Wysłany: 2007-08-13, 01:50 Na kogo będziecie głosować?
Idą wybory wielkimi krokami:
PIS jest w kropce, bo grozi im utrata subwencji za przyjęcie pieniedzy z zagranicy i nie zwrócenie ich w ustawowym 30 dniowym terminie, podobna sytację ma SLD,
PIS robi wstęp do kampanii wyborczej próbując zdyskredytowac wszystkich przeciwników po kolei(lecą przedwyborcze głowy a będzie ich wiecej),
PIS robi propagandę w postaci akcji propagandowych typu polityka prorodzinna i wyciągniecie kobiet z kuchni(polegających jedynie na wykrzyczeniu haseł, ze chcą coś zrobic)-próba przejęcia elektoratu Partii Kobiet, a Partia Marka Jurka ma przejąc elektorat LPR
PIS dogadał sie prawdopodobnie z PO
obydwie partie robią już spoty przedwyborcze...
Wniosek: wybory są badzo bardzo prawdopodobne
na kogo zagłosujecie?
Ostatnio zmieniony przez Kociak 2007-08-16, 10:57, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 620 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-08-13, 11:24
Myślę, że o ile dojdzie do wyborów to zagłosowałabym tak jak ostatnio na PO. Chociaż obecnie nie widzę żadnej partii wartej władzy, ale to już by było coś innego niż kaczory z wieśniakiem i kretynem na czele
Ale czy oby na pewno wybory będą? Pomimo tego, że obecnie dymisjonowani są Ministrowie z LPR-u ( w tym Giertych) i Samoobrony, to PIS zawsze może coś jeszcze wymyślić, żeby przy władzy się utrzymać
Ogólnie: sytuacja polityczna w Polsce obecnie to jeden wielki bałagan i politycy nie zajmują się już kompletnie niczym oprócz zastanawiania się co z koalicją, rozmowami i dymisjami Dla mnie to nasz rząd upadł już tak nisko, że niżej już nie można...
Ale do wyborów pójdę, bo jeśli nie, to się znowu okaże, że 70 % wyborców to same mohery, które znowu będą głosować na PIS, 10% to wieśniaki głosujące na Samoobronę i kolejne parę % to wielbiciele Romana
a ja na Partię Kobiet-jest nowa jeszcze nie upaplana w aferach i błocie i tylko w niej widze jakąś nadzieję... tym bardziej, że nie jest to partia ideowa, czyli nie będzie zajmowac sie sporami o bzdety, ale partia potrzeb kobiecych
żadna ze starych partii mi nie odpowiadała dlatego w poprzednich wyborach w ogóle nie głosowałam, od lat to są ciągle Ci sami ludzie uczestniczący w schematach aferowych, po czym zmieniający jedynie nazwy swoich partii, a w zasadzie wszystkim chodzi jedynie o władze i utrzymanie się na posadkach poselskich, swoje programy i wyborców(czyli lud) mają w ***, są oczywiście pewnie pojedyńcze przypadki uczciwych polityków, którzy rzeczywiście chcą coś zrobić dla ludzi, ale tacy nie utrzymują sie długo w tym środowisku... mdli mnie ich postawa...
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 620 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-08-14, 11:58
Magdaru napisał/a:
niech się dzieje wola nieba
Emiliana napisał/a:
nie byłam jeszcze na zadnych wyborach i poki co nie zamierzam isc
ale taka postawa właśnie doprowadza do tego, że tak jak teraz, mamy najgorsze rządy od dłuższego czasu...
Jewel napisał/a:
a co takiego PO zrobiło do tej pory ?? Ja jestem za Kaczorami- są bezwzględni i wszystkie smrodu wyjawniają. Brawo.
a co zrobiły Kaczory? Jak na razie to ośmieszają nasz kraj na arenie międzynarodowej i same afery ukazują... Ciekawa jestem, co dopiero wyjdzie na jaw, jak oni stracą władzę, jakie ONI przekręty robili w czasie swojej prezydentury Nie jestem fanką PO, ale mam nadzieję, że może ich rządy będą lepsze od tych kaczorowskich, może zajmą się w końcu sprawami Polski choć trochę, a nie utrzymaniem własnego tyłka na posadzie, bo przez te prawie 2 lata rządów kaczorów to nie potrafię znaleźć nic, coby dobrego dla państwa i obywateli zrobili bliźniacy
A to co obecnie dzieje się od kilku miesięcy w polityce naszej to już po prostu jest tak żałosne...tak jakby cała Polska miała żyć sprawami polityków a nie na odwrót
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 451 dni temu Posty: 110 Skąd: Opole
Profil: Imię: Ewa
Wysłany: 2007-08-14, 15:31
zosia napisał/a:
PIS dogadał sie prawdopodobnie z PO
obydwie partie robią już spoty przedwyborcze...
ciekawe, jak na razie widzę same spoty PiS, podobno TVP nie zgodziła się na wyświetlanie spotów PO. Dlaczego? Nietrudno się domyślić.
To ma być dogadanie się? Bo spoty to wielka kasa, każda TV by na to poszła, ale PiS trzyma Telewizję Publiczną na smyczy... A tam największa oglądalność. Podzielam zdanie Kociaka na temat PiS.
Głosować pójdę na pewno.
Taka ciekawostka. Mam kilku znajomych z uczelni którzy są rozsiani po całej Europie. Oni są jeszcze bardziej zorientowani o wygłupach naszych Kaczek niż my sami. Serio, mnie jest wstyd z nimi gadać o naszej polityce...
Ostatnio zmieniony przez Kociak 2007-08-16, 10:48, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Dołączyła 410 dni temu Posty: 2439 Skąd: Kraina Wolności
Profil:
Wysłany: 2007-08-14, 17:46
Emiliana napisał/a:
Ja też nie czuję sie mocna w temacie polityka, nie byłam jeszcze na zadnych wyborach i poki co nie zamierzam isc
Ja tez nie byłam i nie mam zamiaru iść i wybierać nieodpowiednich ludzi. Bo im zawsze na pieniądzach zalezy.
Jakbym miała głosować to tak ewentualnie na PO, na PIS - nigdy
_________________ Bo ja kocham tak
jak wolność kocha ptak....
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 451 dni temu Posty: 110 Skąd: Opole
Profil: Imię: Ewa
Wysłany: 2007-08-15, 00:00
Nimfetka, masz rację. Ja też idę, aby nie wybrano ponownie PiS, nie ma odpowiednich kandydatów (obecnie), ale każdy lepszy od PiSu...
Po odwołaniu Leppera i Giertycha wszyscy ministrowie są z PiSu. Prezydent i premier także. Chyba nie chcecie w Polsce rządów "jednopartyjnych"?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum