadna partia nie zasługuje na to, żeby rządzić w kraju, ale jak już coś to będę głosowac na PO.

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 432 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-08-14, 08:54   

Haaaa na PO, a co takiego PO zrobiło do tej pory ?? Ja jestem za Kaczorami- są bezwzględni i wszystkie smrodu wyjawniają. Brawo.

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 434 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-08-14, 08:56   

a ja pierdziele wybory, nigdy nie chodze :-P nic a nic mnie polityka nie interesuje, niech się dzieje wola nieba <umieraam>

Emiliana 
Emiliana

Informacje:
Dołączyła 375 dni temu

Profil:
Imię: Emilia
Wzrost: 175
Włosy: brunetka
Stan: panna
Wysłany: 2007-08-14, 09:58   

Ja też nie czuję sie mocna w temacie polityka, nie byłam jeszcze na zadnych wyborach i poki co nie zamierzam isc :roll:

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 620 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-08-14, 11:58   

Magdaru napisał/a:
niech się dzieje wola nieba <umieraam>

Emiliana napisał/a:
nie byłam jeszcze na zadnych wyborach i poki co nie zamierzam isc

ale taka postawa właśnie doprowadza do tego, że tak jak teraz, mamy najgorsze rządy od dłuższego czasu...
Jewel napisał/a:
a co takiego PO zrobiło do tej pory ?? Ja jestem za Kaczorami- są bezwzględni i wszystkie smrodu wyjawniają. Brawo.
a co zrobiły Kaczory? Jak na razie to ośmieszają nasz kraj na arenie międzynarodowej i same afery ukazują... Ciekawa jestem, co dopiero wyjdzie na jaw, jak oni stracą władzę, jakie ONI przekręty robili w czasie swojej prezydentury :roll: Nie jestem fanką PO, ale mam nadzieję, że może ich rządy będą lepsze od tych kaczorowskich, może zajmą się w końcu sprawami Polski choć trochę, a nie utrzymaniem własnego tyłka na posadzie, bo przez te prawie 2 lata rządów kaczorów to nie potrafię znaleźć nic, coby dobrego dla państwa i obywateli zrobili bliźniacy <bezradny>
A to co obecnie dzieje się od kilku miesięcy w polityce naszej to już po prostu jest tak żałosne...tak jakby cała Polska miała żyć sprawami polityków a nie na odwrót :roll:

Nimfetka 

Informacje:
Dołączyła 374 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-08-14, 12:22   

Bo oni odkrywaniem afer zasłaniają swoją nieudolność w rządzie. ;]

A w kraju jak na razie rządzi nie kto inny jak Rydzyk.

Niepokorna 
poza światem

Informacje:
Dołączyła 451 dni temu

Profil:
Imię: Ewa
Wysłany: 2007-08-14, 15:31   

zosia napisał/a:
PIS dogadał sie prawdopodobnie z PO
obydwie partie robią już spoty przedwyborcze...

ciekawe, jak na razie widzę same spoty PiS, podobno TVP nie zgodziła się na wyświetlanie spotów PO. Dlaczego? Nietrudno się domyślić.
To ma być dogadanie się? Bo spoty to wielka kasa, każda TV by na to poszła, ale PiS trzyma Telewizję Publiczną na smyczy... :/ A tam największa oglądalność. Podzielam zdanie Kociaka na temat PiS.
Głosować pójdę na pewno.

Taka ciekawostka. Mam kilku znajomych z uczelni którzy są rozsiani po całej Europie. Oni są jeszcze bardziej zorientowani o wygłupach naszych Kaczek niż my sami. Serio, mnie jest wstyd z nimi gadać o naszej polityce...
Ostatnio zmieniony przez Kociak 2007-08-16, 10:48, w całości zmieniany 1 raz  

NudnaBaba 

Informacje:
Dołączyła 410 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-08-14, 17:46   

Emiliana napisał/a:
Ja też nie czuję sie mocna w temacie polityka, nie byłam jeszcze na zadnych wyborach i poki co nie zamierzam isc :roll:

Ja tez nie byłam i nie mam zamiaru iść i wybierać nieodpowiednich ludzi. Bo im zawsze na pieniądzach zalezy.
Jakbym miała głosować to tak ewentualnie na PO, na PIS - nigdy

Nimfetka 

Informacje:
Dołączyła 374 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-08-14, 19:17   

NudnaBaba napisał/a:
Jakbym miała głosować to tak ewentualnie na PO, na PIS - nigdy

Dlatego warto iść na wybory-im więcej jest głosów na daną partię, tym mniejsze szanse ma przeciwnik.

Niepokorna 
poza światem

Informacje:
Dołączyła 451 dni temu

Profil:
Imię: Ewa
Wysłany: 2007-08-15, 00:00   

Nimfetka, masz rację. Ja też idę, aby nie wybrano ponownie PiS, nie ma odpowiednich kandydatów (obecnie), ale każdy lepszy od PiSu...
Po odwołaniu Leppera i Giertycha wszyscy ministrowie są z PiSu. Prezydent i premier także. Chyba nie chcecie w Polsce rządów "jednopartyjnych"? :-/

Odpowiedz do tematu