Informacje: Dołączyła 410 dni temu Posty: 2439 Skąd: Kraina Wolności
Profil:
Wysłany: 2007-08-02, 20:18 Most się zawalił nad Missisipi
Tragedia goni tragedię.....
Cytat:
Co najmniej cztery osoby zginęły w Minneapolis w wyniku zawalenia mostu na rzece Missisipi w stanie Minnesota. Spodziewamy się, że ten bilans wzrośnie - poinformował szef straży pożarnej Jim Clack, dodając, że hospitalizowanych jest 60 osób.
Akcję ratunkową przerwano po zapadnięciu zmroku Według gubernatora Minnesoty Tima Pawlenty'ego most przeszedł kontrole techniczne w 2005 i 2006 roku i nie stwierdzono żadnych usterek.
Liczba zabitych może wzrosnąć, gdyż na moście, który zawalił się o godz. 18.05 czasu miejscowego (1.05 w nocy czasu polskiego), znajdowały się setki pojazdów, z czego około 50 wpadło do rzeki.
Do katastrofy doszło w godzinach szczytu. Jak opowiadają świadkowie, najpierw usłyszano dudniący odgłos, a w chwilę potem most, zawieszony około 25 metrów nad powierzchnią wody, złamał się w kilku miejscach i zawalił. (PAP)
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 620 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-08-02, 20:38
calineczka napisał/a:
słyszałam o jakimś autobusie w którym były dzieci a znajdował się na tym moście
z tego co widziałam to akurat autobus nie wpadł do rzeki, tylko stał gdzieś tam w tej "zawalonej" części mostu, ale dzieci zostały ewakuowane...
Ale faktycznie wygląda to strasznie
[*]
Jeszcze dla pewności sprawdziłam... Miałam rację
Cytat:
W czasie katastrofy mostem jechał autobus szkolny z dziećmi. Lokalne radio WCCO poinformowało, że na szczęście pasażerom autobusu nic się nie stało. Po przebadaniu w szpitalu wypuszczono je już do domu. Dzieci jechały na basen.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 451 dni temu Posty: 110 Skąd: Opole
Profil: Imię: Ewa
Wysłany: 2007-08-03, 13:17
Tak w ogóle nie wiem po co oni otwierali ten most, skoro był w trakcie modernizacji Niby największy ruch i w ogóle (w nocy był zamykany), ale przecież nie można ludzi skazywać na takie niebezpieczeństwo. Aż strach myśleć nad głupotą innych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum