Profil: Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-06-29, 21:45
no u mnie by jeszcze potem siostra przyleciała i spojrzała na metkę i potem by się pobeczała że ja sobie kupiłam za 90 zł buty a ona nie może i przy najbliższej okazji by powiedziała że mam mnie utrzymuje i na wszystko mi daje a ona biedaczka nic niema (choć mieszka z nami z mężem i dzieckiem pracują obydwoje i nie dają kasy na nic a jeszcze mama daje im na rzeczy dla syna)
Jestem znowu smutna zadzwonił Tomek gadał z nim chwilkę i to czego się dowiedziałam mnie tak zasmuciło. On pracuje od 11:00 (przed południem) od 5:00 nad ranem!!! na razie jeszcze nie miał tzw dniówki ale to też jest najczęściej tyle godzin. Niby zgodnie z umową kończy prace w terenie o 22 ale po przyjeździe do firmy mają jeszcze tzw. przygotowane na przyszły dzień i tyle im to czasu zajmuje nim wszystko porobią. Martwię się wiem że jest silny że da rade ale nie przez dwa miesiące boże po co ja się zgodziłam po co go namawiałam że ma jechać
Wysłany: 2008-06-29, 21:56
W irlandi sprzedaje obrazy najpierw ma normalne godziny co chodzi po domach a potem na sklepie robią prządek, przeliczają, układaj dostawy, pakują to co ma być do innych miast itd. nie bardzo wiem jak to nazwać co robią ale jakby dzielą się kto co będzie sprzedawał za ile i gdzie. Bo tomek nie miał za dużo czasu na gadkę.
Wysłany: 2008-06-29, 22:13
na razie ma 4 dzień ale jak się go pytałam czy to tylko tak chwilowa taka mordęga to powiedział że jest tam gości co już trzy miesiące tam siedzi i nadal tak samo jak on haruje. No to praca dorywcza tylko na umowie zlecenie więc płacą że ja powiem słabo jak podpisywał umowę na prace do 8 h dziennie + dodatkowy czas na przygotowanie to miało być 1100 funtów szylingów na miesiąc plus premie za ileś tam tych obrazów sprzedanych, ale Tomkowi nie zależało na kasie tylko na tym by sobie z ludźmi pogadać bo studiuje filologię angielską i ja stwierdził brak mu biegłości w mówieniu o głupotach, no i to chciał wyrobić sobie. Tak mi smutno bo to ja go namawiałam by tam pojechał bo wiedziałam że jak powiem że będę tęsknic, albo że ma nie jechać bo się boję to on zostanie dla mnie.
Wysłany: 2008-06-29, 22:24
niby może ale ja go znam on jest uparty jak osiołek jak już coś postanowi to zrobi to jak wydał kasę na bilet to przynajmniej będzie tam tak długo aż mu sie to zwróci. nie wiem jak by potem ta wypłata wyglądała czy by mu nie potraciła za zerwanie umowy coś z pensji. (umowa była po angielsku to sobie mogę pomarzyć że zrozumie o co chodzi ) musiał by się pochorować to wtedy by zrezygnował dobrze ze jutro ma wolne jeden dzień właśnie mi napisał
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 156 dni temu Posty: 4389 Skąd: z malej osadki
Profil: Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Wysłany: 2008-07-06, 11:41
troche jest mi smutno bo tomek wyjezdza na caly tydzien do polski a ja zostaje tytaj zupelnie sama, wiem ze niby przyda nam sie taka rozlaka ale nie lubie wracac do pustego mieszkania i sama klasc sie spac....
tak chodze i chodze i ciagle o tym mysle-musialam sie wyzalic chociaz ktos moze powiedziec ze to nic takiego....
_________________ Kobieta kochana zawsze odnosi sukces...
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 157 dni temu Posty: 1783 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Partner: L.
Wysłany: 2008-07-06, 11:52
Olciiia, nie smutaj się, w razie czego daj cynk, to przyjadę do Ciebie, bo ja czasem wariuje w domu z dziećmi i przydałby mi się tydzień urlopu od mojej rodzinki...cobym nie ześwirowała
Wysłany: 2008-07-06, 11:54
Olciiia wiem że jest to dla ciebie ciężkie ... uwierz mi dla jednych problemem jest wyjazd na tydzień dla drugich na miesiąc a dla trzecich złamany paznokieć i nieważna jest ranga tego lecz NASZE odczucia można sie załamać z powodu paznokcia .. uwierz takie coś kiedyś przechodziłam wiem że będzie ci go brakować ale postaraj sie zapełnić sobie ten czas co do minuty tzn. rano np. kawa z koleżanką i wypad do centrum po południu basen z inna koleżanką i wspólna wizyta u kosmetyczki a wieczorem kręgle z jakimiś tam kolegami... widzisz o co chodzi byś cały czas była w ruchu to wtedy nawet nie zauważysz jak ci dzień minie.. i zostanie tylko 6 wydaje mi się że jak dobrze pomyślisz to sobie zaplanujesz coś a tak by wieczorem być bardzo zmęczona i po długiej kąpieli z tysiącem maseczek wymęczona padniesz do łóżka... ja kiedyś jeszcze robiłam tak że zapraszałam koleżanki na noc na tzw "piżama party" brzmi dziecinnie a co ty zobaczysz jak świetnie będziesz się bawić... i do tego polecam jeszcze dużo czasu na BS
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum