Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Donn
2009-04-21, 14:06
Musicale
Autor Wiadomość
cerrata 

Informacje:
Dołączyła 1128 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-02-01, 23:33   

oj muzyki słuchasz takiej jak ja, a przynajmniej podobnej,,, i normalnie zapomniałaś o tymże cudownym musicalu? :)

REKLAMA

bikini 

Informacje:
Dołączyła 435 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-05-22, 21:12   

Ja słucham opery, ale mam swoje ukochane pereleczki musicalowe. Wszystko Webbera- uwazam, ze to wspanialy kompozytor ("Upior", "Koty", "Jesus Christ Superstar", "Evita", "Tell me on a Sunday"...) Ech, duzy ma facet dorobek. Uwielbiam tez "Hair", nie pogardze "Cabaretem i "Sunset Boulevard". "Nedznicy tez sa dobrzy. "Skrzypek". Boze, naprawde tego jest duzoo :)

Black_Angel 

Informacje:
Dołączyła 782 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-05-26, 13:15   

cerrata napisał/a:
jedyny musical jaki mogłabym oglądać ( i to godzinaaami... ) to HAIR! <zakochany> moja miłość....

sie chwali !!!! <jupi>

co do Jesus Christ Superstar tylko wersja 1973.
2000 moim zdaniem jest do bani...
a w '73 dzizas moglby byc jednym z BeeGees :mrgreen: i ma lekkiego streeta co mu uroku dodaje :mrgreen:

bikini 

Informacje:
Dołączyła 435 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-05-26, 21:03   

I naprawde ma fajny glos... co tez mu uroku dodaje :mrgreen:

kashira 

Informacje:
Dołączyła 774 dni temu

Profil:
Wzrost: 160 cm
Włosy: kasztanek
Stan: narzeczona :)
Partner: Ł.
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2009-06-06, 12:55   

moim zdaniem "Mamma mia" był świetny <ookk> Super muzyka, widoczki i w ogóle bardzo mi sie podobało :-D

<serducho> Kiedy patrzy się razem w górę, niebo się przybliża ;)

Jagódka 

Informacje:
Dołączyła 380 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-07-25, 09:50   

Uwielbiam i zawsze wracam do "I'm singing in the rain" :mrgreen:

malenka 

Informacje:
Dołączyła 884 dni temu

Profil:
Nastrój:
zdolowana

Wysłany: 2009-07-25, 18:58   

A ja wczoraj oglądałam "Dreamgirls", i powiem wam że jest rewelacyjny!! a jak śpiewa jenifer hudson to po prostu kolana wymiękają... wspaniały film!!!

!czarownica 

Informacje:
Dołączyła 313 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-09-21, 22:10   

A ja uwielbiam musicale!!! Wynika to chyba z mojej wrażliwości na muzykę i tego, że uwielbiam dopasowywać muzykę do określonych sytuacji i zdarzeń. Musical to coś, co z pewnością mogę nazwać swoją pasją :)

malgonka 

Informacje:
Dołączyła 1116 dni temu

Profil:
Imię: Gosia
Stan: Panienka z okienka ;)
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-10-18, 23:47   

Musicale moja miłość, moja pasja, szczególnie jeśli chodzi o musicale francuskie, które naprawdę bardzo polecam, najukochańszy to Notre Dame de Paris, historia dzwonnika z Notre Dame, znakomite głosy, Garou w roli Quasimodo musical wspaniały i naprawdę bardzo godny polecenia, do tego francuskie, męskie głosy cudo :mrgreen:
Kolejną taką moją perełką jest też francuski "Romeo et Juliette" wersja polska naprawdę nie umywa się do tej francuskiej moim zdaniem. Musicali francuskich jest dużo oglądałam jeszcze "Króla słońce" i "Małego księcia" ale te już mnie mniej zachwyciły, na obejrzenie czeka jeszcze "Dracula".
Wybieram się właśnie do Warszawy na "Upiora w operze" nie mogę się doczekać w końcu spełni się moje marzenie :-D
Co do musicali w wersjach filmowych to kocham "Grease" klasyk jak dla mnie, kontynuacje już nie były takie dobre, a z takich nowszych to "Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street" nie wiedziałam, że Johnny potrafi tak pięknie śpiewać :-D

[ Dodano: 2009-12-02, 16:16 ]
No więc kochani moi wczoraj byłam na "Upiorze w operze" już jak weszłam i zobaczyłam scenografię to wiedziałam, że to nie będą pieniądze wyrzucone w błoto. Troche ciasno w tej Romie ale scena bajka, spadający żyrandol pod koniec 1 aktu niesamowite wrażenie. Bardzo chciałam by Upiora grał Damian Aleksander bo bardzo go lubię ale nie dane mi było, w roli Upiora wystąpił Paweł Podgórski ale nie mam zastrzeżeń piękny głos, świetna rola, rolę Christine grała Edyta Krzemień też cudnie śpiewała, Raoul Marcin Mroziński no i tu byłam bardzo miło zaskoczona świetny, mocny, wyraźny głos i to jak zagrał cudo. Wszystkie piosenki śpiewane na żywo z orkiestrą wrażenia nie do opisania, trochę się bałam, że mi się nie spodoba, bo oglądałam kiedyś w telewizji "Romea i Julię" co prawda teatru Buffo a nie Romy ale Romeo i Julia była straszna wszystkie emocje tak sztucznie zagrane, pocałunki, mimika twarzy wszystko sztuczne, bałam się, że tak samo będzie na Upiorze, a tu bardzo miłe zaskoczenie, mimika twarzy pięknie oddawała emocje, można było się przenieść w ten świat, chwilami nie czułam, że jestem w teatrze tylko, że naprawdę jestem prawdziwym świadkiem tej historii. Już na początku gdy usłyszałam pierwsze takty miałam łzy w oczach z emocji i radości, polecam wszystkim. Scenografia jest bajkowa trzeba po prostu to zobaczyć, najlepsze są sceny jak Upiór nagle znika ze sceny, ale też jak na pierwszym planie widać slajdy lochów a gdzieś w tle po schodach idzie Upiór z Christine. Cudnie było cudnie chętnie bym jeszcze raz zobaczyła ten spektakl. A tu pod koniec grudnia ma być "Notre Dame de Paris" w sali kongresowej o jak ja marzę by tam pojechać ale nie mam z kim :-/
Ogólnie polecam wszystkim lubiącym Musicale nie zastanawiajcie się warto jechać, znieść wszelkie niedogodności i to zobaczyć :-)

kasiunia90 

Informacje:
Dołączyła 240 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-12-16, 12:53   

Taniec wampirów jest świetny,polecam tym którzy nie byli,na prawde warto

LadyNefretete 
taka karma

Informacje:
Dołączyła 321 dni temu

Profil:
Partner: Chłopisko kochane ;)

Wysłany: 2009-12-16, 13:54   

kasiunia90 napisał/a:
Taniec wampirów
gdzie to graja? Też w Romie?

malgonka 

Informacje:
Dołączyła 1116 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-12-16, 22:18   

LadyNefretete napisał/a:
Taniec wampirów
gdzie to graja? Też w Romie?

Musical w 2006 przestał być grany w Polsce z powodu nie przedłużenia licencji z tego co wiem, kilka filmików można obejrzeć na youtube, pewnie jest też dostępny cały spektakl ale niestety nie w polskim języku ale co do tego nie jestem pewna bo nie interesowałam sie "Tańcem wampirów"...jeszcze :]

LadyNefretete 
taka karma

Informacje:
Dołączyła 321 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-12-25, 08:35   

malgonka napisał/a:
pewnie jest też dostępny cały spektakl ale niestety nie w polskim języku
popszukam, poszukam.
Ale jeśli nie po polsku to nawet dobrze, o wiele bardziej lubię angielskie wersje musicali. Na przykład Koty po polsku takie sobie są (choć oczywiście charakteryzacja palce lizać), a w werski Lloyda Webbera jestem zakochana po uszy, i często nucę pod nosem :) wogóle marzy mi się coś takiego na zywo zobaczyć a nie tylko na ekranie komputera, ale niestety... :-(

malgonka 

Informacje:
Dołączyła 1116 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-12-26, 22:58   

Koty mam w wersji angielskiej ale nie mam czasu obejrzeć polskiej nie widziałam, ale wiem że na żywo to nie to samo co w tv czy na kompie. Po obejrzeniu upiora w teatrzea a potem w wersji filmowej stwierdzam, że w teatrze podobało mi się o wiele bardziej, te emocje ten spiew na żywo, wrażenia nie do opisania.
Marzyłam o Notre Dame ale chyba raczej nie pojadę :-|

LadyNefretete 
taka karma

Informacje:
Dołączyła 321 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-12-27, 08:56   

A czytałam że Teatr Rozrywki w Chorzowie świetne musucale wystawia :-D u mnie bylo kiedyś gościnnie West Side Story, i było rewelacyjne (nie tylko dlatego że uwielbiam ten musical). Piekne tanecznie i wokalnie, i z takim pazurem jak być powienno.
Tylko szkoda, że takie wyprawy do innego miasta tylko po to żeby zobaczyć jakieś przedstawienie na razie nie są w zasięgu moich mozliwości... Bardziej realne polecieć gdzieś zaranice żeby zobaczyć wystawę w muzeum :-D ale bez OT :-P

Odpowiedz do tematu