Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 80 dni temu Posty: 63 Skąd: Gdańsk
Profil: Imię: Karolina
Wzrost: 168
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Marek
Wysłany: 2008-03-18, 23:15 miesiączka
Mam pytanie, czy macie miesiączki, zawsze co taka samą ilosć dni? poniewaz zauwazylam u siebie ze dostaje raz co 26, raz co 30 raz co 27 dni. generalnie zawsze mieszcze sie w normie (26-31 dni to podobno norma) ale czy prawidłowe sa takie wachania? czy nie powinna zawsze byc taka sama ilos dni? a wy jak macie? bo troszke sie martwie....
Regularne cykle mające tyle samo dni można mieć tylko biorąc tabletki. Nie znam kobiety, która nie miałaby wahań w ilościach dni podczas okresu.
to naturalne, że cykl raz jest dłuższy, a raz krótszy. Wiele czynników może powodować wydłużenie lub skrócenie cyklu, np. stres, zmiana klimatu, branie antybiotyku.
Nie masz się czym martwić. Te wahania są jak najbardziej normalne.
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 337 dni temu Posty: 3269 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2008-03-19, 08:11
Nymphadora napisał/a:
ale wcześniej nigdy nie były idealne.
Ja tak samo nie miałam nigdy regularnych, aż sama się teraz dziwię, bo 3 raz z rzędu mam równo co 31 dni Princessa, nie masz się czego obawiać, wszystko jest OKi
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 370 dni temu Posty: 3858
Profil:
Wysłany: 2008-03-19, 09:50
mi nic nigdy nie przesuwa @ zadne stresy choroby czy podroze nie zmieniaja tego i bardzo mnie to cieszy.
zazwyczaj mam 30sto-dniowe cykle (wyliczajac srednia). roznie. czasem 28 dni a najdluzszy jaki mialam to chyba 36 dni. ale @ dostaje regularnie
Princessa, chyba nie bierzesz tabl. anty? bo gdybys brala to cykle bylyby zawsze rowne:) przynajmniej ja tak mialam za czasow tabletek;)
_________________ Nawet ten cholerny czas...
Nie rozdzieli nas...
Regularne cykle mające tyle samo dni można mieć tylko biorąc tabletki. Nie znam kobiety, która nie miałaby wahań w ilościach dni podczas okresu
Ja znam, moja dobra znajoma tak miała. Oczywiście bez łykania czegokolwiek:)jak jej się kiedyś spóźniał okres o 2 dni to już była święcie przekonana, że coś jest nie tak i za pół roku będzie miała ślicznego bobasa:D
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 483 dni temu Posty: 1406 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2008-03-26, 11:27
ja mam @ raczej co do dnia, ale z moją psiapsiółą to juz tradycja, że jak jej się dzien spoźni to ma wkreta, że jest w ciąży. zawsze jej gadam, że jak będzie naprawdę w ciązy to jej z tego wszystkiego nie uwierze pewnie, że trochę może się okres spożniać, byle nie za duzo ( no chyba , że ktoś chce mieć baby)
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
jesli martwia Cie tak nieregularne odstepy miedzy miesiaczkami to moze zdecyduj sie na tabletki? Ale tak jak dziewczyny pisza to nic zlego i jest to raczej normalne, malo kobiet ma idealnie regularny cykl
jesli martwia Cie tak nieregularne odstepy miedzy miesiaczkami to moze zdecyduj sie na tabletki
a jesli sie pozniej odstawi tabletki, to nie bedzie gorzej ? chodzi mi o to czy jeszcze bardziej sie cykl nie rozreguluje ? sama mam nieregularne cykle, bo od 28 do 40 dni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum