Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 594 dni temu Posty: 1505 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-06-12, 11:18
Jewel napisał/a:
Goździki przepiękne
Mi też się strasznie podobają korci mnie żeby dokupić jeszcze ze dwa bo takie dwókolorowe sa żadkością.Wogóle choruje też na hoje i passiflory ale co jestem w palmiarni to mnie zawsze ktoś wyprzedzi i wykupi tak jakby ktoś nie wiedział
tak wygladaja hoje http://www.myhoyas.com/hoya%20album%20A.htm
a tak passiflory http://www.pnacza.info/pn...gal1/mec001.htm
Do tego tez chce różę chińską ale ją to sobie zakupie po wyplacie na przyszly tydzień też jest piękna http://images12.fotosik.pl/69/36ff7ab8adf9573e.jpg
Jakby któras z was kobietki chciała kwiatka to mam troche szczepek moge sie podzielić m.i.n. Marantę,męczennice niebieską,jaśmin,stefanotis,trzykrotke,żyworódke (nic nie wymagająca można zapominać podlać )i kaktusika bożonarodzeniowego ,oraz mogę sprubować pobrać sadzonki azalii jak coś to pisac
Diabliczko, ja do Ciebie po radę
jako, że Ty fanatyczka roślinek jesteś - powidz Ty mi o co może chodzić. mamy w osłonecznionym pokoju kilka zielonych kwiatków, zauważyłam, że im te upały cosik dają popalić, listki pożółkły, opadły i takie niefajne się zrobiły. byłam pewna, że to dlatego, że za mało wody dostały, no i je podlałam, i ta woda w ogóle się nie wchłania, stoi tak w tej ziemi dodam, że kwiatki stoją w takich miejscach, że słońce bezpośrednio na nie nie świeci. doniczki mają dobre. co może być przyczyną??
Wysłany: 2007-06-13, 19:40
Własnie palące slońce,jeśli mają mało wody (mósisz je często podlewać tak aby cały czas mialy wilgotno) to liście żółkna i kwiaty marnieją ppostaraj sie je tez ciut ocronić przed palącymi promieniami wiesz liść jest jak skóra lubi slońce i ciepło ale nie w nadmiarze kup tez nawóz do roslin zielonych, nie jest drogi (w płynie bądź w pałeczkach)dostaniesz go w każdym markecie i zasilaj je raz w tygodniu (lub włoż pałeczke raz na dwa tygodnie)to powinno im pomóc .A dla zapominalskich ostatnio zrobili fajny bajer pojemniczek z wodą który wbija sie w doniczke i on stopniowo dostarcza wode do korzeni może sie przydac
Diablica666, dziękuję Ci bardzo w piątek będziemy na zakupach, to postaram się o ten nawóz. ale jeszcze bardziej podoba mi się ta opcja dla zapominalskich to w kwiaciarni czy gdzie o to pytać??
tylko jak mam je często podlewać, jak one nie chłoną tej wody??
ale fajne te krasnale trzeba będzie takie cuś zakupić
a może rzeczywiście chodzi o ziemię. wprawdzie kwiatki dostałam w "spadku" od teściowej i nie wiem kiedy miały zmienianą, ale na pewno nie zaszkodzi...tylko, że jak ja pomyślę o tym papraniu się ziemią..... no ale trzeba będzie to zrobić. dzięki bardzo za pomoc
Wysłany: 2007-06-13, 20:31
Madzia81 napisał/a:
...tylko, że jak ja pomyślę o tym papraniu się ziemią..... no ale trzeba będzie to zrobić. dzięki bardzo za pomoc
Jak chcesz to cię wyręczę
Madzia81 napisał/a:
dzięki bardzo za pomoc
Nie ma za co
A ja dzisiaj kupiłam sobie swoją wymarzona hoje belle troche padnieta przez marketowa opieke ale dojdzie do siebie
A tak wyglada po przesadzeniu i uwolnieniu od drabinki
Wysłany: 2007-06-15, 14:31
Mój nowy nabytek storczyk zwany tez orchideą poszłam kupic storczyka na prezent dla kolegi mamy a wróciłam z dwoma ten ciemniejszy to mój a ciapaty na prezencik swoja droga ja powinnam miec zakaz wjazdu do Castoramy zawsze cos tam musze kupić
Madziu te kwiaty idalnie nadaja sie do ciebie lubia slońce,światło i skąpe podlewanie
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 430 dni temu Posty: 110 Skąd: Opole
Profil: Imię: Ewa
Wysłany: 2007-06-16, 11:10
Marzenko, też uwielbiam kwiaty, są prześliczne i od razu zmienia się atmosfera w pokoju/domu...
Cóż, obecnie mam u siebie dość duży zbiór kwiatów, postaram się porobić po sesji fotki i Wam pokazać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum