Makijaż Panny Młodej powinien w sposób bardzo subtelny podkreślić jej urodę, a także ukryć wszelkie niedoskonałości. Makijaż ślubny powinien być również delikatny, świetlisty i trwały.
Jego jakość i trwałość zapewni nie tylko fachowa dłoń, ale i dobry kosmetyk. Taki, który przetrwa wszystkie uściski gości i nie tylko...
Makijaż ślubny powinno zacząć się od nałożenia podkładu, odpowiednio dobranego do koloru skóry. Podkład powinien ukryć wszelkiego rodzaju przebarwienia, zaczerwienienia skóry. Twarz przede wszystkim powinna wyglądać naturalnie i lekko. Następnie grubym pędzlem nakładamy transparentny puder, który utrwali cały makijaż, a także zmatowi twarz, co jest szczególnie ważne zwłaszcza przy fotografii.
Nastepnym krokiem jest makijaż oczu. Dla podkreślenia warto użyć cieni, najlepiej delikatnych, dopasowanych np. do kreacji ślubnej. Potem tuszujemy rzęsy, ale należy uważać, żeby wyglądały naturalnie, nie można nałożyć zbyt wiele tuszu, ponieważ rzęsy będą posklejane.
Makijaż ust rozpoczyna się od korekty za pomocą kredki. Kredka powinna być w kolorze pomadki lub tylko o pół tonu ciemniejsza. Nałożoną kredkę ponownie należy przypudrować w celu jej utrwalenia. Następnie nakładamy szminkę za pomocą pędzelka. Na koniec można nałożyć błyszczyk. Usta powinny być subtelnie zaznaczone, z lekkim mokrym połyskiem, bedą miały świeży, namiętny wyraz.
Na koniec nakładamy róż. Kolor różu powinien oscylować w odcieniach pomadki. Powinien on delikatnie ożywiać twarz i podkreślić kości policzkowe.
Całość makijażu utrwalamy specjalnie przeznaczonym do tego fixatorem. W ten sposób wykonany makijaż będzie mógł zdobić Pannę Młodą przez całe przyjęcie weselne.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 718 dni temu Posty: 1503 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-06-29, 11:15
Przypomina mi się mina mojej przyszłej teściowej jak umalowałam na poprawiny panne młodą(siostre mojego mena) ponoć zrobiłam to o niebo lepiej niż "profesjonalistka" a za makijarz u niej zapłacili 80 zł
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 507 dni temu Posty: 609 Skąd: to pytanie?
Profil: Imię: Anna
Wzrost: 170
Włosy: czarny
Wysłany: 2007-07-03, 18:43
czwarty zdecydowanie naj pierwszy zupelnie odpada.. zbyt mocny poza tym nie zastosopwano tu zadasy " mocne oczy, subtelne usta" i na odwrot, w 2 i 5 zdjeciu tez..
Slubny make-up ma podkreslac urodę a nie ją robić.. z resztą.. codzienny tez
_________________ Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.
Informacje: Dołączyła 472 dni temu Posty: 2990 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-08-20, 20:44
Oj, ta czwóreczka jest świetna Tylko pewnie na każdym co innego ładnie wygląda. Ale taki delikatny makijaż naprawdę jest świetny.
Swoją drogą, gdyby któraś z Was miała namiary na dobrego wizażystę w Warszawie, który mógłby zrobić makijaż ślubny, to będę baaardzo wdzięczna.
ja uważam że na slubie powinnien byc delikatny makijaż... delikatnie podkreślone walory urody...
_________________ Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 295 dni temu Posty: 163
Profil: Imię: Izka
Stan: narzeczona;)
Wysłany: 2008-02-18, 14:58
Trudno rozmaiwać o makojażu bo jest ich mnówstwo tak jak typów urody i do każdej z nas pasuje co innego, zdjęcie modelki jej makijaż może na nas wyglądać ochydnie. Przyjete jest ze makijaż panny mlodej powinen być delikatny ale każda z nas lubi co innego
[ Dodano: 2008-02-18, 14:59 ]
Pozatym zasady są po ty by je lamac
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 295 dni temu Posty: 163
Profil: Imię: Izka
Stan: narzeczona;)
Wysłany: 2008-02-18, 16:31
Ja naprzykład nie znosze pomalowanych ust.U kogoś mi sie podoba ale sama zle sie w tym czuje. Pozatym bardzo mało sie maluje, ale jak juz zrobie makijaż to taki zeby bylo go widac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum