Małżeństwo gejów Rick i Steve będzie od maja zabawiać widzów polskiego MTV. Razem z nimi wystąpią dwie lesbijki starające się o adopcję dziecka i kolejna para gejów - tym razem jeden z nich chory będzie na AIDS. A wszyscy, w kreskówce "Najszczęśliwsi geje pod słońcem", przekonywać będą, że żyje im się wspaniale.
Animowani geje - wyglądający jak postacie z klocków Lego - mają, jak podaje MTV, walczyć ze stereotypami.
"Serial nie zawiera kontrowersyjnych treści" - zapewniają twórcy animacji. Jednak zaraz dodają, że opowiada on m.in. o parze gejów, w której jeden z partnerów jest nosicielem AIDS oraz o parze lesbijek, które chcą mieć dziecko.
"Tym, co zadecydowało w dużej mierze o zakupie kreskówki, jest nie tyle sama tematyka poruszana w serialu, ale fakt, że jest on naprawdę świetnie napisany i bardzo zabawny. Podobała nam się również wizualna strona serialu - konwencja klocków lego kontrastująca z poważnymi problemami pary gejów" - mówi Monika Chojnacka-Maścianica, szefowa kanałów muzycznych w MTV Networks Polska.
"Zawsze podkreślamy, że nie dyskryminujemy naszych widzów, a wręcz przeciwnie - pokazujemy ich życie takim, jakim jest naprawdę. Również, gdy bohaterami są osoby o innej orientacji seksualnej" - dodaje.
Polskie MTV zastanawia się też nad emisją programu, w którym polscy geje ujawnialiby swe skłonności na antenie, na oczach swych rodzin.
jak dla mnie mtv to porazka, niby kanal muzyczny a trafic tam na muzyke to trzeba miec farta... no i w dodatku te programy dla pustych amerykanow... typu moja slodka 16 gdzie dziewczynka jak nie dostanie bmw za kupe kasy to nienawidzi rodzicow.. brak slow do kogo sa kierowane te porgramy ? polska to nei ameryka !!
Informacje: Dołączyła 285 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-29, 07:36
Gejozę to pal sześć (póki co:P ) Ale ogólnie te programy jak dla mnie są żałosne, to... No jeszcze my rozumiemy, że to głupoty są, ale jak patrzę na dzieciaki 12-13 letnie, które to zawzięcie oglądają, to mnie to autentycznie przeraża...
No jeszcze my rozumiemy, że to głupoty są, ale jak patrzę na dzieciaki 12-13 letnie, które to zawzięcie oglądają, to mnie to autentycznie przeraża...
Dokładnie!!!! Ale juz dawno stwierdzono że glupota ludzka nie zna granic!!!!Przeraża mnie myśli że mój 11-letni syn by oglądał takie bzdety-dobrze że mogę to póki co kontrolować- w domu przynajmiej.
Tak jak i ja!Zresztą teraz muzykę usłyszeć na MTV to cud bo cały czas same bzdurne programy lecą. Mam takiego pech że jak skaczę po kanałach to na muzykę nie mogę tam trafić.Wolę Vhr1 lub Vivę włączyć
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 219 dni temu Posty: 1510 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2008-02-29, 15:35
Oglądam MTV tylko jak są koncerty na żywo bo tak................reszta to poprostu totalny śmietnik.
Ja akurat pewnie nie zwróciłabym uwagi na to, kto zapowiada program i nie miałoby to dla mnie znaczenia czy to gej czy lesbijka.
Tutaj właściwie nie wiadomo jak ten program będzie wyglądać i jakie treści przekazywać.To się pewnie okaże w praktyce
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 537 dni temu Posty: 2842 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-02-29, 17:00
No MTV to już nie jest kanał muzyczny. A ten program to pewnie kolejna szmira będzie podobna np do "włatcy móch" - dla mnie to takie same głupoty. Niestety ale ogólnie nasza telewizja zaczyna stawiać na programy ogłupiające społeczeństwo.
Informacje: Dołączyła 285 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-03-01, 13:18
Jewel napisał/a:
Ostatnio 14latkę ktoś nagrał jak uprawiała sex w ubikacji na baletach. No i właśnie już wiemy czemu się takie rzeczy dzieją.
Dokładnie Moja szwagierka (znaczy Piotrka młodsza siostra) ma 12 lat i ona te wszystkie durne programy uwielbia... Tylko jak ich mama, albo Piotrek jest w domu, to się boi, bo jej nie pozwalają... No ale jak jest sama, to ogląda co chce... P. ostatnio stwierdził, że mtv z telewizora wyprogramuje i moim zdaniem to dobry pomysł... No ale generalnie to wśród dzieciaków ta telewizja się szerzy i myślę, że nic dobrego z tego nie będzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum