Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Na kogo będziecie głosować?

Na kogo zagłosujesz?
PIS
10%
 10%  [ 3 ]
PO
35%
 35%  [ 10 ]
LIS
0%
 0%  [ 0 ]
SLD
17%
 17%  [ 5 ]
Partia Kobiet
7%
 7%  [ 2 ]
PSL
3%
 3%  [ 1 ]
Samoobrona
0%
 0%  [ 0 ]
LPR
0%
 0%  [ 0 ]
UPR
3%
 3%  [ 1 ]
Nie pójdę głosować
21%
 21%  [ 6 ]
Głosowań: 28
Wszystkich Głosów: 28

Autor Wiadomość
Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 398 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-27, 23:54   

Kociaczku nie jestem za Pisem ale z dwojga złego wolę Pis.

REKLAMA

Kasiula 

Informacje:
Dołączyła 299 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Wzrost: wystarczy ;)
Włosy: brunetka
Stan: zajęta
Wysłany: 2007-09-27, 23:54   

Kociak napisał/a:

poza tym, to taka nasza malutka społeczność - i tak nie wskóramy zbyt wiele, bo z badań wynika, że PiS i PO idą łeb w łeb...

A szkoda... Ale cieszyć się można :mrgreen:

Widziałyście dzisiejszą wizytę premiera w Łodzi? Żenada :-/
http://wiadomosci.onet.pl/2707742,relacjetv.html

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 587 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Ostrzeżeń: [4]
Wysłany: 2007-09-28, 00:07   

Jewel napisał/a:
Kociaczku nie jestem za Pisem ale z dwojga złego wolę Pis.
To tak jak ja tylko na odwrót, ale dobrze, że sprostowałaś :)

Kasiula napisał/a:
wiesz, ciężko powiedzieć, czy żenada. On sam tam nic takiego żenującego nie powiedział ani nie zrobił, tylko ludzie się odważyli mu coś wygarnąć prosto w oczy ...

cerrata 
keep on rockin'

Informacje:
Dołączyła 373 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2007-09-28, 16:42   

PiS

Kasiula 

Informacje:
Dołączyła 299 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-28, 18:09   

Kociak napisał/a:
Kasiula napisał/a:
wiesz, ciężko powiedzieć, czy żenada. On sam tam nic takiego żenującego nie powiedział ani nie zrobił, tylko ludzie się odważyli mu coś wygarnąć prosto w oczy ...

To było żenujące, jak diabli, bo gdyby był dobrym premierem, do czegoś takiego by nie doszło. A tak ma, na co zasłużył. A Polacy się wstydzą :-/

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 398 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-28, 19:13   

A pamiętacie premiera Millera? Ludzie nie grzeście mówiąc, że wizytka w Łodzi to żenada.

Kasiula 

Informacje:
Dołączyła 299 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-28, 19:34   

Miller nie przyniósł Polsce tyle wstydu, co Kaczyński (jeden i drugi zresztą). Mam wrażenie, że niektórzy nie są na bieżąco i nie wiedzą, co się w kraju dzieje :-/

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 335 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-28, 22:57   

Hm, ja generalnie nie lubię w dyskusje o polityce się wdawać - no po prostu. Na pewno jestem przeciw PiS-owi, bo po prostu nie widzę co by się za ich rządów zmieniło na lepsze.
Niemniej jednak, za poprzednich rządów też dobrze nie było. Z całą pewnością nie podoba mi się nieczysta gra tak ze strony PiSu, jak i PO, bo nie mówią, co sobą prezentują, tylko wytykają błędy rywalom, a dla mnie to po prostu <rzygi>
Dlatego ja głosuję na PSL, bo po pierwsze odpowiada mi ich program (w większości, nie wszystko, ale nie ma takiej partii, z którą bym się w pełni identyfikowała), a po drugie nie idą z prądem i za przeproszeniem nie wchodzą nikomu w tyłek, żeby wejść do koalicji.

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 398 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-28, 23:00   

Ja już też nie będę się wypowiadać na tematy polityczne bo niektórych wiedza z polityki mnie po prostu przeraża. Niech każdy głosuje jak mu sumienie podpowiada.
Ostatnio zmieniony przez Kociak 2007-09-28, 23:12, w całości zmieniany 1 raz  

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 587 dni temu

Profil:
Włosy: blondi :P
Ostrzeżeń: [4]
Wysłany: 2007-09-28, 23:09   

Kasiula napisał/a:
To było żenujące, jak diabli, bo gdyby był dobrym premierem, do czegoś takiego by nie doszło. A tak ma, na co zasłużył. A Polacy się wstydzą :-/
prawda jest taka, że ŻADEN premier nie będzie DOBRY. Zawsze znajdą się jego zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy, zawsze będzie odnosił sukcesy jak i popełniał błędy.
I nadal nie uważam, żeby to było żenujące - dla mnie to całkiem zwyczajna sytuacja, gdzie po prostu jedna odważna kobitka wygarnęła premierowi co myśli o tym co tam się z tą ulicą działo.

Cytat:
Mam wrażenie, że niektórzy nie są na bieżąco i nie wiedzą, co się w kraju dzieje
Jewel napisał/a:
niektórych wiedza z polityki mnie po prostu przeraża.

a mi się wydaje, że czasami jest tak, że jak ktoś się opowiada za daną partią to nie zauważa jej błędów, za to dokładnie liczy potknięcia rywali - i to chyba jest całkiem normalne i wcale nie zależy od wiedzy z polityki. Poza tym wiedza przeciętnego człowieka, którego polityka nie jest całym życiem nie ma możliwości wiedzieć wszystkiego, stąd też wychwytuje wiadomości dla niego istotne bądź ciekawe.

Ja osobiście np nie mogę porównać Millera z Kaczyńskim bo w zasadzie polityką tak w miarę zaczęłam się interesować całkiem niedawno i o Millerze to nie potrafiłabym powiedzieć nic konkretnego - same slogany <bezradny>

Kasiula 

Informacje:
Dołączyła 299 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-29, 00:43   

Zgodnie z sugestią, przenoszę się tutaj :)
cerrata napisał/a:
co np?
boże czemu nie podajecie konkretów tylko jedziecie ich bo to modne??
wkurza mnie to..
konkrety, a nie paplanie.
please :)

Konkrety? Proszę:
- pozorny spadek bezrobocia (tylko dlatego, że ludzie wyjechali za granicę, bo w Polsce nie było tak bardzo obiecywanej pracy),
- Polska jest krajem, który najgorzej wykorzystuje unijne fundusze (16% w ciągu dwóch lat),
- 3 miliony mieszkań i tysiąc kilometrów autostrad dalej pozostaje w sferze marzeń (nawet nie zaczęto nic robić),
- podobno rząd przygotował zasady organizacji Euro 2012 (kto to widział? :shock: ); tak naprawdę rząd nie zrobił do tej pory nic w sprawie Euro 2012, dalej stoimy w miejscu,
- powołanie CBA, co było totalną pomyłką,
- węszenie kolejnych afer,
- ciągłe "rozliczania się z przeszłością", które nie są nikomu do niczego potrzebne, bo tak naprawdę tej przeszłości nie da się już rozliczyć tak, jakbyśmy sobie tego życzyli; ci, którzy najwięcej zawinili i tak nie poniosą żadnych konsekwencji, bo albo zajmują wysokie stanowiska w kraju, albo/i są chronieni; a tak naprawdę cierpi na tym polityka prorodzinna, która odeszła w zapomnienie, bo przecież są ważniejsze sprawy,
- reforma szkolnictwa (mundurki, listy lektur, religia wliczana do średniej, itp. rewelacje ministra edukacji),
- wszechobecna cenzura (nie można mówić i pisać tego, co się myśli; przykład? niedawne odsunięcie Lisa z Wydarzeń jest ewidentnym przykładem na to, kto w tym kraju rządzi - dla niezorientowanych - Lis, jako publicysta, jest krytykiem PiS-u),
- przez to, co robią Kaczyńscy, jesteśmy postrzegani, jako kraj nietolerancyjny i wręcz zacofany, jeśli chodzi o homoseksualistów (cały świat śmiał się z "afery z Tinky Winky"; Kaczyński, będąc w Dublinie powiedział, że nie jest homofobem, po czym stwierdził, że "tą przypadłość" trzeba leczyć) oraz różne mniejszości kulturowe, rasowe,
- afery, afery, (m.in. afera bilboardowa),
- kłamstwa braci: "Nie będę premierem gdy mój brat będzie prezydentem"; "Nie będzie koalicji z Samoobroną"; "Nie zmienia się ordynacji wyborczej przed wyborami"; "Nie podniesiemy akcyzy na paliwo"; "W rządzie nie ma miejsca dla przestępców"; "Tanie państwo i redukcja administracji"; "Marcinkiewicz - premier na całą kadencję", "Chcemy koalicji z PO"; "Wycofamy wojska z Iraku", "Obniżymy ZUS", "Kościół nie ma wpływu na politykę PiS".

Tak, to prawda, kto by nie rządził, to ktoś inny będzie narzekał. Jednak w ciągu tych dwóch lat PiS przeszedł sam siebie i pokazał się od najgorszej strony :-/

Anija 

Informacje:
Dołączyła 387 dni temu

Profil:
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-09-29, 09:53   

Kasiula napisał/a:
Kociak napisał/a:
Kasiula napisał/a:

to moze ja sie wypowiem o wizycie premiera w lodzi, jako ze jestem łodzianka 8-)
ta kobieta ktora weszla z nim w dyskusje miala calkowita racje...
na codzien robotnicy strasznie sie opier***** korki ze az szok na ulicach...
bardzo ciezko gdziekolwiek dojechac :roll:
a wszystko przez to ze robotnicy konczyli kiedy chcieli...

gdy pojawila sie w lodzi informacja o tym ze premier ma przyjechac robotnicy zaczeli pracowac od switu do zmroku, nagle byli ciezko zapracowani... gdyby tak bylo juz od kkjilku tygodni ulice dawno bylyby zrobione :roll:

Dafne 

Informacje:
Dołączyła 358 dni temu

Profil:
Wzrost: 156
Włosy: aktualnie czarno-czerwone
Stan: mężatka
Wysłany: 2007-09-29, 21:52   

W kwestii formalnej - SLD nie startuje w wyborach samodzielnie tylko jako blok Lewica i Demokraci. Ponieważ takiej opcji nie ma w ankiecie oddaję głos na SLD. :-P

Jewel napisał/a:
Boże jak oni wygrają albo nie daj Boże żydo-komuna to tylko strzelić sobie w łeb.

A cóż to za twór ta "żydo-komuna"??

cerrata 
keep on rockin'

Informacje:
Dołączyła 373 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2007-09-30, 15:07   

Kasiula napisał/a:

- pozorny spadek bezrobocia (tylko dlatego, że ludzie wyjechali za granicę, bo w Polsce nie było tak bardzo obiecywanej pracy),

pracy jest mnóstwo, ale niestety zarobki są niższe w porównaniu z zaranianymi funtami czy euro za granicą. to oczywiste. Przeraża mnie to, ze ludzie po liceum chcieliby od razu kokosy zarabiać! najpierw wykształcenie...

Kasiula napisał/a:
- Polska jest krajem, który najgorzej wykorzystuje unijne fundusze (16% w ciągu dwóch lat),

Polska nie jest w Unii od jej początku. a to że ludzie nie potrafią z jej kasy korzystać to wina Kaczyńskiego może konkretnie? haha... W urzędach nawet nie umieją określić co do czego, to jak ludzie mają tą kasę wyciągać od Unii? To się rozkręci. już jest coraz lepiej.
Kasiula napisał/a:
- 3 miliony mieszkań i tysiąc kilometrów autostrad dalej pozostaje w sferze marzeń (nawet nie zaczęto nic robić),

kochana czy ty myślisz, że oni w ciągu miesiąca zrobią nagle NY z Polski?? przecież na to sie pracuje! Społeczeństwo jest niestety na tyle głupie, ze nie rozumie takich rzeczy...
Kasiula napisał/a:
- podobno rząd przygotował zasady organizacji Euro 2012 (kto to widział? :shock: ); tak naprawdę rząd nie zrobił do tej pory nic w sprawie Euro 2012, dalej stoimy w miejscu,
za to odpowiedzialna jest konkretna osoba a nie cały rząd...
Kasiula napisał/a:
- powołanie CBA, co było totalną pomyłką,

to nie jest konkret, po pierwsze.. a to dlaczego? ja wiem, lepiej z korupcją, przekrętami.. taa...
Kasiula napisał/a:
- węszenie kolejnych afer,

to źle? naprawdę? jakby cię ktoś okradał, okłamywał nie chciałabyś wiedzieć kto to zorobił? nie chciałabyś żeby został ukarany? co to za myślenie w ogóle...
Kasiula napisał/a:
- ciągłe "rozliczania się z przeszłością", które nie są nikomu do niczego potrzebne, bo tak naprawdę tej przeszłości nie da się już rozliczyć tak, jakbyśmy sobie tego życzyli; ci, którzy najwięcej zawinili i tak nie poniosą żadnych konsekwencji, bo albo zajmują wysokie stanowiska w kraju, albo/i są chronieni; a tak naprawdę cierpi na tym polityka prorodzinna, która odeszła w zapomnienie, bo przecież są ważniejsze sprawy,

?!
wiesz co to stan wojenny? wiesz co to SB i inne ścierwo?... naprawdę myślisz, że to źle, ze PiS chce pokazać kto jest kim..? Ludzie nie znają przeszłości polityków. nie wiedzą kto zrobił źle, a kto dobrze.. niewiedzą , kto teraz nagle udaje wielce świętego... I ludzie na nich głosują, bo myślą, że wszystko jest ok! litości
Kasiula napisał/a:
- reforma szkolnictwa (mundurki, listy lektur, religia wliczana do średniej, itp. rewelacje ministra edukacji),

jak sama mówisz, to są rewelacje Ministra Edukacji.. nie rządu ogólnie
Kasiula napisał/a:
- wszechobecna cenzura (nie można mówić i pisać tego, co się myśli; przykład? niedawne odsunięcie Lisa z Wydarzeń jest ewidentnym przykładem na to, kto w tym kraju rządzi - dla niezorientowanych - Lis, jako publicysta, jest krytykiem PiS-u),

łał, a jeszcze jakiś przykład? słuchaj nie pisz tego, bo jeszcze do więzienia pójdziesz. ja nie chcę cię obrażać, nie odbieraj tak tego, ok?po prostu mnie to przeraża, tak jak ciebie przeraża moje gadanie pewnie:)
Kasiula napisał/a:
- przez to, co robią Kaczyńscy, jesteśmy postrzegani, jako kraj nietolerancyjny i wręcz zacofany, jeśli chodzi o homoseksualistów (cały świat śmiał się z "afery z Tinky Winky"; Kaczyński, będąc w Dublinie powiedział, że nie jest homofobem, po czym stwierdził, że "tą przypadłość" trzeba leczyć) oraz różne mniejszości kulturowe, rasowe,

Teletubisi nie wygrzebał Kaczyński tylko jakaś idiotka która chciała zabłysnąć...
Kasiula napisał/a:
- afery, afery, (m.in. afera bilboardowa),
nie bardzo rozumiem co masz na myśli..

chciałabym tylko zauważyć, że to opozycja doszukuje się perdół które można im zarzucić, byle tylko odciągnąć wzrok mediów od siebie i swoich 'afer' ...
Tak ja to widzę..

Kasiula 

Informacje:
Dołączyła 299 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-30, 17:17   

cerrata, nie będę teraz odpierać wszystkich Twoich argumentów, tak jak Ty to zrobiłaś, bo po prostu mi się nie chce. Wiedzę o Polsce zdobywasz na razie tylko na lekcji historii i WOS-u w szkole, a wiadomo, że to jest wiedza "okrojona". Proponowałabym coś więcej, niż obowiązkowy podręcznik.
Zwróć uwagę na to, w rządzie nikt nie może nic robić sam sobie (reformy ministra edukacji były zaaprobowane przez rząd - litości!, to samo dotyczy Euro 2012 - jak możesz pisać o jednej osobie! i co? ta jedna osoba nic nie zrobi i tylko tą jedną osobę się zlinczuje, jak nic z tego nie wyjdzie?).

[quote="cerrata"]
Kasiula napisał/a:

Kasiula napisał/a:

kochana czy ty myślisz, że oni w ciągu miesiąca zrobią nagle NY z Polski?? przecież na to sie pracuje! Społeczeństwo jest niestety na tyle głupie, ze nie rozumie takich rzeczy...

To mnie autentycznie rozbawiło :-) Tak, głupi naród, bo uwierzył obietnicom przedwyborczym. Bardzo głupi. Gdyby pod te mieszkania chociaż 2 cegły położono, to naprawdę miałabym inne zdanie. Tymczasem, tak jak napisałam, nie zrobiono NIC w tej kwestii.

A afera billboardowa? Nie wiesz, co to takiego?

Rozumiem, bronisz PiS-u, masz do tego prawo. Ale czasami wystarczy otworzyć trochę oczy :-)

Odpowiedz do tematu