Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 530 dni temu Posty: 1502 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-06-05, 16:26 Moje maleństwa :)
Jak już kiedyś wspomniałam mam fioła na punkcie roślin zarówno ogrodowych jak i parapetowych .Wklejam większą połowe mojej kolekcji
Jeśli macie jakieś ładne roślinki to chwalcie sie może jakiś chabaź od ukochanego mandaryneczka wychodowana z pestki kaktusik (prześlicznie w zimie kwitnie)
maranta zamia
trzykrotka surfinie
Wysłany: 2007-06-05, 16:34
bratki
moje ukochane drzewko granatu Mirt panny mlodej w towarzystwie maciejki clemantis (kwitnie przepięknie,ma ogromne kwiaty)
moja męczennica wychodowana z nasionka <dumna>
bielun zwany Daturą ma ogromne kwiaty o bardzo ladnym zapachu
Wysłany: 2007-06-05, 16:41
stefanotis jego kwiaty używane sa do wiązanek ślubnych - pięknie pachnie bugenwilla (żadkie pnącze)
klonik pokojowy delikatny krzaczek bardzo ladnie i obficie kwitnie.
kolejny klonik ten już kwitnie oba wychodowałam z nasionek Jaśmin dostałam go od ukochanego na urodzinki przepięknie wtedy kwitnął i pięknie pachniał (jaśmin używany jest do produkcji perfum)
paprotka
Nowymi nabytkami się nie pochwale bo brat pożyczył aparat a są nimi Gardenia,Egzakum,Hoja,Palma hawajska i jakaś inna palma
wiem wiem walnięta jestem
Ostatnio zmieniony przez Diablica666 2007-06-05, 16:45, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-06-05, 16:49
Miejsca nie brakuje jesli mam jakieś rośliny w nadmiarze to oddaje szczepki bądź się wymieniam.Zresztą to sama przyjemnośc tak wyjśc na balkonik z kawcią i upajać się kolorami oraz świeżym zapachem roślinek .A działke to chce na inne rosliny i ogulnie rekreacyjnie wiekszość tych roslinek nie przeżyłaby na działce .
Wysłany: 2007-06-05, 17:05
madzia napisał/a:
Masz zajecie
Wbrew pozorom mało jest roboty tylko podlać(zależnie od gatunku raz dziennie lub np: raz na tydzień),raz w tygodniu nawozić i raz w roku przesadzić do swierzej ziemi ot cała filozofia ;] Możesz mi wierzyć to zajęcie relaksuje ,pozatym fajnie jest obserwować jak z mizernej szczepusi lub malutkiego nasionka przy twojej opiece wyrasta dorodny okaz
o kurcze. to u Ciebie w domku jak w oranżerii
ja nigdy nie miałam zapędu do roslin. teraz w mieszkaniu mamy kilka zielonych kwiatków i mocno muszę się pilnować, żeby je raz w tygodniu podlać
na nowym natomiast mieszkanku, na balkonie są te takie kwietniki balkonowe, mój wspaniały małż już wymyślił, że będziemy trzymać kwiatki tam. no chyba, że to On będzie się nimi zjamował
jedyne kwiatki jakie naprawdę lubię i b. o nie dbam, to takie prosto do wazonika: róże, tulipany itd.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 482 dni temu Posty: 1406 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-06-05, 19:12
ja sie jakos do kwiatkow nie nadaje, nawet kaktusy u mnie w pokoju pozdychaly, trzy przymarzly, jeden zasuszony, a ostatni piaty zlamal sie bo za duzy urosł, a ja mu nie zmienilam doniczki, teraz mam tylko kwiatki ciete okazyjne, no i suszone
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 536 dni temu Posty: 2840 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-06-05, 21:57
niki napisał/a:
ja sie jakos do kwiatkow nie nadaje
ja sie wcale nie nadaje przy mnie to wszystkie kwiatki zdychaja, bo sobie zapomne je podlac i w ogole jakos nie przywiazuje wagi do kwiatkow najbardziej lubie te ciete, np. żonkile
Wysłany: 2007-06-11, 19:09
Odzyskałam aparat
wiec pochwale sie nowymi nabytkami egzakum bardzo "uroczy" kwiatuszek goździki miniaturki no jak zobaczyłam je w sklepie to nie moglam przejść obok gardenia moja duma i radość
Zresztą gardenie baaaardzo wam polecam na prezent dla jakiejś kobietki (cioci,mamy,kolerzanki) jest piękna jej zapach czuć w całym domu i nie jest wymagająca (trzymac w jasnym miejscu i raz w tygodniu podlac letnią przegotowaną wodą tak ponad pół szklanki i ot cala filozofia)i nie jest kosmicznie droga kosztuje od 15 do 25 zl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum