Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Przyłącz się do najsilniejszego trendu na świecie - wellness

Poprzedni temat :: Następny temat
Legalizacja prostytucji.
Autor Wiadomość
Shamatu 

Informacje:
Dołączyła 188 dni temu

Profil:
Imię: A.
Wysłany: 2007-11-18, 20:29   Legalizacja prostytucji.

Dziewczyny!!
Chciałam zapytać o Wasze podejście do prostytucji. Myślicie, że powinna zostać zalegalizowana?? W Holandii prostytutki płacą podatki, mają ubezpieczenie.. U nas ten problem zostawiony jest sam sobie..
Generalnie jest to jeden wielki biznes, wszyscy dookoła z niego czerpią, prawo słabo go reguluje- tylko kilka kwestii.

Więc jakie jest Wasze zdanie, co myślicie o dziewczynach z branży, czy może powinno się karać je a może klientów??

Proszę o opinie :-)

LOve and PeACe 8-)

REKLAMA

Madae 

Informacje:
Dołączyła 350 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-18, 22:46   

jak dla mnie powinni zalegalizowac.... nie zlikwiduja tego ..nie ma szans. A przez legalizacje bedą mogli kontrolowac jakos :D no i dziewczyny beda miały godziwsze warunki zycia i płace :P na samych alejach jerozolimskich w Wawie jest ok 20 małych burdelików :P i niby nikt nie wie o nich :P hehehehe wiec ile ich musi byc w całej Wawie ...albo w kraju ??? a przez podatki i kontrole czesc upadnie....a reszta bedzie musiała przynajmniej płacic dziewczynom :P Burdeliki były, są i beda zawsze :D dopoki faceci i kobiety do nich chodza :D wiec powinni je zalegalizowac ...w koncu to najstarszy zawód swiata :P

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 348 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-18, 23:07   

Legalizacja. Prostytucja nigdy nie zginie, póki jest popyt to jest i podaż.

Cytat:
no i dziewczyny beda miały godziwsze warunki zycia i płace :P

To prawda.

Przede wszystkim nie będą roznosić różnych chorób.[/code]

madzia 

Informacje:
Dołączyła 369 dni temu

Profil:

Wysłany: 2007-11-19, 08:48   

Brzydze sie prostytutkami.
I trafia mnie jak slysze, ze "Musialam...bo nie mialam na zycie..."
Legalizacja czy nie...niech robia jak chca.

Podsumowujac :-) nie interesuje sie tematem nie wiele wiem, no to tyle :-)

<bejbi2> www.bejbi.net <czirl1>

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 349 dni temu

Profil:
Ostrzeżeń: [6]
Wysłany: 2007-11-19, 09:09   

ja się zgadzam w 100% z Madzią :)
chore to jest i tyle, dla mnie to brak szacunku dla samej siebie :evil:

Dorotea 
Zapach lata:)

Informacje:
Dołączyła 218 dni temu

Profil:
Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-11-19, 13:02   

Myślę, że sprawa szacunku do własnej osoby a legalizacji tej profesji to dwie różne rzeczy. Legalizacja wiązać się będzie w opodatkowaniem, regularną kontrolą lekarską i pewnie lepszym traktowaniem przez "opiekunów-pracodawców".
To chyba lepsze niż takie "ciche przyzwolenie" jakie mamy obecnie na prowadzenie takiej działalności.
Prostutucja była, jest i będzie.
Kiedy w pewnym państwie zalegalizowano posiadanie narkotyków na użytek własny ( do jakiejś ilości oczywiście) - spożycie tego środka spadło.
Może tak będzie z prostutucją???
Nie wiem.
Nie oceniam tych pań ani panów, którzy korzystają z takich usług. To sprawa ich sumienia i moralności.

ritka 

Informacje:
Dołączyła 325 dni temu

Profil:
Imię: Kasik
Włosy: brunetka
Stan: zaobrączkowana ;)
Wysłany: 2007-11-21, 19:24   

zgodzę się z przedmówczynią.
z wieloma rzeczami jest tak, że kiedy są nielegalne to smakują lepiej. a gdyby je tak zalegalizować to najprawdopodobniej wielki boom by minął po jakimś czasie i później rozeszłoby się po kościach nie wadząc nikomu. a i dla państwa byłaby to korzyść, przecież to ogromna część szarej strefy.

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 321 dni temu

Profil:
Imię: Alina
Wzrost: niski
Stan: zaręczona :)
Partner: Krzysiek
Wysłany: 2007-11-22, 12:32   

Szczerze mówiąc nie zastanawiałam sie nad tym.
przeczytałam Wasz posty i trudno mi przyjąc jakąś opcje
Ciezko mi sobie to wyobrazić żeby była ta legalizacja z drugiej strony może gdyby zaczeli płacic podatki byłoby tego troche mniej <bezradny> bo zlikwidowac sie nie zlikwiduje

Shamatu 

Informacje:
Dołączyła 188 dni temu

Profil:
Imię: A.
Wysłany: 2007-11-29, 06:23   

Pytam o Wasze opinie bo piszę pracę mgr na ten temat :lol:
Teraz w naszym kraju prostytutki są praktycznie nie karane..myślicie, że jakby na nie był jakiś paragraf to coś by się zmieniło?? A co z facetami, którzy do nich chodzą..czy któraś z Was wyobraża sobie, że jej facet bzyka sie z paniami "lekkich obyczajów"??

madzia 

Informacje:
Dołączyła 369 dni temu

Profil:

Wysłany: 2007-11-29, 08:21   

Shamatu napisał/a:
A co z facetami, którzy do nich chodzą..czy któraś z Was wyobraża sobie, że jej facet bzyka sie z paniami "lekkich obyczajów"??
znam, ze dwóch...nie robia sobie z tego nic. Jeden lubi "bzykac" to czego ma sobie nie pojechać :roll: :-/
może jak syfa jakiegoś złapie to otrzeźwieje, oby za późno nie bylo.

Madae 

Informacje:
Dołączyła 350 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-30, 15:27   

z tym syfem to moze byc roznie :P teraz sa 2 rodzaje prostytutek ...te z domow publicznych ( nielegalne imigrantki i ogolna biedota zmuszana lub nie mająca wyjścia) i studentki lub kobiety ktore nazywają to "sponsoringiem" - ładnie prawda :?: te ostatnie robią to by zarobić na studia lub po prostu życ na poziomie :P z regóły są czyste poniewaz sie zabezpieczaja i regularnie badają :P jesli sie nie ma sumienia ktore mogłoby potem nie dawac spokoju to to niezła praca jest :P -same klientow wybieraja, 2 razy w tyg czasem raz sie bzyknie i od 200 do 700 zł ma :P znam 2 takie dziewczyny :P jedna przez neta i jedną osobiście... z regóły "popracuja" tak rzez pare lat i sa ustawione na jakis czas jesli nie szaleja z forsa :D

madzia 

Informacje:
Dołączyła 369 dni temu

Profil:

Wysłany: 2007-11-30, 15:48   

Madae napisał/a:
i studentki lub kobiety ktore nazywają to "sponsoringiem" - ładnie prawda
Bardzo ladnie :roll: wszystko ladnie...
Madae napisał/a:
jesli sie nie ma sumienia ktore mogłoby potem nie dawac spokoju to to niezła praca jest :P
wole byc "bezrobotna"

Madae 

Informacje:
Dołączyła 350 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-30, 15:58   

madzia napisał/a:
wole byc "bezrobotna"

noo ja mam nadzieje ze nie bede musiała wybierac :P ale moje sumienie w obecnej chwili by mnie zamordowało :P

sierra 

Informacje:
Dołączyła 171 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-01, 02:14   

hehe, ja mam od 700zł do 2.000zł za jedną dobrą grafę, więc chyba by mi sie nie opłacało przyjmować panów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ale tak serio, to wszystkie kobiety które to robią, mają jakies problemy ze sobą i samooceną siebie, musiały byc kiedyś skrzywdzone i teraz się tak "samookaleczają"...przeciez pracy tak mało nie jest dla młodych i ambitnych, można robić wszystko poza tym!

strus
[Usunięty]

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-02-22, 01:34   

sierra napisał/a:
hehe, ja mam od 700zł do 2.000zł za jedną dobrą grafę, więc chyba by mi sie nie opłacało przyjmować panów

Tyle to takie Panie potrafia zarobic w 4-5 godzinek, oczywiscie mowa o tych bardziej ekskluzywnych, z dojazdem do domu.

Cos mi sie spodobal ten dzial, krotko i na temat ;)
Osobiscie uwazam ze legalizacja prostytucji to dobra decyzja, niestety decyzja ktorej nasz zniewiescialy religijnie kraj nigdy nie podejmie.

Dlaczego mowie niestety ? Z kilku wzgledow, jest to najstarszy zawod swiada, skoro do tej pory nie udalo sie nikomu tego zatrzymac to watpie zeby nagle nastapil jakis przelom. Druga sprawa ze co to komu przeszkadza ? Kazdy zarabia na zycie tak jak chce, czlowiek rodzi sie wolny i taki powinien umrzec, kwestia jest jedynie tego ze nie kazdy ma do siebie szacunek, niektorzy zyja tylko dla pieniedzy.

No dobrze ale co, legalizacja prostytucji za nic ? Oczywiscie ze nie, sral pies nawet te podatki.. skoro kosciol ich nie placi uwazam ze nikt nie powinien. Napewno jednak powinno byc cos w stylu - jezeli chcesz legalnie pracowac w tym zawodzie - badania lekarskie raz na miesiac, nawet nie w trosce o Ciebie ale o ludzi z ktorymi sie spotykasz. Nie robisz badan ? pracujesz nielegalnie, sprzedajesz sie i narazasz ludzi na utrate zdrowia - kara i do pierdla.

To jest troszke temat, w ktorym mezczyzni beda zawsze miec inne zdanie niz kobiety, Wy patrzycie na to od strony Pani do towarzystwa, my od strony "konsumenta" :)

Odpowiedz do tematu