Informacje: Dołączyła 172 dni temu Posty: 92 Skąd: 100-lica
Profil:
Wysłany: 2007-11-29, 02:58 moje fantasy:)
no to chyba moja pracka podpasuje:)
jestem w trakcie malowania scenki, mam narzucone, że ma być maźga, parająca się w czarnej magii, na razie jest zarys postaci, generalnie w późniejszym etapie ma stać na tle mrocznego landszaftu, może jakieś wioski będą się palić, czy cuś;)
:
pod kliknięciem większa wersja;)
Profil:
Wysłany: 2007-11-29, 11:42
no to fajno że jakoś ujdzie, anawet się podoba:P Mój szef powiedział, że ujdzie w tłoku (;()
no ale to dopiero któraś faza, póżniej będą landszafty, w rękach będzie kostur, a w ogóle panować będzie mrok, groza, duszna amosfera i fotorealizm:)
no i ja właśnie w tej sprawie, co byście tutaj widzieli, co wam się podoba, a co nie? bo w sumie beznadziejnie nie jest, ale szefowi jakoś narazie nie podeszło...może macie jakieś sugestie?
pozdrawiam:)
Profil:
Wysłany: 2007-11-29, 12:13
ta metoda nazywa się "digital painting", czyli rysuję szkic, skanuję do kompa, a reszta już się dzieje w programie, robię w Shopie, którego już tu znacie:) Maluje się jak metodami klasycznymi (farbami, kredkami, ołówkami, tuszami, etc...) z tą różnicą,że dużo prościej -zawsze jest np. opcja "cofnij ruch", albo deformacja, gdzie mozna manualnie poprawiać proporcje, a nie jechac od nowa, zoom na detal, no i nie trzeba czekać,aż farba wyschnie;) Ale niestety najważniejszą cechą tego malarstwa jest ich cyfrowość, czyli możliwość zapisywania obrazów w formie plików, które można potem wydrukować...
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 303 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-11-29, 13:18
a więc tak..... Widzisz te włosy wystające z za pleców, te koło łokcia ...? No więc troszkę tak hmm... jak by to ująć wygladaja nienaturalnie, jak by były na łokciu a nie pochodziły z głowy Moze gdyby tak ten łokieć ( kontur reki) trochę rozjaśnić, zeby ręka wyraźnie była przed włosami, lepiej by to wyglądało, ale może na wiekszej wersji to inaczej wyglada ( ja po kliknieciu nie widze większej ) Tylko nie bij
Profil:
Wysłany: 2007-11-29, 13:31
spoooko, to będzie jeszcze dopracowywane, a jesli chodzi o wersję to dam inny link, może w tym błąd;)
z tymi włosami-zgadzam się,jeszcze tam coś nie halo, spróbuję coś zmienić thx:)
[ Dodano: 2007-11-29, 13:38 ]
no to większa wersja (tamtego posta już się zbytnio edytować nie da...
Profil:
Wysłany: 2007-11-29, 13:53
wiesz co, a zgas, lub przesuń okienko, które Ci sie pokazuje, gdzieś tam pod nim powinno być, image ma czasem odchyły, a dzis chyba włącza się podwójnie...
pzdr:)
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 303 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-11-29, 13:57
nie pokazuje mi sie zadne okienko, po prostu mi sie stronka Image otwieta a w niej nie ma zdjecia w powiększeniu. Moze ktos inny spróbuje otworzyć to sie upewnimy co i jak
Profil:
Wysłany: 2007-11-29, 14:03
jeszcze raz okej:
miniaturka, powinno być okej jak klikniesz
ps: (sorka za zaśmiecanie, ale niemogę usówac z poprzednich postów, może moderatorka usunie? )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum