Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Mąż przy porodzie
Autor Wiadomość
smerfetkahh 

Informacje:
Dołączyła 326 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-21, 19:42   

To ty powiedzialas,ze mam staroswieckie myslenie.Jeskli nawet nie rodzilas to skad mozesz wiedziec jak bedzie???Ja chcialam rodzic z mezem...teraz go mam i zmienilam zdanie.

Madzia twoja maz tez nie chce byc przy porodzie ciekawe jestem dlaczego :?:

To prosze mi wytlumaczyc co to ma wspolnego z miloscia??Jak nie przetnie pepowiny to bedzie je mniej kochal???Gadacie takie glupoty ze mi sie juz tego czytac nie chce.
Mam mnostwo kolezanek ktore rodzily z mezem lub bez i maja rozne zdania,jedne chca za drugim aby druga polowka byla z nimi a jedne doradzaja abym go nie brala
Ostatnio zmieniony przez calineczka 2007-10-21, 19:44, w całości zmieniany 1 raz  

REKLAMA

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 435 dni temu

Profil:
Imię: Alina
Wzrost: niski
Włosy: blond
Stan: zaręczona :)
Partner: Krzysiek
Wysłany: 2007-10-21, 19:49   

smerfetkahh napisał/a:
Gadacie takie glupoty ze mi sie juz tego czytac nie chce.
troszkę chyba przesadzasz :!:
Cytat:
Mam mnostwo kolezanek ktore rodzily z mezem lub bez i maja rozne zdania,jedne chca za drugim aby druga polowka byla z nimi a jedne doradzaja abym go nie brala

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 464 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-21, 19:50   

smerfetkahh napisał/a:
To ty powiedzialas,ze mam staroswieckie myslenie

czy to do mnie ??? bo ja nic nie mówiłam o staroświeckim myśleniu :roll:
smerfetkahh napisał/a:
Jeskli nawet nie rodzilas to skad mozesz wiedziec jak bedzie

rodziłam 6 lat temu moja droga :-P
smerfetkahh napisał/a:
To prosze mi wytlumaczyc co to ma wspolnego z miloscia??

tak jak pisała Madzia81 rodzi się owoc waszej miłości :) ale nikt nie neguje waszej decyzji :!: mąż nie chce, ok, jego prawo :)
smerfetkahh napisał/a:

żadna z nas głupot nie pisze, wyrażamy swoje zdanie, więc nie wiem o co się rzucasz :roll: a jak Ci się czytać nie chce, to nie czytaj i po sprawie :)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 484 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-21, 19:51   

smerfetkahh napisał/a:
To ty powiedzialas,ze mam staroswieckie myslenie.
Halo, halo...kolezanko :idea: :idea: to ja powiedzialam "o sobie" ze mam moze starosciewckie myslenie :!: czytaj ze zrozumieniem

smerfetkahh napisał/a:
Madzia twoja maz tez nie chce byc przy porodzie ciekawe jestem dlaczego :?:
To do mnie :?: meza nie mam wiec ?
smerfetkahh napisał/a:
Nie musisz...

Dlaczego jesli mamy odmienne zdanie niz TY to od razu sie buntujesz?

Cos masz chyba zly dzien dzisiaj

madzia 

Informacje:
Dołączyła 484 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-21, 19:53   

Taak, najpierw prosilas o uszanowanie swojego zdania...

i tak jak pisalam...szukalas problemu...bo ja czasem zanim cos napisze to przeczytam 2 lub 3 razy zeby lepiej zrozumiec

smerfetkahh 

Informacje:
Dołączyła 326 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-21, 20:23   

A to ze porod jest dla mnie zlem koniecznym???
I dziwne jest to ,ze do klotni jest wiele dziewczyn wtedy to jak mrowki sie zbiegacie aby odpowiedziec.
Ja wyrazilam swoje zdanie tylko a wy tu o milosci itp :-/

Co do tego staroswieckiego myslenia to przepraszam,zle przeczytalam :->

madzia 

Informacje:
Dołączyła 484 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-21, 20:25   

smerfetkahh napisał/a:
I dziwne jest to ,ze do klotni jest wiele dziewczyn wtedy to jak mrowki sie zbiegacie
O nie kochana...chyba pomylilas FORA ...

Koniec dyskusji. Bo zaraz zrobi sie Off Top...

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 464 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-21, 20:26   

madzia napisał/a:
Koniec dyskusji. Bo zaraz zrobi sie Off Top...

zgadzam się, nie ma sensu dalej dyskutować, bo to i tak nic nie wnosi do tematu :-/

niki 

Informacje:
Dołączyła 597 dni temu

Profil:
Imię: monika
Wzrost: 170
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-10-24, 16:42   

ja tez nie jestem szczegolnie sklonna do tego by moj przyszly maz byl przy porodzie, po prostu nie chce. nie dlatego ze sie wstydze, czy tez go nie kocham. po prostu mam taki poglada na ta sprawe. choc chcialabym zeby byl gdzies blisko, ale juz w momencie porodu niech lepiej zaczeka pod drzwiami. zalezy mi zeby w tej chwili byla przy mnie siostra

a gdybym ja chciala zeby byl przy porodzie, a on nie chcialby? nie uwazam ze kochal by mnie mniej lub tez wcale. moze czulby sie bezradny, ze nie moze mi pomoc

aly24 

Informacje:
Dołączyła 332 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Wzrost: 162 cm
Stan: mężatka
Partner: Grzesiek
Wysłany: 2007-10-24, 22:24   

Wydaje mi się, że jest to osobista sprawa każdego człowieka. Mężczyźni są bardziej wrażliwi niż nam się wydaje i to, że dany facet nie chce być przy porodzie to nie jest kwestia braku miłości czy tego typu bzdur. Mężczyźni boją się, czy wytrzymają to psychicznie. I zgadzam się z tobą niki że mąż czuje się wtedy bezradny, widząc że jego żona cierpi. Pamiętajmy, że my będąc w ciąży wertujemy dziesiątki czasopism, zagłębiamy się w tematy opisujące przebieg porodu, a faceci - nie! Bynajmniej mój mąż ani razu nie wziął żadnej gazety tego typu do ręki i nie przeczytał o porodzie. Dla nich to jest czarna magia.
Ja, jak wcześniej już pisałam, rodziłam z mężem i jestem z tego zadowolona. On też. Ale nie można nikogo zmusić do tego. A to, że go nie będzie z nami na sali porodowej to na pewno nie jest brak miłości.
:-) :-) :-)

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 464 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-25, 11:47   

tutaj przecież nikt nie pisał o braku miłości :)
chodziło o to, że jak facet jest na porodówce to w pewien sposób uczestniczy w porodzie i nieraz jest przez to bardziej z dzieckiem związany ;-)
ale jak ktoś nie chce, to jego sprawa i to wcale nie jest złe :)

słońce 

Informacje:
Dołączyła 328 dni temu

Profil:
Imię: Elka
Wzrost: malutka jestem
Włosy: blondyneczka
Stan: mężatka:)
Partner: Jakub
Wysłany: 2007-11-03, 13:22   

ja rodziłam 3 razy i ani razu mój mąż nie był obecny przy porodzie, za pierwszym razem ból miałam nie do zniesienia i go wygoniłam do domu:) bo on patrzył tak bezradnie jak ja cierpię i nie mógł nic zrobić, za drugim razem trafił na moment kiedy wieźli mnie na cesarkę musiałybyście widzieć jego minę, oczy, taki bezradny mały chłopiec, a za trzecim razem był w UK także tylko smsy nas łączyły. Myślicie że dlaczego faceci nie rodzą dzieci...oni się do tego nie nadają a moje kochane kobietki kiedy macie intymne chwile w sypialni chcecie wyglądać seksownie dla niego, a na porodówce tego seksu nie ma, a po co ma Was oglądać w takim stanie? To jest moje zdanie, są kobiety którym nie przeszkadza obecność męża przy porodzie, wręcz przeciwnie pomaga. Każda para musi o tym zdecydować sama:)

elleth 
niecierpliwa

Informacje:
Dołączyła 309 dni temu

Profil:
Imię: Paulina
Włosy: bliżej nieokreślony jasny brąz chyba :)
Stan: jeszcze panienka :)
Partner: Mariusz
Wysłany: 2007-11-04, 13:23   

Witam. Jestem nowa na tym forum, ale chciałabym wyrazić swoje zdanie na temat tzw. rodzinnego porodu.
Uwazam, ze to jest sprawa miedzy dwojgiem ludzi, ja bardzo bym chciala, aby moj M. był obecny przy porodzie, ale nie chcę wywierac na nim nacisku, on zdecyduje, czy ma wystarczajaco duzo sil (bo takie towarzyszenie wymaga duzo sily). Jesli nie bedzie chcial zrozumiem to i to wcale nie bedzie znaczylo, ze kocha mnie mniej.
A tak na marginesie. Moja koleżanka z grupy rodzila w zeszlym roku, razem ze swoim facetem. I malo tego on nawet ogolil ja przed porodem. Moze się to wydawać nie do pomyslenia, jakies obrzydliwe, ale skoro oboje sie na to zgadzają, to co z tego? Ich wybór.

Ja o wiele bardziej boje sie komplikacji podczas porodu. Moja mama ma przerosniete łożysko. Jak mnie rodziła to omal nie umarła. O to się bardziej boje. A nie o to jak wyglądam podczas porodu.

smerfetkahh 

Informacje:
Dołączyła 326 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-05, 09:36   

Ja tez nie chcialam aby moj M byl przy porodzie,ale jednak bylo inaczej :-> i jestem szczesliwa,ze byl ze mna wycieral pot z czola przytrzymywal mnie,widzial jak wychodzi nasz synek,przecinal pepowine :-> po prostu byl :->
I w tym momencie jak mialam bole nie myslalam jak wygladam i czy on mi tam gdzies patrzy ;-) chcialam jak najszybciej urodzic.
A moj maz kocha mnie teraz jeszcze bardziej,widzial jak cierpialam i powiedzial,ze nigdy nie spodziewal sie ze tak zawladne jego zyciem,ze tyle mu dam :-

Dlatego ja zmieniam swoje zdanie na ten temat bo jest to cos pieknego jak jest maz przy tobie. ;-)

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 464 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-05, 10:09   

smerfetkahh napisał/a:
Dlatego ja zmieniam swoje zdanie na ten temat bo jest to cos pieknego jak jest maz przy tobie.

a nie mówiłam :-P nie chciałaś wierzyć, aż przekonałaś się na własnej skórze :-P

Odpowiedz do tematu