Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 453 dni temu Posty: 4054 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2007-09-10, 09:53
Dla mnie powinni zalegaliowć- niech te wszystkie ćpuny wkończą się legalnie przeciż tak czy inaczej będą brać. Ja będą w zasięgu ręki to mniej osób po nie sięgnie bo jak wiadomo zakazany owoc najlepiej smakuję.
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
nie tylko ćpuny palą trawę, robią to bachory w gimnazjum... a gdyby zalegalizować to byłaby już całkiem dżungla...
Poza tym, ćpun się trawą nie wykończy. to jest naprawdę 'miękki' narkotyk... dla mnie jest jak wino, rozumisz..nieszkodliwy w sumie, a nawet ma jakieś właściwości lecznicze, czy cuś takiego...
no nic
ja tak czy owak za legalizacją nie jestem, bo wiem, ze ludzie nie znają umiaru
naprawdę lata ci to, ze tka powiem koło dupy co się dzieje z dziećmi w gimnazjum? Przecież oni kiedy będą dorośli, kiedyś będą decydować o swoim życiu, kraju itd...
To jest nasze społeczeństwo w końcu i mnie osobiście to koło tyłka nie lata
Nie chciałabym legalizacji narkotyków. Nie chcialabym, żeby w przyszłości moje dziecko miało do nich łatwy dostęp. Ktoś może powiedzieć, że jak zechce, to i spod ziemi wykopie, ale moim zdaniem to nie do końca jest tak. Coś, co jest powszechnie dostępne, kusi. Dotyczy to na przykład papierosów. Dzieci w podstawówkach już próbują palić (Boze! palą!). I gdyby narkotyki można było kupić legalnie, to częściej próbowaliby również tego
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 642 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-09-12, 23:23
ja także uważam, że póki narkotyki nie są legalne to jednak mniej dzieciaków będzie po nich sięgać... Gdyby je zalegalizowano to stałyby sie one tak samo dostępnym towarem jak np papierosy - a wiem z własnego doświadczenia, że dzieciaki, nawet te "grzeczne" z czystej ciekawości chcą próbować nowych rzeczy, więc równie dobrze mogłyby spróbować narkotyków - a jednak jeśli nie są one ogólnie dostępne to takie dziecko nie będzie się fatygowało żeby kupić je gdzieś potajemnie. Poza tym nie widzę żadnych plusów zalegalizowania narkotyków
Poza tym nie widzę żadnych plusów zalegalizowania narkotyków
ja też nie widzę powiem jeszcze , że (chociaż lekarzem nie jestem) to uważam , że narkotykiem szybciej mozna się zabić wystarczy przedawkować nawet nieumyslnie bo czasami nie wiadomo jak organizm zareaguje
w sytuacji zalegalizowania to tak jak Ania napisała sięgałyby jak po papieros czy wódkę
Pozwólcie że sie nie zgodzę z większością postów, niestety...a więc tak:
calineczka napisał/a:
wystarczy przedawkować nawet nieumyslnie
marihuany nie da się przedawkować, oczywiście zdarzały się pewnie zgony "po" ale to tylko przez jakieś wrodzone wady organizmu, i tu argument za legalizacją, w takim przypadku każdy może iść do lekarza, zbadać się i powiedzieć otwarcie czy przypadkiem nie ma jakiś przeciwwskazań do stosowania
Kociak napisał/a:
póki narkotyki nie są legalne to jednak mniej dzieciaków będzie po nich sięgać...
Ja uważam inaczej, mówiąc o legalizacji pamiętajmy że nie będzie marihuana sprzedawana wszędzie, najprawdopodobniej będą to tak zwane "coffe-shopy," gdzie będą mieli zakaz wstępu niepełnoletni, a teraz który diler pyta się swojego klienta czy ma skończone 18 czy 21 lat? tak więc dostępność będzie utrudniona a nie ułatwiona.
Cytat:
sądzę, że państwo nie dostałoby z tego wiele - bo większość sprzedaży działaby sie i tak w "podziemiach", aby ominąć podatki...
a to mnie rozbawiło:) właśnie o to chodzi żeby z tych "podziemi" to wyciągnąć, o to chodzi żeby państwo ściągało sobie za to podatki. Chyba lepiej żeby zyski z tego interesu szły na konto "państwa" niż na konto bossów mafijnych.
Informacje: Dołączyła 390 dni temu Posty: 2990 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-11-23, 22:15
No tak, ale nie sądzę, że tak łatwo się tego z podziemi nie wyciągnie, w to nie uwierzę I tak byliby dilerzy i od nich właśnie kupowaliby wspomniani przez Ciebie nieletni - bo do sklepu, jak sam napisałeś, by nie weszli.
Ja jestem przeciw legalizacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum