Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 398 dni temu Posty: 4057 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2007-09-30, 19:01
Cerratko ja jeszcze dodam o tym rozliczaniu z przeszłości. Po pierwsze po to takie rzeczy się dzieją i nie tylko u nas ale dlaczego na przykład w Serbii chcą aby wydano zbrodniarzy serbskich. Bo jest to pokazanie przyszłym pokoleniom, że aresztowania, tortury ( wybijanie zębów, pazkokci, bicie do utraty przytomności) nie ujdą nikomu płazem i że zawsze odpowiada się za wszelkie przestępstwa Jak mogą takie rzeczy uchodzić ludziom bezkarnie, no jak?. Ludzie troszkę moralności
Resztę argumentów nie będę odpierać- nic nie jest prawdą bo nawet nie ma sensu
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Wiedzę o Polsce zdobywasz na razie tylko na lekcji historii i WOS-u w szkole, a wiadomo, że to jest wiedza "okrojona". Proponowałabym coś więcej, niż obowiązkowy podręcznik.
Kasiula, to, że ktoś myśli inaczej niż Ty wcale nie oznacza, że wiedzę na dany temat ma okrojoną.
Ja także nie będę się ustosunkowywała do tej wyliczanki bo uważam że i tak nie ma sensu Każdy będzie bronił swojego zdania i każdy odbiera dane fakty w inny sposób w zależności od tego, jaką partię popiera, bądź jakiej zdecydowanie nie lubi...
A ja kurde nawet nie będę mogła jutro obejrzeć tej całej debaty Kaczyńskiego i Kwaśniewskiego, bo na razie tv mi tu nie działa chociaż może nie ma czego żałować... i tak pewnie będą się tylko nawzajem błotem obrzucać
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 387 dni temu Posty: 3317 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-10-01, 09:35
Kociak napisał/a:
A ja kurde nawet nie będę mogła jutro obejrzeć tej całej debaty Kaczyńskiego i Kwaśniewskiego, bo na razie tv mi tu nie działa
a podobno w internecie będzie można na żywo oglądać, tylko nie wiem na jakiej stronie i tak samo w radiu będzie ta debata puszczona
mówili o tym w telewizji
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Wiecie co, najgorsze jest to, że w tym kraju ciągle się myśli kategoriami. Jeśli będziemy uważać, że każdy, kto z lewicy, to komuch, a cała prawica to liberałowie, to daleko nie zajdziemy!
W naszym kraju wiele spraw potrzebuje rozwiązania już i nie może czekać w kolejce, aż pozałatwiamy sprawy zdrajców i zbrodniarzy. Najważniejsze jest to, co tu i teraz, a nie to, co było. Przestańmy myśleć kategoriami historycznymi, bo daleko nas to nie zaprowadzi. Zacznijmy myśleć o poprawieniu bytu zwykłego człowieka, bo to jest teraz najważniejsze.
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 373 dni temu Posty: 7227 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2007-10-01, 16:09
Kasiula napisał/a:
Wiedzę o Polsce zdobywasz na razie tylko na lekcji historii i WOS-u w szkole, a wiadomo, że to jest wiedza "okrojona". Proponowałabym coś więcej, niż obowiązkowy podręcznik.
o nie nie kochana, tu się mylisz
Kasiula napisał/a:
Zwróć uwagę na to, w rządzie nikt nie może nic robić sam sobie (reformy ministra edukacji były zaaprobowane przez rząd - litości!, to samo dotyczy Euro 2012 - jak możesz pisać o jednej osobie! i co? ta jedna osoba nic nie zrobi i tylko tą jedną osobę się zlinczuje, jak nic z tego nie wyjdzie?).
nie chodziło mi o to... Po prostu ta osoba musi sama czymś zarządzać, ona rozkręca to wszystko, tak? nie może być tak, że ja jestem odpowiedzialna za , powiedzmy szkolny wolontariat a wszyscy robią coś za mnie. Oni mogą coś przejąć, pomóc, zagłosować poradzić. Ale to ja powinnam być wolontariatowym "mózgiem", tak?
Kasiula napisał/a:
A afera billboardowa? Nie wiesz, co to takiego?
wiem, ale nie podałaś konkretnie swojego stanowiska w tej sprawie..<z tego co pamiętam>
Kasiula napisał/a:
Rozumiem, bronisz PiS-u, masz do tego prawo. Ale czasami wystarczy otworzyć trochę oczy
otwórz
[ Dodano: 2007-10-01, 16:31 ]
Jewel napisał/a:
Cerratko ja jeszcze dodam o tym rozliczaniu z przeszłości. Po pierwsze po to takie rzeczy się dzieją i nie tylko u nas ale dlaczego na przykład w Serbii chcą aby wydano zbrodniarzy serbskich. Bo jest to pokazanie przyszłym pokoleniom, że aresztowania, tortury ( wybijanie zębów, pazkokci, bicie do utraty przytomności) nie ujdą nikomu płazem i że zawsze odpowiada się za wszelkie przestępstwa Jak mogą takie rzeczy uchodzić ludziom bezkarnie, no jak?. Ludzie troszkę moralności
ja nie wiem jak ludzie mogą to nazywać rozdrapywaniem ran! Chyba ran skrzywdzonych...
to chyba normalne.. jest zbrodnia jest i kara!
Zwróć uwagę na to, w rządzie nikt nie może nic robić sam sobie (reformy ministra edukacji były zaaprobowane przez rząd - litości!, to samo dotyczy Euro 2012 - jak możesz pisać o jednej osobie! i co? ta jedna osoba nic nie zrobi i tylko tą jedną osobę się zlinczuje, jak nic z tego nie wyjdzie?).
nie chodziło mi o to... Po prostu ta osoba musi sama czymś zarządzać, ona rozkręca to wszystko, tak? nie może być tak, że ja jestem odpowiedzialna za , powiedzmy szkolny wolontariat a wszyscy robią coś za mnie. Oni mogą coś przejąć, pomóc, zagłosować poradzić. Ale to ja powinnam być wolontariatowym "mózgiem", tak?
No widzisz, nie do końca. Rząd bierze na siebie odpowiedzialność za przygotowanie euro i wyznacza do tego celu jedną osobę, czy zespół, który ma się tym zająć. Ale to rząd jest odpowiedzialny za to, żeby wszystkiego dopilnować. Ta osoba nie jest zostawiona sama sobie. Robi to pod nadzorem i kierownictwem. Jeszcze raz pytam, kto będzie odpowiedzialny, jeśli euro 2012 okaże się fiaskiem? Jedna osoba, czy cały rząd?
cerrata napisał/a:
Kasiula napisał/a:
A afera billboardowa? Nie wiesz, co to takiego?
wiem, ale nie podałaś konkretnie swojego stanowiska w tej sprawie..<z tego co pamiętam>
Nie zapisałam tego do zasług PiS-u, więc moje stanowisko w tej sprawie powinno Ci się samo pokazać. Chyba, że nie znasz dokładnie tej sprawy.
cerrata napisał/a:
Kasiula napisał/a:
Rozumiem, bronisz PiS-u, masz do tego prawo. Ale czasami wystarczy otworzyć trochę oczy
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 373 dni temu Posty: 7227 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2007-10-02, 19:15
do EURO :
wiem, wiem i to chciałam powiedzieć. Będą odpowiedzialni wszyscy ale ktoś zawini, tak? Myślę, że trzeba im kopa po prostu dać i już nie chce mi się tego wałkować już noooo.. powiedziałyśmy już co nam na sercu leżało
Ja wiem, że PiS i jego posłowie nie robią WSZYSTKIEGO dobrze. popełniają błędy jak każdy człowiek ale nie chcą destrukcji jak inni..
MOIM zdaniem
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 288 dni temu Posty: 221 Skąd: Stolyca
Profil: Imię: Kasia
Wysłany: 2007-10-02, 20:36
Pewnie ktoś na mnie nakrzyczy,ale głosować raczej nie pójdę.Ostatnio pochłonięta swoimi sprawami żyłam w oderwaniu od tego.Nie ma nikogo z kim mogłabym się identyfikować,a iść po to,żeby krzyżyk postawić to moim zdaniem bez sensu.
_________________ "Każdy człowiek ma pewien określony horyzont myślowy.
Kiedy ten się zwęża i staje się nieskończenie mały, zamienia się w punkt.
Wtedy człowiek mówi: "To jest mój punkt widzenia"
Informacje: Dołączyła 400 dni temu Posty: 6472 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-02, 21:05
Kaś ja czuje podobnie jak juz miałabym głosowac pod przymusem to tylko na partie kobiet i tak nie wygraja a zagłosowałabym w ramach solidarności jajników i niczego wiecej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum