Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 220 dni temu Posty: 2629 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-29, 11:33
Wielkopolanka napisał/a:
uzywacie?jakich kolorów?cale powieki az po luk czy tylko ruchoma czesc?dobieracie do oczu czy stroju (kolor)
tak uzywam
jakich kolorow to roznie zalezy tez od pory roku jaki i czy to jest dzienny makijaz czy wieczorowy wiec np.dzienny to:roz bez szary zolty zielen wszystkie odcienie brazu
a wieczorowy:to czern zloty srebrny ciemne kolorki
czasem cale powieki az po luk a czasem tylko ruchoma powieke zalezy jak mi sie zachce
a to roznie bywa czasem do oczu a czasem do stroju
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 370 dni temu Posty: 3858
Profil:
Wysłany: 2008-03-01, 11:58
anusek napisał/a:
a teraz to jakiegoś różowego bym spróbowała
smialo ja pamietam kiedys kiedys malowalam na rozowo oczy, super efekt byl. moze by tak sprobowac ponownie
bo ja tez tylko te brazy i czarne cienie...zawsze tak samo a tak to cos dla odmiany
_________________ Nawet ten cholerny czas...
Nie rozdzieli nas...
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 252 dni temu Posty: 85
Profil:
Wysłany: 2008-03-07, 10:55
mam male oczy ale w ten sposób, że są one wąskie bardzo takie male maidałki. zwłasza jak świeci słonce wygladam jak Chinka;) jak je malowac. wiem ze biala kredka na dole powieksza otwiera oko ale to mi sie bardzo nei podoba bo wyglada sztucznie. mam tak waskie ze wygladaja jak by byly przymruzone. poradzcie jakie triki stosowac?
witaj
Użyj kilka kolorów cieni, najlepiej trzech.
Zaczynasz malować oko od najjaśniejszego cienia, nakładając go na cala powiekę a potem stopniowo cieniujesz, ładnie rozcierając cienie, aż dojdziesz do najciemniejszego. Najciemniejszy akcent powinien być praktycznie przy rzęsach i przy zew. krawędzi oka.
Kobiety z małymi oczami nie powinny obrysowywać całych oczu czarną kreską – jest to idealny sposób na pomniejszenie oka.
Dobry efekt powiększenia oka otrzymamy malując je od środka jasną kredką (białą, ecru, lub ze złotawą poświatą), lub malując dolną kreskę ciemną kredką tylko do połowy oka. Poza tym jeśli powieki są pomalowane zbyt intensywnie, również ich powierzchnia zostanie optycznie pomniejszona.
Wszystkie jasne i perłowe odcienie wydobędą nam oko i powiększą, zaś ciemne schowają. Brwi należy starannie wydepilować, aby jeszcze bardziej powiększyć przestrzeń otaczająca oko.
Aby oko bardziej wydobyć stosujmy kolory w tej samej gamie kolorystycznej co tęczówka oka (tzw. monochromy).
I tak np. jeśli oko ma kolor tęczówki ciepły (brązowy), to ciepły odcień cieni je powiększy, jeśli zaś nasze oko ma tęczówkę w kolorze zimnym (niebieskim), to odcień cieni powinien być także w zimnej tonacji.
Odwrotne zestawienie kolorów czyli: ciepłe z zimnymi i zimne z ciepłymi to duochrom, który stosuje się dla pomniejszenia oka. Jest on kontrastem, czyli systemem zdecydowanej separacji podkreślającej kolor oka.
makijazOKA.jpg
Plik ściągnięto 138 raz(y) 11,34 KB
oczy male.jpg
Plik ściągnięto 138 raz(y) 21,92 KB
_________________ " Nie pytaj sie jak
Ja kocham jak ptak. "
NudnaBaba, no brakowało mi Twoich makijaży. Dzięki że odświeżyłaś i jak zawsze fajne zamieściłaś. Ten pierwszy ! Jak go zrobiłaś? Widzę 3 kolory..............
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 337 dni temu Posty: 3269 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2008-04-05, 23:48
Babeczko brakowało mi już twoich arcydzieł
cudownie jak zawsze
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum