Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Mam doła :(
Autor Wiadomość
milli 
Milli

Informacje:
Dołączyła 145 dni temu

Profil:
Imię: Emilka
Stan: mezatka :)
Partner: Saša
Wysłany: 2008-06-12, 13:56   

Jestem zalamana. W sobote mielismy oboje z Sasza jechac do polski na 2 tygodnie. On rok czasu nie widzial sie z moja rodzina. A w dodatku mial poznac moja ukochana ciocie, ktora na stale mieszka we wloszech, i z kotra ja sie nie widzialam 3 lata. Niestety wszystko sie uklada przeciw nam. Sasza prowadzi firme wspolnie z siostra. Sprzedaja samochody. Pierwszy problem to taki ze siorka wyjechala na miesiac milnowac dzieci brata, bo on z zona rodza kolejne dziecko w belgii. Tak jakby w chorwacji szlitali nie bylo :-/ Powstal taki problem ze nie ma komu sie zajac firma. 5 samochodow mialo przyjechac ale sie wszystko opoznilo i beda w niedziele dopiero. Prubowalismy wszystko zalatwic, zalatwic transport, przygotowac papiery i moze by sie udalo gdyby nie kolejny problem. Nie mielismy z kim zostawic psa ale poprosilismy pewna znajoma i ona na 90 % sie zgodzila. 10% nepewnosci to (jak mi sie wydawalo) jej rodzice, bo mysleli ze jak ona zostanie u nas w mieszkaniu to sobie imprezki bedzie robic. Dzis Sasza dzwonil do niej zeby powiedziec ze jedzie a ona mu na to, ze zucila prace i jedzie we wtorek nad morze wypoczac. Normalnie zalamalam sie. Tyle staran, stresu zeby wsyzstko przygotowac, zapiac na ostatni guzik a tu nagle szok! <bezradny> Ostatnio jak jechalam do polski (sama) to slyszalam ze to juz ostatni raz sie rozstajemy, ale co z tego skoro teraz znow to slysze. Liczylam ze moze tata Saszy sie zajmie Samba (zajmie to za duzo powiedziane, ona nawet do domu by nie wchodzila tylko w ogrodku) ale teraz juz nie licze na to, bo ojciec stwierdzil ze cytuje "narodziny dziecka sa najwazniejsze " i on jedzie do siostry Saszy pomoc jej przy 3 dzieciakow ktorymi ona sie opiekuje. O ile dobrze wiem to on nie rodzi, a siostra ma do dyspozycji nianie, ktora nie tylko pomaga przy dzieciach ale sprzata i gotuje. Normalnie czuje ze na nikogo tu nie ozemy liczyc, nawet na pomoc rodziny. Wiem ze moja rodzina czy przyjaciele inaczej by sie zachowala. Jest mi smutno i zle, bo bardzo liczylam na ten wspolny wyjazd ;(

REKLAMA

Black_Angel 

Informacje:
Dołączyła 90 dni temu

Profil:
Imię: Agatka
Włosy: czane/czerwone:)
Stan: panna
Partner: Jacek
Wysłany: 2008-06-12, 14:05   

Mirabelka__22 napisał/a:
A on pracuje wogole? Czy tylko komputer widzi? :-/ Bo tak tez sie zdarza..

Ale P mowi ze polowa jego kolegow tak spedza zycie...nad grami. Moze to jakas choroba spoleczna :?:

pracuje sam dla siebie, ma sklep internetowy z laptopami itp... ale wiecie ja bym zrozumiala gdyby on cos waznego robil :-/ a on znalazl jakas nowa gre i nawet klientow olal wczoraj <bezradny> i wogole wydzieral sie jak malolat jakis a jak cos sie tam zapytalam to sie wydarl na mnie ze przeze mnie przegral i zebym juz spac poszla i takie tam... nawet nie wiecie jak mi sie przykro zrobilo... :-( chcialabym zeby chociaz raz w zyciu polozyl sie normalnie ze mna spac przytulil sie czy chociazby pogadal o niebieskich migdalach..... <bezradny>
I'm living in a dream of fantasy...

Kahela 

Informacje:
Dołączyła 157 dni temu

Profil:
Partner: L.
Wysłany: 2008-06-12, 15:12   

milli, kochana, no tak już czasem jest, że jak się wali to wszystko naraz... <przytul>
Nie smutaj się, usiądź, odsapnij i na spokojnie pomyśl co możesz zrobić, żeby Wasze plany wypaliły...może jakaś koleżanka może się zająć psem..? Może Sasza mógłby telefonicznie załatwiać sprawy, może jego siostra wróci za parę dni i będzie si...
Pomyśl, uspokój się i nastaw pozytywnie...jakoś to poukładasz!!! :-)

milli 
Milli

Informacje:
Dołączyła 145 dni temu

Profil:
Imię: Emilka
Stan: mezatka :)
Partner: Saša
Wysłany: 2008-06-12, 15:57   

Kahela, dzieki ale szansa ze uda sie nam razem wyjechac jest bardzo mala. Szwagierka musilaby urodzic wczesniej zeby siorka wczesniej do domu wrocila i ojcec by musial sie Samba zajac w co watpie nawet bardziej niz we wczesniejszy porod, bo mu szkoda ogrodka nie mowiac juz o domu. A kolezanka to ta ktora nas wykiwala jest jedyna znajoma ktora tu mam. Saszy znajpomio wszyscy sa w chorwacji a moi w polsce :( Jedynie jedna mysl troche mnie pociesza. Sasza obiecal ze jezeli nie pojedzie to tylko jak wroce z polski jedziemy na min 2 tygodnie do naszego domu nad morzem do chorwaci. I to z psem podobno, no bo nie mamy jej z kim zostawic. Nie jestem tylko pewna na ile te jego obietnice pokryja sie z rzeczywistoscia, ale gdyby sie udalo to byloby cuuudownie.

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 338 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Partner: Lukasz
Wysłany: 2008-06-12, 16:20   

mili a moze sa takie domy wakacyjne dla zwierzat,tak jakby hotele,nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa,ale jedna z kilentek mojej firmy prowadzi taki hotelik gdzie ludzie moga zostawic pieska czy kotka na tydzien czy dwa ,kiedy jada na wakacje

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, ze Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści......

Mirabelka__22 
zagubiona

Informacje:
Dołączyła 137 dni temu

Profil:
Włosy: randomowy)
Stan: panna
Partner: P.
Wysłany: 2008-06-12, 20:43   

A ja dzis zaliczylam!!!!!!! Ale okazalo sie ze ustny mam jutro a nie w sobote:( Na dodatek dopiero wrocilam i zaczynam sie uczyc :-/

saja 
szaleńczo zakochana

Informacje:
Dołączyła 160 dni temu

Profil:
Imię: Sandra
Wzrost: malutka
Włosy: czarnulka
Stan: szczęśliwa żonka:)
Partner: P.
Wysłany: 2008-06-12, 20:54   

angik1683 napisał/a:
domy wakacyjne dla zwierzat,tak jakby hotele

tez o tym slyszalam... moze to byloby dobre rozwiazanie... tam
Mirabelka__22 napisał/a:
nie byloby problemu.. sprawdz czy w waszej okolicy jes cos takiego...

[quote="Mirabelka__22"]Ale okazalo sie ze ustny mam jutro a nie w sobote:( Na dodatek dopiero wrocilam i zaczynam sie uczyc

dasz rade... nie przejmuj sie ja tez znam ten bol:p

kocham i jestem kochana... to największe szczęście:*
Nikt za mnie nie umrze, więc niech nikt nie mówi mi jak mam żyć!

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 338 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-06-27, 14:30   

no i przyszla kolej na mnie .... nie wiem czy tu o tym pisac bo moze sie wydac to blachostka dla kogos ....
chodzi o ta moja nieszczesna suknie slubna...dlugo nie moglam sie na nic zdecydowac...kiedy w koncu juz znalazlam taka jaka chce okazalo sie,ze kosztuje 1250 funtow :shock: kupa kasy czy to w funtach czy w przeliczeniu na polskie..no ale zdecydowalismy z L,ze skoro to ma byc ta jedna jedyna to przycisniemy pasa i damy rade....kiedy juz zdecydowalam sie na model sukni mialam problem z wyborem koloru,no ale w koncu juz wybralam i pojechalismy do salonu ja zamawiac..wszystko ladnie pieknie..w salonie oczywiscie nie mieli sukni moich rozmiarwo bo maja tylko najmniejsze rozmiarowki,a ja do najmniejszych nie naleze.Pani mnie zmierzyla,zapisala rozmiary i mowi do mnie,ze zamowia mi suknie o rozmiarze 18 :shock: :shock: to jest chyba 46 albo 48 europejski :!: Zdziwilo mnie to troche bo normalnie nosze gore rozmiar 14 (za duze cycochy) a dol rozmiar 12/14..no ale zgodzilam sie,bo mysle sobie - one wiedza co robia..a teraz sie boje..bo to az dwa rozmiary...naprawde z dnia na dzien martwie sie corac bardziej,ze ta suknia bedzie duzo za duza,ze za zwezanie bede musiala zaplacic jeszcze raz tyle co za suknie i ze straci ona caly fason i wogole..doluje mnie to strasznie :-? Wiem,ze to nie jest najwaznieejsze i tak dalej..ale marzylam o tym zeby slicznie tego dnia wygladac i swietnie sie czuc...kurcze juz nawet mi sie po nocach snia koszmary z tym zwiazane :evil: W srode mam ta przymiarke wiec to bedzie chwila prawdy i jesli suknia bedzie duzo za duza to chyba pobije te kobiety w tym salonie :evil: ...najgorsze jest to ze tyle kasy nas ta suknia kosztowala,a jesli cos bedzie nie tak to i tak juz nie zdaze nigdzie innej zamowic ani wypozyczyc... :evil: :evil: :evil: :evil:

do srody bede chodzic jak na szpilkach..a im blizej tym bardziej sie tym stresuje.. <bezradny>

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, ze Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści......

fajna babka 
szczęsliwa :*

Informacje:
Dołączyła 77 dni temu

Profil:
Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-06-27, 16:09   

Cytat:
jeśli suknia będzie dużo za duża to chyba pobije te kobiety w tym salonie

nie łam się numeracja sukni ślubnych jest trochę inna niż zwykłych ciuchów czy sukni balowych a wiec kobieta pewnie ci dobrze dobierze to też w jej interesie. A jak dobrze widzę to do ślubu jeszcze masz 70 dni zdąży ew ją wymienić na inny rozmiar :-) bić nie radzę skąd weżniesz nową suknie :-) wiec uszy do góry i potem napisz jak i co poszło pewnie będziesz pięknie wyglądać :-)

u mnie też dziś smutno bo Tomka niema już 3 dzień nie napisał nie zadzwonił :cry: wiem że pracuje ale martwię się jedynie co wiem to że dotarł w końcu szczęśliwie do Dublina a teraz siedzę i jak kretynka patrze w ekran kompa na obraz z kamerki czy pada czy nie pada mu tam bo jak pada to źle bo będzie mu się źle pracowało :cry: moje kochanie tak daleko ode mnie :-( tęsknie [/quote]

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 338 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-06-27, 16:17   

fajna babka napisał/a:
numeracja sukni ślubnych jest trochę inna niż zwykłych ciuchów czy sukni balowych
mam nadzieje,ze tak wlasnie jest :-|
fajna babka napisał/a:
do ślubu jeszcze masz 70 dni zdąży ew ją wymienić na inny rozmiar
no niestety nie zdazy..w Polsce na suknie sie czeka 3 miesiace,a tutaj 6 :-/

fajna babka napisał/a:
kobieta pewnie ci dobrze dobierze to też w jej interesie.
no jak najbardziej w jej interesie, bo za poprawki sie placi,za zwezenie/poszerzenie jednego boku ok.50 funtow :-?

fajna babka napisał/a:
potem napisz jak i co poszło

napisze napewno..czy to beda zle czy dobre wiesci :-D

fajna babka napisał/a:
pewnie będziesz pięknie wyglądać :-)
mam nadzieje :-|

A ty nie martw sie na zapas o polowka, dotarl gdzie mial dotrzec i pracuje sobie dlatego sie nie odzywa..i pamietaj,ze brak wiesci to czesto dobre wiesci...

fajna babka napisał/a:
moje kochanie tak daleko ode mnie
no ale za 73 dni juz bedziecie razem :-D czas szybko zleci zobaczysz,ja kiedys musialam 3 miesiace czekac az sie z L zobacze..ale jak to cudownie tak po takim rozstaniu sie spotkac..tyle emocji :-D moze wyjdz gdzies do znajomej,w towarzystwie czas szybciej leci :mrgreen:

fajna babka 
szczęsliwa :*

Informacje:
Dołączyła 77 dni temu

Profil:
Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-06-27, 16:30   

angik1683
Cytat:
w Polsce na suknie sie czeka 3 miesiace,a tutaj 6

no ale jak to kobieta zawini no to się nie daj niech załatwi ci nową :-) niech stanie na głowie by była wcześniej niż na ostatni moment :-)bo to nie twoja wina ale jej :-) chociaż wierze że będzie ok:-)

dobija mnie tez fakt że niema pewności czy za 73 dni nie przyleci tylko na dwa dni na egzamin i znowu na miesiąc nie poleci tam :-) jakoś tak rozklejona dziś jestem że nie chce mi się wychodzić do znajomych bo po co im tam mam ciągle truć o jednym ale może jutro będę mieć lepszy humor :-)

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 338 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-06-27, 16:34   

fajna babka napisał/a:
ale może jutro będę mieć lepszy humor :-)
napewno..normalne,ze czasem te dni bez polowka sa smutniejsze i ta samotnosc czasem bardziej doskwiera,a czasem mniej dlatego jutro juz pewnie bedziesz w lepszym humorku.
Oby jutro juz bylo lepiej <przytul>
i oby moja sukienka nie byla za duza :-P

asia21_87 

Informacje:
Dołączyła 152 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-06-27, 16:35   

angik1683 napisał/a:
i oby moja sukienka nie byla za duza
wszystko bedzie dobrze zobaczysz :-D

cerrata 
keep on rockin'

Informacje:
Dołączyła 436 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Ostrzeżeń: [1]
Wysłany: 2008-06-29, 02:21   

no i przekombinowałaś :)

nie dołuj się
Anno moja droga, pamiętaj, że takie rzeczy jak suknia, buty, biżuteria itp nie są w ogóle ważne w całej tej sytuacji :)
ja bym się cieszyła jak głupia nawet jakbym na bosaka szła do ołtarza, bo by mi się obcas złamał w ostatniej chwili :)
to wszystko jest nieważne :) :*

malenka 
elegancko!!

Informacje:
Dołączyła 193 dni temu

Profil:
Partner: pan K. :*
Wysłany: 2008-06-29, 11:27   

no tak ale tylko, że z tego że to wszytsko jest nieważne człowiek zdaje sobie sprawę chyba dopiero przedd ołtarzem kiedy stoi naprzeciwko człowieka, którego kocha i z którym chce spędzić całe życie :) Wydaje mi się, że w większości wypadków to rodzina nakręca całą ta otoczkę jak suknia, jak żarcie na wesele, jak orkiestra... rodzina, przerąbana instytucja, że tak powiem :P

Odpowiedz do tematu