Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Na kogo będziecie głosować?

Na kogo zagłosujesz?
PIS
10%
 10%  [ 3 ]
PO
35%
 35%  [ 10 ]
LIS
0%
 0%  [ 0 ]
SLD
17%
 17%  [ 5 ]
Partia Kobiet
7%
 7%  [ 2 ]
PSL
3%
 3%  [ 1 ]
Samoobrona
0%
 0%  [ 0 ]
LPR
0%
 0%  [ 0 ]
UPR
3%
 3%  [ 1 ]
Nie pójdę głosować
21%
 21%  [ 6 ]
Głosowań: 28
Wszystkich Głosów: 28

Autor Wiadomość
Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 398 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-30, 19:01   

Cerratko ja jeszcze dodam o tym rozliczaniu z przeszłości. Po pierwsze po to takie rzeczy się dzieją i nie tylko u nas ale dlaczego na przykład w Serbii chcą aby wydano zbrodniarzy serbskich. Bo jest to pokazanie przyszłym pokoleniom, że aresztowania, tortury ( wybijanie zębów, pazkokci, bicie do utraty przytomności) nie ujdą nikomu płazem i że zawsze odpowiada się za wszelkie przestępstwa Jak mogą takie rzeczy uchodzić ludziom bezkarnie, no jak?. Ludzie troszkę moralności :roll:

Resztę argumentów nie będę odpierać- nic nie jest prawdą bo nawet nie ma sensu <bezradny>

REKLAMA

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 587 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Ostrzeżeń: [4]
Wysłany: 2007-09-30, 22:47   

Kasiula napisał/a:
Wiedzę o Polsce zdobywasz na razie tylko na lekcji historii i WOS-u w szkole, a wiadomo, że to jest wiedza "okrojona". Proponowałabym coś więcej, niż obowiązkowy podręcznik.

Kasiula, to, że ktoś myśli inaczej niż Ty wcale nie oznacza, że wiedzę na dany temat ma okrojoną.

Ja także nie będę się ustosunkowywała do tej wyliczanki bo uważam że i tak nie ma sensu :) Każdy będzie bronił swojego zdania i każdy odbiera dane fakty w inny sposób w zależności od tego, jaką partię popiera, bądź jakiej zdecydowanie nie lubi...

A ja kurde nawet nie będę mogła jutro obejrzeć tej całej debaty Kaczyńskiego i Kwaśniewskiego, bo na razie tv mi tu nie działa <bezradny> chociaż może nie ma czego żałować... i tak pewnie będą się tylko nawzajem błotem obrzucać :roll:

Anija 

Informacje:
Dołączyła 387 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-10-01, 09:35   

Kociak napisał/a:
A ja kurde nawet nie będę mogła jutro obejrzeć tej całej debaty Kaczyńskiego i Kwaśniewskiego, bo na razie tv mi tu nie działa <bezradny>

a podobno w internecie będzie można na żywo oglądać, tylko nie wiem na jakiej stronie i tak samo w radiu będzie ta debata puszczona
mówili o tym w telewizji

Kasiula 

Informacje:
Dołączyła 299 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Wzrost: wystarczy ;)
Włosy: brunetka
Stan: zajęta
Wysłany: 2007-10-01, 09:54   

Wiecie co, najgorsze jest to, że w tym kraju ciągle się myśli kategoriami. Jeśli będziemy uważać, że każdy, kto z lewicy, to komuch, a cała prawica to liberałowie, to daleko nie zajdziemy!
W naszym kraju wiele spraw potrzebuje rozwiązania już i nie może czekać w kolejce, aż pozałatwiamy sprawy zdrajców i zbrodniarzy. Najważniejsze jest to, co tu i teraz, a nie to, co było. Przestańmy myśleć kategoriami historycznymi, bo daleko nas to nie zaprowadzi. Zacznijmy myśleć o poprawieniu bytu zwykłego człowieka, bo to jest teraz najważniejsze.

cerrata 
keep on rockin'

Informacje:
Dołączyła 373 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2007-10-01, 16:09   

Kasiula napisał/a:
Wiedzę o Polsce zdobywasz na razie tylko na lekcji historii i WOS-u w szkole, a wiadomo, że to jest wiedza "okrojona". Proponowałabym coś więcej, niż obowiązkowy podręcznik.

o nie nie kochana, tu się mylisz ;)
Kasiula napisał/a:
Zwróć uwagę na to, w rządzie nikt nie może nic robić sam sobie (reformy ministra edukacji były zaaprobowane przez rząd - litości!, to samo dotyczy Euro 2012 - jak możesz pisać o jednej osobie! i co? ta jedna osoba nic nie zrobi i tylko tą jedną osobę się zlinczuje, jak nic z tego nie wyjdzie?).

nie chodziło mi o to... Po prostu ta osoba musi sama czymś zarządzać, ona rozkręca to wszystko, tak? nie może być tak, że ja jestem odpowiedzialna za , powiedzmy szkolny wolontariat a wszyscy robią coś za mnie. Oni mogą coś przejąć, pomóc, zagłosować poradzić. Ale to ja powinnam być wolontariatowym "mózgiem", tak? :)

Kasiula napisał/a:
A afera billboardowa? Nie wiesz, co to takiego?

wiem, ale nie podałaś konkretnie swojego stanowiska w tej sprawie..<z tego co pamiętam>

Kasiula napisał/a:
Rozumiem, bronisz PiS-u, masz do tego prawo. Ale czasami wystarczy otworzyć trochę oczy :-)

otwórz

[ Dodano: 2007-10-01, 16:31 ]
Jewel napisał/a:
Cerratko ja jeszcze dodam o tym rozliczaniu z przeszłości. Po pierwsze po to takie rzeczy się dzieją i nie tylko u nas ale dlaczego na przykład w Serbii chcą aby wydano zbrodniarzy serbskich. Bo jest to pokazanie przyszłym pokoleniom, że aresztowania, tortury ( wybijanie zębów, pazkokci, bicie do utraty przytomności) nie ujdą nikomu płazem i że zawsze odpowiada się za wszelkie przestępstwa Jak mogą takie rzeczy uchodzić ludziom bezkarnie, no jak?. Ludzie troszkę moralności :roll:

ja nie wiem jak ludzie mogą to nazywać rozdrapywaniem ran! Chyba ran skrzywdzonych...
to chyba normalne.. jest zbrodnia jest i kara!

Kasiula 

Informacje:
Dołączyła 299 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-02, 10:51   

cerrata napisał/a:
Kasiula napisał/a:
Zwróć uwagę na to, w rządzie nikt nie może nic robić sam sobie (reformy ministra edukacji były zaaprobowane przez rząd - litości!, to samo dotyczy Euro 2012 - jak możesz pisać o jednej osobie! i co? ta jedna osoba nic nie zrobi i tylko tą jedną osobę się zlinczuje, jak nic z tego nie wyjdzie?).

nie chodziło mi o to... Po prostu ta osoba musi sama czymś zarządzać, ona rozkręca to wszystko, tak? nie może być tak, że ja jestem odpowiedzialna za , powiedzmy szkolny wolontariat a wszyscy robią coś za mnie. Oni mogą coś przejąć, pomóc, zagłosować poradzić. Ale to ja powinnam być wolontariatowym "mózgiem", tak? :)

No widzisz, nie do końca. Rząd bierze na siebie odpowiedzialność za przygotowanie euro i wyznacza do tego celu jedną osobę, czy zespół, który ma się tym zająć. Ale to rząd jest odpowiedzialny za to, żeby wszystkiego dopilnować. Ta osoba nie jest zostawiona sama sobie. Robi to pod nadzorem i kierownictwem. Jeszcze raz pytam, kto będzie odpowiedzialny, jeśli euro 2012 okaże się fiaskiem? Jedna osoba, czy cały rząd? :roll:

cerrata napisał/a:
Kasiula napisał/a:
A afera billboardowa? Nie wiesz, co to takiego?

wiem, ale nie podałaś konkretnie swojego stanowiska w tej sprawie..<z tego co pamiętam>

Nie zapisałam tego do zasług PiS-u, więc moje stanowisko w tej sprawie powinno Ci się samo pokazać. Chyba, że nie znasz dokładnie tej sprawy.

cerrata napisał/a:
Kasiula napisał/a:
Rozumiem, bronisz PiS-u, masz do tego prawo. Ale czasami wystarczy otworzyć trochę oczy :-)

otwórz

:-)

cerrata 
keep on rockin'

Informacje:
Dołączyła 373 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-02, 19:15   

do EURO :
wiem, wiem i to chciałam powiedzieć. Będą odpowiedzialni wszyscy ale ktoś zawini, tak? Myślę, że trzeba im kopa po prostu dać i już :P nie chce mi się tego wałkować już noooo.. powiedziałyśmy już co nam na sercu leżało :D
Ja wiem, że PiS i jego posłowie nie robią WSZYSTKIEGO dobrze. popełniają błędy jak każdy człowiek ale nie chcą destrukcji jak inni..
MOIM zdaniem :D

Kasiula 

Informacje:
Dołączyła 299 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-02, 19:57   

cerrata napisał/a:
do EURO :
wiem, wiem i to chciałam powiedzieć. Będą odpowiedzialni wszyscy ale ktoś zawini, tak? Myślę, że trzeba im kopa po prostu dać i już :P

No, trzeba by im tego kopa dać i to porządnego.

cerrata napisał/a:
nie chce mi się tego wałkować już noooo.. powiedziałyśmy już co nam na sercu leżało :D

Ok, koniec tematu ;-)

cerrata napisał/a:
Ja wiem, że PiS i jego posłowie nie robią WSZYSTKIEGO dobrze. popełniają błędy jak każdy człowiek ale nie chcą destrukcji jak inni..
MOIM zdaniem :D

Ponieważ zadeklarowałam koniec tematu, nie odniosę się do tej wypowiedzi ;-)

Kaś 
Księżna Pontu

Informacje:
Dołączyła 288 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-02, 20:36   

Pewnie ktoś na mnie nakrzyczy,ale głosować raczej nie pójdę.Ostatnio pochłonięta swoimi sprawami żyłam w oderwaniu od tego.Nie ma nikogo z kim mogłabym się identyfikować,a iść po to,żeby krzyżyk postawić to moim zdaniem bez sensu.

Madae 

Informacje:
Dołączyła 400 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-02, 21:05   

Kaś ja czuje podobnie :D jak juz miałabym głosowac pod przymusem to tylko na partie kobiet :P i tak nie wygraja :D a zagłosowałabym w ramach solidarności jajników i niczego wiecej :P

cerrata 
keep on rockin'

Informacje:
Dołączyła 373 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-03, 21:10   

Kaś, Madae, co to za nieobywatelska postawa? ;)

NudnaBaba 

Informacje:
Dołączyła 376 dni temu

Profil:
Ostrzeżeń: [1]
Wysłany: 2007-10-03, 22:38   

a ja chyba pójde głosować, ale niechętnie :-| :-P
Chyba na MN :-P

Moniika 

Informacje:
Dołączyła 306 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-03, 23:09   

A ja tam nigdzie sie nie wybieram :-)

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 398 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-03, 23:12   

Ja nie wiem czy pójdę głosować, w sumie nie ma na kogo. Chciałam na UPR ale z Giertychem <cenzurka>

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 335 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-03, 23:13   

Jewel napisał/a:
Chciałam na UPR ale z Giertychem <cenzurka>

Ja dokładnie tak samo...

Odpowiedz do tematu