40 zł to moim zdaniem jest jeszcze cena dopuszczalna... Ale tak jak tamta bab chce zrobić to masakra, załóżmy że ktoś ma dwójkę, a nawet trójkę dzieci w tej szkole ( a raczej jak ktoś ma dzieci to posyła ich do tej samej szkoły a nie do różnych) to rodzice mają wydatek rzędu 240 czy 360 zł tylko na jedną zmianę mundurka. No ale to wiadomo, właśnie zależy jeszcze od tego jaki jest dyrektor
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 364 dni temu Posty: 309 Skąd: Lublin
Profil: Imię: Gosia
Wzrost: 170
Włosy: jakiś taki dziwny
Stan: panienka z okienka
Wysłany: 2007-08-29, 21:33
Kociak napisał/a:
No ale to wiadomo, właśnie zależy jeszcze od tego jaki jest dyrektor
Dokładnie, bo jak człowiek jakiś życiowy to nie będzie wymyślał Bóg wie jakich kosmicznie drogich rzeczy, u mojej koleżanki w szkole ma byc czarne spodnie czy czarna spódnica za kolano i biała koszulka polo, raczej taki rozsądny wybór i nie tak masakrycznie drogi.
pierwsze informacje z naszej szkoły w sprawie mundurków: mają to być dla chłopców kamizelki, dla dziewczynek przedłużane żakieciki z dżinsu z wyszytym logo szkoły. koszt takiego mundurka około 65-70 zł. tak wczoraj zdecydowała o tym komisja składająca się z nauczycieli i rodziców. pomysł niegłupi. może to całkiem fajnie wyglądać. i dżins - dzieciaki powinny chętnie zakładać. tylko ta cena troszkę wysoka...
Profil: Wzrost: 173
Włosy: planuje zmiane - eksperymenty
Stan: on mowi, ze juz jestem jego zona
Wysłany: 2007-09-13, 17:23
mundurki to powinni juz dawno wprowadzic- tylko takie ladne jak w prywatnych szkolach! przypomina mi sie jak na poczatku podstawowki bylismy zmuszani do noszenia tzw fartuchow to bylo okropne- niebieskie fartuchy z bialymi kolniezami feeeee! do do lektur- byly one ciezkie, ale dalo sie przezyc- mi tan Proces i Zbrodnia i kara podobaly sie! nawet powiesci Conrada- mysle, ze wyrzucone ksiazki dawaly swietny obraz literatury europejskiej! dla mnie szkola powinna byc laicka! jezeli ktos chce zglebiac chcrzescijanskie wartosci - to prosze bardzo, ale nie w szkole ! jestem wierzaca z praktyka roznie bywa... kaczki chca z nas idiotow zrobic dla latwiejszej manipulacji...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum