Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 400 dni temu Posty: 3317 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2008-02-16, 16:43 Lina Medina
Nie wiem czy słyszałyście o tym, ale ja jestem w szoku bo nie wiem jak to możliwe...
5 lat i ciąża
"Lina Medina (ur. 27 września 1933 w Paurange, Peru) – najmłodsza znana matka w historii medycyny. Urodziła mając 5 lat, 7 miesięcy i 21 dni.
Lina została zawieziona do szpitala przez rodziców z powodu rosnących rozmiarów jej brzucha. Na początku przypuszczano nowotwór, jednak badania lekarskie wykazały, że dziewczynka jest w siódmym miesiącu ciąży. Dr Gerardo Lozada wziął ją do Limy, wcześniej zasięgając porady innych lekarzy, którzy potwierdzili, że Lina faktycznie jest w ciąży. Po półtora miesiąca, 14 maja 1939, Lina urodziła chłopca przez cesarskie cięcie, potrzebne z powodu małych rozmiarów kości miednicznej dziewczynki. Jej przypadek został szczegółowo udokumentowany przez dr. Edmundo Escomela w La Presse Medicale, wraz z informacjami, że pierwsza miesiączka wystąpiła u niej w wieku ośmiu miesięcy, piersi uwydatniły się w wieku czterech lat, a w wieku pięciu lat jej kość miedniczna rozszerzała się i kości dziewczyny były bardzo rozwinięte.
Jej syn po urodzeniu ważył 2,7 kg i został nazwany Gerardo, po doktorze Gerardo Lozadzie. Rósł w przekonaniu, że Lina jest jego siostrą. Pomimo dobrego stanu zdrowia umarł w 1979 z powodu choroby szpiku kostnego.
Nigdy nie pojawiły się dowody na to, że ciąża Liny Mediny powstała w inny sposób niż normalny, ale ona sama nigdy nie ujawniła tożsamości ojca, ani okoliczności, w których doszło do zapłodnienia. W 2002 odmówiła udzielenia wywiadu agencji prasowej Reuters. Aktualnie mieszka w jednej z najbiedniejszych dzielnic w Limie, znanej jako Chicago Chico.
Istnieją dwie opublikowane fotografie, dokumentujące historię Liny Mediny. Pierwsza, o kiepskiej jakości, przedstawia Linę Medinę w kwietniu 1939, kiedy była w połowie ósmego miesiąca ciąży. Druga fotografia przedstawia Linę wraz z doktorem Petrem Gerardo Lozadą i synem, który na fotografii ma 11 miesięcy.
1 2
Wikipedia
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Wysłany: 2008-02-16, 16:54
no też właśnie się zdziwiłam jak to jest możliwe
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Informacje: Dołączyła 413 dni temu Posty: 6472 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-16, 17:01 Re: Lina Medina
Anija napisał/a:
jak to jest możliwe
ano tak
Anija napisał/a:
pierwsza miesiączka wystąpiła u niej w wieku ośmiu miesięcy, piersi uwydatniły się w wieku czterech lat, a w wieku pięciu lat jej kość miedniczna rozszerzała się i kości dziewczyny były bardzo rozwinięte.
+ jeszcze pomoc jakiegoś tatusia
Ostatnio zmieniony przez Madae 2008-02-16, 17:03, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-02-16, 17:03
Ale kto uprawia sex z 5 latką?? może została zgwałcona
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 600 dni temu Posty: 2958 Skąd: Wałbrzych
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-02-16, 22:12
też jakieś to dziwne dla mnie jak to fizycznie możliwe, widocznie ta dziewczynka to przykład, że tka sie brzydko wyrażę anomalii w naturze...no bo to normalne nie jest... a z drugiej strony.... przykre, bo wydaje się pewne, że została zgwałcona...
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 411 dni temu Posty: 4057 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2008-02-16, 23:01
Ja kiedyś to czytałam i to jest bzdura. Po pierwsze w tym wieku raczej dziewczynki nie dostają miesiączki i nie mają tak organów rozrodczych rozwiniętych. Może to było niepokalane poczęcie ??
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Informacje: Dołączyła 348 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-17, 00:14
Też mi ciężko w to uwierzyć. Ale wiem też, że jest takie schorzenie polegające na przyspieszonym dojrzewaniu płciowym - że właśnie dziewczynki jeszcze przed ukończeniem roku dostają pierwszej miesiączki i tak dalej... Był taki film dokumentalny i nawet teraz na świecie jest kilka takich przypadków... Więc kto wie... Ale najgorsze, że
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 252 dni temu Posty: 705
Profil:
Wysłany: 2008-02-17, 11:46
Dla mnie to jest po prostu tragiczne..
Tak jak mówicie, że ta mała dziewczynka jest chora i miała przyspieszony okres dojrzewania..ale:
nie wiadomo jak doszło do poczęcia [faktycznie, na myśl nasuwa się od razu zgwałcenie],
takie małe dziecko nie rozumie zmian zachodzących w organizmie, nie jest tego świadoma,
zainteresowanie mediów i te zdjęcia [dla mnie są okropne i niesmaczne]
..przecież to wszystko mogło spowodować nieodwracalne zmiany w jej psychice, dziewczynka była traktowana jak małpka w zoo.. Takie mam przynajmniej odczucia.
Gdyby wiadomo było kto był ojcem jej synka, pewnie zostałby zlinczowany..
Masakra.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum